Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tamriel

Pytanie o autentyczność zegarka Emporio Armani AR0461

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mąż kupił mi zegarek z allegro, zastanawiam się czy jest oryginalny, bo jeśli nie, to chcę go zwrócić sprzedawcy.( Zmieniłam treść na konkretną po przeczytaniu kilku postów z tego działu). Pozdrawiam!

post-44334-0-26103500-1322585448_thumb.jpg

post-44334-0-24476300-1322585475_thumb.jpg

post-44334-0-01308800-1322585520_thumb.jpg

post-44334-0-33346700-1322585556_thumb.jpg

post-44334-0-41540500-1322586114_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

znajdz ten model na oficjalnej stronie armaniego..był dołaczony jakis certyfikat??chociaz to tez nie wyznacznik oryginalnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie na stronie www.armani.com jest tylko kilka damskich zegarków, tego akurat nie ma.

Zegarek sprzedano jako powystawowy z metką, zafoliowanym zapięciem i kopertą, bez dokumentów i pudełka, o czy sprzedający informował na aukcji. (Swoją drogą może zwinął go po prostu?).

Oglądałam go setki razy, porównywałam ze zdjęciami tego modelu ze sklepu w W-wie (poprosiłam o real foto na maila)i nie widać w nim nic niepokojącego, ale to prosty model... Dołączam te zdjęcia poniżej.

Mamy doświadczenie w zakupach zegarków z allegro i niedawno mąż zakupił zegarek z pudełkiem itd, a okazał się mierną podróbą widoczną na pierwszy rzut oka, a na aukcji były zdjęcia oryginału ściągnięte z neta.

Tak więc nie zawsze dokumentacja oryginalności i opakowanie daje pewność...

post-44334-0-14304000-1322844173_thumb.jpg

post-44334-0-84819600-1322844192_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mąż kupił mi zegarek z allegro, zastanawiam się czy jest oryginalny

Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :P

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mąż kupił mi zegarek z allegro, zastanawiam się czy jest oryginalny...

Daj sobie spokój. Niepotrzebnie się zadręczasz. Armani to nie Patek... Ba! To nawet nie Seiko. Armani nie jest żadnym producentem zegarków (jeno ciuchów). Armani zaledwie zleca umieszczenie własnego loga na zegarkowych produktach firm trzecich, i pobiera od tych firm odpowiednią prowizję.. Istnieją nawet całkiem prawdopodobne tezy, że zarówno oryginalne Armanie, jak i te podrabiane pochodzą z tej samej chińskiej taśmy. Różnica polega na tym, że od jednych jest pobierana prowizja, a od tych drugich nie jest. W każdym bądź razie, tak czy inaczej, masz w posiadaniu ten sam produkt... Produkt, który nie jest żadnym cennym obiektem kolekcjonerskim..

Sorry że tak prosto z mostu, ale take jest życie. Mocno przeterminowana kolekcja zegarków Armani otrzymuje 80% zniżki, tak samo jak kolekcja ciuchów. Sorry ale taki jest świat mody... świat złudy B)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieją nawet całkiem prawdopodobne tezy, że zarówno oryginalne Armanie, jak i te podrabiane pochodzą z tej samej chińskiej taśmy. Różnica polega na tym, że od jednych jest pobierana prowizja, a od tych drugich nie jest. W każdym bądź razie, tak czy inaczej, masz w posiadaniu ten sam produkt...

Dokładnie takie same opowieści słyszę od nosicieli podróbek np. Tissot'a. Że to wicie rozumicie "w dzień tłuką oficjalne Swiss Made, a na drugą zmianę te tańsze, dlatego mój w środku ma Miyote" B)

Co do reszty słusznie prawisz Taktic - na stronie Armaniego nie ma tego modelu, bo najnowszy to on nie jest - mógł więc być w niższej (wyprzedażowej) cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie takie same opowieści słyszę od nosicieli podróbek np. Tissot'a. Że to wicie rozumicie "w dzień tłuką oficjalne Swiss Made, a na drugą zmianę te tańsze, dlatego mój w środku ma Miyote" :)

