Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ladek22

Casio G-9300-1ER i Casio MTD-1065B-1A2.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam dwa nowe nabytki. Dziś przyszły!! Pierwszy z nich to Casio MUDMAN G-9300-1ER , a drugi to Casio MTD-1065B-1A2. Jeśli chodzi o ten drugi czyli MTD-1065B-1A2 to wiąże się z tym zegarkiem mała historia :D Być może niektórzy pamiętają jak przed świętami po zobaczeniu pewnego Citizena zbulwersowałem się bardzo, gdy zauważyłem, iż nie ma on czarnej koperty jak wynikało z jednego z wcześniej zamieszczonych zdjęć. Byłem zły wtedy, bo zegarek bardzo mi się podobał, ale gdy okazało się, że koperta nia jest czarna to przestał mi się podobać. Zapytałem wtedy czy są zegarki z czarną tarczą. Parę osób podsunęło kilka przykładów, a i ja również zacząłem szukać. Wyszukałem MTD-1065B-1A2 i razem z MUDMANEM zakupiłem :D Chciałem czarny zegarek do garnituru, choć garnitur rzadko zakładam. Teraz jak na niego patrzę to mam mieszane uczucia. Czy pasuje ten zegarek do garnituru?? Pozdrawiam Przemek

Ps. Więcej zdjęć obu zegarków tutaj .

post-44476-0-78330400-1325705772_thumb.jpg

post-44476-0-92874300-1325705802_thumb.jpg

Przysyłajcie zdjęcia do klubowych kalendarzy 2027. Więcej szczegółów pod linkiem #1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pasuje.Wg. mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie nie pasuje.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pasuje.Wg. mnie.

Też mi się zdawało, że średnio pasuje! Pewnie lepszy będzie biały Timex?

post-44476-0-10479300-1325708994_thumb.jpg

Przysyłajcie zdjęcia do klubowych kalendarzy 2027. Więcej szczegółów pod linkiem #1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie nie pasuje.

Też mi się wydaje, że średnio pasuje do garnituru. Może gdyby nie te żółte indeksy? Ogólnie to ładny zegarek!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego z tych zegarków nie wpuścisz pod mankiet,a takie są wymogi dla "garniturowca" wg. mnie oczywiście :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba całkowicie nie pasują do garnituru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego z tych zegarków nie wpuścisz pod mankiet,a takie są wymogi dla "garniturowca" wg. mnie oczywiście :D

Skoro oba nie pasują do garnituru to pozostaje mi, albo zrezygnować noszenia z garnituru, albo kupić odpowiedni zegarek :D Właściwie to ja rzadko noszę "garniaka", lecz za rok dobiegnę 40-tki więc trzeba będzie zrezygnować z dżinsów i częściej zakładać garnitur. Marzę o Frederiqe Constant z serii "Chopin 2010" , ale ten zegarek jest dla mnie poza zasięgiem cenowym. Może jakiś Atlantic albo coś "ruskiego"??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba całkowicie nie pasują do garnituru.

Może w przyszłości kupię jakiegoś Atlantica lub "ruska" do garnituru? Wolałbym oczywiście automatika, ale kwarcem też nie pogardzę jak będzie mi się podobał! Na razie o tym nie myślę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio mi się podoba,Timex w ogóle.niestety żadnego z nich nie założysz do garnituru...Ja do garnituru polecam starego Atlantica Worldmastera,klasa sama w sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio mi się podoba,Timex w ogóle.niestety żadnego z nich nie założysz do garnituru...Ja do garnituru polecam starego Atlantica Worldmastera,klasa sama w sobie :D

Atlantic Worldmaster to legenda!! Do dziś marka Atlantik ma wiele do zaoferowania! Pamiętam, że kiedyś w domu u nas była stara DELBANA. Nie pamiętam za bardzo jak wyglądała. Pamiętam jak przez mgłę charakterystyczny dekielek. Nie mam pojęcia gdzie jest ten zegarek?? Chciałbym, aby się kiedyś odnalazł!! Dziś z Delbany trudno wybrać ładny zegarek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem możesz nosić oba :) Choćby oba na raz:D Kto bogatemu zabroni?

A tak na serio... Jak już dobiegniesz tej 40-stki, to zmień raczej dżinsy niebieskie na czerwone lub różowe, a garniturze pomyśl bliżej 50-tki :)

A tak na serio"(bis) jest parę innych zegarków do garniaka niż Atlantic :>

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo ze jest conajmniej "pare" innych świetnych zegarków do garnituru..Worldmastera podałem jako przykład,bo mi się bardzo podoba.Była to chyba moja pierwsza myśl :) fajne są też garniturowe Seiko czy Doxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A'propos Doxy - łażą za mną trzy takie, nie wiem, której ulec...

:)

zegarek-doxa.jpg

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już musisz tego typu doxę to wg mnie pierwsza z lewej..Zegarków pozłacanych nie uznaję..:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, że paru murzynków już mam :rolleyes: Teraz wolałbym jakąś czekoladkę :unsure: Przy czym wcale nie w złotej oprawie. Za diabła tylko nie wiem, czy stalowa koperta pasuje pod czekoladową tarczę? Weekend przed nami, chyba zrobię przebieżkę po kilku sklepach :-)

A tak na marginesie - bardzo mi się podoba ta linia Doxy, a Wam?

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolę owalne koperty,kwadraty i prostokąty fajnie wyglądają na zwężającej się bransolecie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.