Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ksylo1

Jakiej firmy zmywarki polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do AGD Boscha to nie wiem, ale elektronarzędzia dla użytkowników domowych i profesjonalistów to można odpuścić.

Produkcja w chinach i wszystkie zębatki robią z plastiku, który po pewnym czasie się wyciera.

Ja w kuchni mam wszystko z AEG Elektrolux i od 3 lat bezobsługowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Elektronarzędzia to jednak inna para kaloszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosch SMI58M35EU od 3 lat bez problemow, ta trzecia szuflada na sztućce świetne rozwiązanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Bosch od pietnastu lat. Jeden zostal w starym domu. Chodzi do dzisiaj - 15 lat!  Obecny ma 5 lat i zero problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmywarkę Elektrolux mam od 1996 roku - zero problemów (pracuje co drugi dzień).

Raz na 3 miesiące wlewam butelkę octu i puszczam na 'sucho'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio kupiłem AEG ultra silent z systemem pro clean , wyswietlaniem czasu na podłodze i automatycznym otwieraniem ( aby odparowało ) i jestem z niej bardzo zadowolony - zobaczymy jak długo popracuje

Tak przy okazji nawiazując do jednego stwierdzenia kilkanascie postow powyżej - mam zmywarki od ponad 20 lat i drugi raz słysze podobną bzdurę ,że naczynia trzeba wcześniej opłukiwać w zlewie ..nigdy nic nie płuczę i incydentalnie się zdarzyło ,że coś nie domyła ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się spotkałem z ludźmi,którzy praktycznie opłukują wszystko bo im zmywara nie domywa.... Widziałem na własne oczy...

ale ja się nie znam....

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zmywarki ładuje się talerze tylko po wywaleniu do kosza resztek kartofli i kości z kurczaka ale to raczej oczywiste pozostałości sosów drobne resztki zmywarka popchnie do odpływu - tam jest rura (wąż) o średnicy 2-3cm - woda pchana pod ciśnieniem spokojnie daje rade

To że niedomywa to wina marnej jakości tabletek albo złe układanie talerzy czy szklanek - postawisz szklankę pionowo to będzie pełna breji

Wyświetlanie na podłodze fajny bajer :)  otwieranie po umyciu jeszcze lepszy ja robie to ręcznie

Świetny sprzęt. Zamiata jak chce wszelkie bosze itp. ;)

Ja mam "bosza" i świetnie dopiera naczynia to co ten detrich robi jeszcze ?? układa do szafek ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otwieranie po umyciu jest po to aby gorąca para nie powodowała przebarwien etc na szkle , jak puszczam np na wieczór to rano wszystko jest ok , naczynia suche i odparowane i nie muszę kontrolowac i po zakończeniu programu otwierac recznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym otwieraniem to wiem dla tego napisałem że czekam aż się wyłączy i otwieram ręcznie do odparowania inaczej niektóre szkła robią się zamglone i też sztućce zachodzą plamami chociaż mam z nierdzewki gerlacha - nie wiem czemu się tak dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zmywarki ładuje się talerze tylko po wywaleniu do kosza resztek kartofli i kości z kurczaka ale to raczej oczywiste pozostałości sosów drobne resztki zmywarka popchnie do odpływu - tam jest rura (wąż) o średnicy 2-3cm - woda pchana pod ciśnieniem spokojnie daje rade

To że niedomywa to wina marnej jakości tabletek albo złe układanie talerzy czy szklanek - postawisz szklankę pionowo to będzie pełna breji

Wyświetlanie na podłodze fajny bajer :)  otwieranie po umyciu jeszcze lepszy ja robie to ręcznie

Ja mam "bosza" i świetnie dopiera naczynia to co ten detrich robi jeszcze ?? układa do szafek ???

Jak "folcwagen" dowozi na miejsce - tak i robi to Rolls. W sprzęcie AGD są podobne analogie. (ps  - z dobrą chemią Beko czy cokolwiek innego też domyje - a jednak kupiłeś bosza.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- z dobrą chemią (...)

Co to znaczy z dobrą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tka, która domywa, nie śmierdzi, nie zostawia smug etc.

Ja zadowolony jestem z Somat ileś tam w jednym plus zawsze uzupełniam sól.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.