Tyle że takie opowieści o Armanim powstały nie na podstawie doświadczeń z Tissotem, tylko zupełnie na odwrót. To opowieści o Tissocie powstają na zasadzie "wiemy jak to jest z zegarkami modowymi, więc z Tissotam na pewno jest tak samo"

Niemniej jednak, co byśmy tam sobie prywatnie nie sądzili o Tissocie, to jest to jednak producent zegarków (a konkretniej TSG), a nie producent ciuchów, który zegarki traktuje jako dodatek reklamowy do własnej konfekcji B)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissota, Aztorina i kilka innych ma mój mąż:)w pewnym sensie miłośnik zegarków;)Chyba przekażę mu swoje konto na tym forum B)

Dla mnie zegarek ma wskazywać godzinę i wyglądać jako tako. I nie musi być drogi. :)

Skoro Armani to chińszczyzna, to w takim razie na pewno nie warto przepłacać. :) Na stronie Armaniego jest mało zegarków, być może nie jest aktualizowana, bo nawet te, które u Kruka można kupić tam nie figurują. Ale OK, może to stary klamot.

Wiem, że nie jest to producent zegarków, może jest badziewny, ale i tego podróbek w internecie nie brakuje. A oszustom i podróbom czegokolwiek mówię NIE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że nie jest to producent zegarków, może jest badziewny...

To nie jest też tak, że musisz się zadręczać w "drugą stronę". Chiny to wielki kraj, gdzie produkuje się całe multum towarów. Od badziewia począwszy, a skończywszy na najwyższej technologii kosmicznej..

Akurat zegarki Armaniego nie należą do totalnego badziewia. To są po prostu zwykłe, zazwyczaj kwarcowe, dość porządnie wykonane zegarki. Tyle że istnieje dość mocne przewartościowanie ze względu na logo.

Tzn że jeżeli Armani wypuszcza nową kolekcję powiedzmy zegarków za ok 2000zł, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że gdzieś można kupić taki sam zegarek lub podobnej klasy za 200zł, tyle że bez loga EA

Ok, ktoś mógłby w tym miejscu spytać: a jaka jest różnica między taką produkcją Armaniego, a produkcją bardziej prestiżową np Rolexa? Przecież tutaj również uważa się, że olbrzymi haracz płacony jest za samo logo..

Owszem tylko że Rolex trzyma cenę jak złoto. Tzn że przewartościowanie działa w dwie strony. Czyli jest to przedmiot tzw "wartościowy". Ktoś dzisiaj kupi Rolexa za 20000zł, i za 10 lat sprzeda go również za kupę kasy (czasami drożej sprzeda niż kupił)

Natomiast w przypadku Armaniego dzisiaj kosztuje 2tys, za pół roku przecenią go na 1tys (wyprzedaż posezonowa..), za rok przecenią na 500zł, a za dwa lata na Allegro będą resztki zapasów sprzedawać za 200zł (i w tym momencie może być to opłacalny zakup dla osób, dla których jak piszesz, ma wskazywać godzinę i wyglądać)

, ale i tego podróbek w internecie nie brakuje.

Podrabiają wszystko na czym da się łatwo zarobić, a na logosach znanych firm zawsze łatwo zarobić.

A oszustom i podróbom czegokolwiek mówię NIE!

Niestety bardzo trudno jest mi ocenić, czy Twój konkretny Armani jest oryginalny. To jest zawsze bardzo trudne w przypadku zegarków produkowanych przez różnych, bliżej nie zidentyfikowanych podwykonawców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jestem osobą, której podobają się ciuchy armaniego i jestem z tych, co godzą się z tym, że za oryginał i sztukę z najnowszej kolekcji trzeba zapłacić więcej niż za zwykłe masowe ciuchy, a jak coś jest zbyt drogie dla mnie, to wtedy czekam, aż wejdzie nowa kolekcja, bo wtedy stara jest wyprzedawana. No chyba, że są to limitowane kolekcje lub tylko na pokazy jak w giorgio armani, to wtedy cena nie spada, tak jak u drogich zegarków. Inni producenci mają stałe ceny i wprowadzają nowe produkty po sprzedaniu starych, ale często są to te same modele. Oba podejścia są dobre i nie ma co ich porównywać. W podejściu modowym, dzięki temu że nowa kolekcja jest droższa, to producent ma środki, by częściej wprowadzać nowe modele, o nowym designie do sprzedaży. W podejściu niemodowym, dzięki temu że rzadziej wydaje się środki na opracowanie nowych modeli, to ceny są za to bardziej stabilne. Taka jest kolej rzeczy i jest ona dobra w obu wariantach i potrzebna na rynku, bo ludzie mają różne potrzeby. Obowiązuje ona również na rynku zegarków, dlatego dziwi mnie niektórych na tym forum podejście, że model sprzedaży marek modowych, kiedy wydaje się, że wydaje się "w błoto" więcej pieniędzy na droższe modele nowej kolekcji, gdy zegarki o porównywalnej specyfikacji są tańsze i są marką zegarkową np. tissot czy seiko względem emporio armani. Inną sprawą jest doświadczenie odzwierciedlające się w jakości tych zegarków, ale nie zawsze to jest decydujące, o czym boleśnie przekonała się szwajcaria w latach 70-tych.

Ostatnio zwróciłem uwagę na zegarki emporio armani i chciałem się o nich co nieco dowiedzieć i między innymi trafiłem na to forum. Zauważyłem sporą niewiedzę na temat produkcji tych zegarków, więc poszperałem po necie, popytałem tu i ówdzie i chciałbym się podzielić tą wiedzą, by ci co sądzą, że są to chińskie zegarki dowiedzieli się jak jest naprawdę.

Zegarków emporio armani nie produkuje armani czyli producent ciuchów!!!!

Właścicielem praw do sprzedaży zegarków tej marki jest grupa Fossil, amerykańska firma z teksasu, która ma też prawa do innych modowych marek zegarków. Nie wiem dokładnie, ale rola armaniego sprowadza się prawdopodobnie do samego design'u, może też wpływa na decyzje jakich materiałów użyć jak np. ceramiki w tym roku. Fossil ma fabrykę mechanizmów w szwajcarii, gdy wykupił firmę Zodiak w 2001 roku (nie znam tej marki, więc jak ktoś się orientuje, jaką jakość ta marka prezentuje, to się może wypowie) oraz sprzedawca Swiss (to chyba polska sieć sprzedająca zegarki m.in. szwajacarskie np. Tissoty, a także modowe np. Emporio Armani) mi powiedział, że grupa fossil zamawia także mechanizmy japońskie do zegarków Armaniego i ten sprzedawca twierdzi, że ORYGINALNE zegarki emporio armani mają mechanizmy z tych dwóch krajów. Wadliwość mechanizmów oceniał na taką, że jak w tissocie trafi się wadliwy jeden na tysiąc, to w fossilu może dwa na tysiąc, więc on praktycznie nie widzi różnicy. Co do innych części ponoć są produkowane w USA, ale moje podejrzenie jest takie, że jakaś nie wiem sprzączka, teleskop czy paski mogą być chińskie, ale to podejrzenie w sensie takim, że obejmuje ono całą branżę czyli także szwajcarskie czy japońskie zegarki modeli podobnych cenowo do emporio armani. Więc gdy okazuje się, że zegarek emporio armani jest chiński, to na pewno NIE JEST ORYGINALNY. Dlatego proszę o wstrzymanie się od komentarzy typu, że oryginalne zegarki emporio armani są produkowane w tej samej chińskiej fabryce co podróbki, tylko na inną zmianę.

Na pewno fossil jako firma nie ma tak długiej tradycji jak znane szwajcarskie czy japońskie firmy, ale pamiętajmy, że japońskie też musiały zyskać uznanie, gdy zaproponowały mechanizm kwarcowy, a że fossil opiera się na mechanizmach szwajcarskich i japońskich, to nie można mu zarzucić nie korzystanie z ich tradycji. Co jednak nie zmienia faktu, że zaufanie co do jakości mechanizmów na pewno jeszcze długo będzie większe dla starszych marek szwajcarskich i japońskich niż do fossila. Promując jednakże design zegarków znanych modowych projektantów wpływa na ogólne poprawienie designu u szwajacarskiej i japońskiej konkurencji, która dba by nie zostać w tyle pod tym względem i nie stracić jednego z najbardziej atrakcyjnych segmentów rynku czyli klientów biznesowych czyli tych dla których nie liczy się kasa, ale jakość i jakość nie tylko mechanizmu, ale i designu.

Może po przeczytaniu tego posta, mniej osób na tym forum będzie się dziwić rosnącej popularności zegarków emporio armani.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Miło, że się przywitałeś na wstępie.

Firma Fossil nie cieszy się wielkim uznaniem i sama jest zaliczana raczej do grupy zegarków modowych.

Czy gdyby firma Armani wypuściła na rynek samochód modowy Armani z silnikiem np. renault, który kosztowałby 100tys zł, a prawa do produkcji miałaby Dacia, to kupiłbyś taki samochód? W końcu silnik to francuski renault 1.2 z twingo, tylko blacha z Rumuni i osprzęt z Tajwanu, ale znaczek Armani... nawet stylistycznie fajnie, bo to np. "skóra zdjęta" z Alfy Giulietta.

Powiem Ci jeszcze, że jak przejrzysz internet w poszukiwaniu tzw. "replik", czy tzw. "zegarków kolekcjonerskich", czyli chamskich podrób, to część z nich będzie kosztowała 100$, bo będzie w 100% chińska, a część będzie miała mechanizm eta, czy ronda i będzie kosztować 200-300$ i chociaż nie ma prawa nosić znaczka np. Rolex, to już napis swiss made w niektórych przypadkach byłby całkiem uzasadniony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po przeczytaniu tego posta, mniej osób na tym forum będzie się dziwić rosnącej popularności zegarków emporio armani.

Mnie jedynie dziwi sam fakt, że zamiast kupić za podobną kasę zegarek który jest tego wart są ludzie którzy przepłacają za tego typu zegarki.

A przepłacają, bo wydaje im się, że to jakaś niezła firma, bo gdzieś coś o niej słyszeli. Podobnie jak niektórym się wydaje,

że jak na zegarku będzie logo jakieś trochę bardziej znanej firmy (np samochodowej jak BMW czy Audi), to cena od razu robi się bardziej uzasadniona.

A w większości przypadków te zegarki są warte niewielki ułamek ceny które za nie trzeba zapłacić.

Dlatego mnie to nie dziwi, a tylko mi szkoda jak ktoś kupuje nieświadomie coś co absolutnie nie jest warte zapłaconej ceny

(chyba, że robi to świadomie :) bo to już insza inszość)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i ten sprzedawca twierdzi, że ORYGINALNE zegarki emporio armani mają mechanizmy z tych dwóch krajów.

Oj tam, pierwszy z brzegu -> http://forums.watchuseek.com/f72/identity-armani-mecanicco-movement-63193.html

EA oryginalny 100%, mechanizm Tijanjin Seagull ST-17 z pięknymi pekińskimi zdobieniami :)

I nie chodzi o to że to zły zegarek, tylko że oryginalny chińczyk, podobnej jakości, o podobnym designie, i na tym samym mechanizmie, będzie kosztował 3-5 razy mniej.. i na tym polega przepłacenie :)

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie jedynie dziwi sam fakt, że zamiast kupić za podobną kasę zegarek który jest tego wart są ludzie którzy przepłacają za tego typu zegarki

A mnie nie bo nie wszyscy mogą wiedziec co to za marka Np roamer a o Armanim chyba kazdy cos tam gdzies tam usłyszał i przede wszystkim nie zawsze liczy się czy zegarek ma w dobry mechanizm od Seiko czy jakas ETE. Nie którym musi się poprostu spodobac i to jest chyba najwazniejsze co?

Mam jednego Armaniego podoba mi sie narazie działa i jest ok. Co prawda teraz juz bym nie kupił nic modowego i kocham Divery:D ale rozumiem co może kierować ludzmi którzy chcą miec zegarek taki zegarek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Miło, że się przywitałeś na wstępie.

Firma Fossil nie cieszy się wielkim uznaniem i sama jest zaliczana raczej do grupy zegarków modowych.

Czy gdyby firma Armani wypuściła na rynek samochód modowy Armani z silnikiem np. renault, który kosztowałby 100tys zł, a prawa do produkcji miałaby Dacia, to kupiłbyś taki samochód? W końcu silnik to francuski renault 1.2 z twingo, tylko blacha z Rumuni i osprzęt z Tajwanu, ale znaczek Armani... nawet stylistycznie fajnie, bo to np. "skóra zdjęta" z Alfy Giulietta.

Powiem Ci jeszcze, że jak przejrzysz internet w poszukiwaniu tzw. "replik", czy tzw. "zegarków kolekcjonerskich", czyli chamskich podrób, to część z nich będzie kosztowała 100$, bo będzie w 100% chińska, a część będzie miała mechanizm eta, czy ronda i będzie kosztować 200-300$ i chociaż nie ma prawa nosić znaczka np. Rolex, to już napis swiss made w niektórych przypadkach byłby całkiem uzasadniony.

Cześć

Fajnie, że odpisałeś.

Co do tego, co napisałeś trochę poniosła Cię wyobraźnia, ale nie myśl, że w przemyśle samochodowym jest inaczej. Weźmy grupę volkswagena. W jej skład wchodzą takie marki jak Audi, Bentley, Bugatti, Lamborginhi, Seat, Skoda, Volkswagen, Porsche. Te droższe marki mają inne silniki, ale już np. jeśli porównasz Audi ze Skodą czy z Seatem, to wiesz, że masz do czynienia z tymi samymi silnikami, a jednak tak wielu jest nabywców dużo droższego Audi, mimo że Skoda i Seat mają te same silniki, tego samego właściciela, a są sporo tańsze.

Powiesz mimo wszystko to producent samochodów, a marka to marka, lecz tu także płacisz wyższą marżę za samą markę.

Chciałbym zauważyć, że zegarki grupy fossil są mimo wszystko dobrej jakości i nie są chamskimi "podróbami", a design emporio armani mają na pewno jeden z lepszych, no więc jakby ludzie nie płacili drożej za markę, to volkswagen musiałby zlikwidować Audi.

A jeśli już mielibyśmy puścić wodze fantazji, to musiałbyś raczej innych producentów silników poszukać, jeśli by powstało auto marki armani. W związku z tym, że w armanim ubierają się bogaci biznesmeni, to powstałaby prędzej linia Ferrari armani;) to jest bardziej prawdopodobne niż Renault armani;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jedynie dziwi sam fakt, że zamiast kupić za podobną kasę zegarek który jest tego wart są ludzie którzy przepłacają za tego typu zegarki.

A przepłacają, bo wydaje im się, że to jakaś niezła firma, bo gdzieś coś o niej słyszeli. Podobnie jak niektórym się wydaje,

że jak na zegarku będzie logo jakieś trochę bardziej znanej firmy (np samochodowej jak BMW czy Audi), to cena od razu robi się bardziej uzasadniona.

A w większości przypadków te zegarki są warte niewielki ułamek ceny które za nie trzeba zapłacić.

Dlatego mnie to nie dziwi, a tylko mi szkoda jak ktoś kupuje nieświadomie coś co absolutnie nie jest warte zapłaconej ceny

(chyba, że robi to świadomie :) bo to już insza inszość)

Hej no tak jest, że ludzie za wiele rzeczy świadomie przepłacają, by podkreślić swój status, ale są też po prostu wielbiciele marek i jak mają pieniądze, to nie przejmują się kosztami;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, pierwszy z brzegu -> http://forums.watchuseek.com/f72/identity-armani-mecanicco-movement-63193.html

EA oryginalny 100%, mechanizm Tijanjin Seagull ST-17 z pięknymi pekińskimi zdobieniami :)

I nie chodzi o to że to zły zegarek, tylko że oryginalny chińczyk, podobnej jakości, o podobnym designie, i na tym samym mechanizmie, będzie kosztował 3-5 razy mniej.. i na tym polega przepłacenie :angry:

.

Tak jest w dzisiejszych czasach, że tissoty czy certiny też prawdopodobnie coś mają z Azji, a montowane są w Szwajcarii. Weźmy Apple. Produkty premium, a ostatnio było głośno o wstrzymaniu produkcji, bo były powodzie w Tajlandii i były zastoje w dostawach pewnych komponentów. A czy mamy na nich made in Thailand?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest w dzisiejszych czasach, że tissoty czy certiny też prawdopodobnie coś mają z Azji, a montowane są w Szwajcarii.

ST-17 to nie jest mechanizm, który "prawdopodobnie coś ma z Azji, a jest montowany w Szwajcarii" :)

On jest "całkowicie z Azji, a montowany jest w Tijanjin"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naucz się nie łamać regulaminu i nie śmiecić w temacie 3 postami pod rząd

znam wielu ludzi ubierających się u Armaniego i nikt z nich ferrari nie jeździ... znałem za to jedną osobę, która jeździła ferrari i nie wydaje mi się, żeby ubierała się w "tanim" dla niego armanim :)

co do "dizajnu", to zegarki projektują firmy zegarkowe, a taki armani po prostu je kopiuje

moje porównanie było jak najbardziej trafne, bo jedno-koncernowe skody, volkswageny i bugatti możesz zestawić chociażby z "jedno-koncernowymi" tissotami, omegami i glashutte, a nie niezegarkowe armani z zegarkowym tissotem - porównaj niesamochodowe armani z samochodową skodą... przeczytaj co ja i koledzy napisaliśmy, tylko tym razem zrób to ze zrozumieniem

nikt Ci nie zabrania posiadać zegarka, laptopa, samochodu, nart, czajnika i telewizora firmy armani za które przepłacisz 3-krotnie, tylko żebyś miał tego świadomość

nie oczekuje kolejnej "trafnej" odpowiedzi i zostaje mi jedynie życzyć długiego, miłego i bezawaryjnego, a przede wszystkim ŚWIADOMEGO użytkowania zegarka Emporio Armani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a design emporio armani mają na pewno jeden z lepszych

Nie no nie przesadzaj to strasznie kiczowate zegarki :)

ja bym czegoś takiego na rekę nie założył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej no tak jest, że ludzie za wiele rzeczy świadomie przepłacają, by podkreślić swój status, ale są też po prostu wielbiciele marek i jak mają pieniądze, to nie przejmują się kosztami;)

Dobry żart- podkreślić swój status zegarkiem od Armaniego :D ale chyba tylko wśród osób nie mających pojęcia co to jest :)

A kosztami można się nie przejmować kupując coś naprawdę wartościowego.

A ja, jak wiem, że paczka chusteczek kosztuje kilkadziesiąt groszy, to szkoda mi wydawać na nią np 5 czy 10 złotych,

bo najzwyczajniej w świecie(choć to nie są duże pieniądze), to czuję, że przepłaciłem kosmicznie, a tego nie lubię(zresztą jak nikt chyba)

A jeśli już mielibyśmy puścić wodze fantazji, to musiałbyś raczej innych producentów silników poszukać...

to powstałaby prędzej linia Ferrari armani;) to jest bardziej prawdopodobne niż Renault armani;P

tu myślałem, że ze śmiechu pęknę- porównanie zegarków Armani i samochodów Ferrari :angry:

jeśli już chcemy obracać się wśród marek samochodowych, to Dacia to max(choć wiem,

że i tak przesadziłem, bo Dacia jednak cokolwiek w branży motoryzacyjnej znaczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A linia Emporio Armani jest dla "plebsu", jeśli Armani znaczyło coś kiedykolwiek to jako Gorgio Armani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani jest dobry bo robi go Fossil? To lepiej kupić Fossila. Trochę mniej się przepłaci a też robi zegarki pasujące do ciuchów :) No ale już bez znaczka "Armani". Ech czego to ludzie nie zrobią... Tak jak moda na białe g-shocki i plastikowe jaskrawe swatche. I teraz po ulicach biegają stada w podrabianych g,różowych półprzezroczystych zegarkach za 25zł albo z znaczkami jakiegoś adidasa, armaniego czy innego nike.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.