Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Yenjay

Seiko MarineMaster 300 z Omega PO XL w tle ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Być może że ta Twoja oferta się w tych realiach też mieściła , ale jestem pewien że chodziło mi o kogoś innego. Suma 10500 aż tak bardzo nie robi na mnie wrażenia, a to był automat, czyli nie 111. Nie tak dawno - najwyżej parę tygodni temu ktoś sprzedawał PAM-a ,z GMT , albo arabskie cyfry na cyferblacie (modelu nie znam, nie pamiętam ) - cena była 17 tys, ( był to PAM odkupiony już od pierwszego właściciela z Forum,) pamiętam że wtedy się zastanawiałem, że ten egzemplarz musi mieć jakiś feler, bo to nie możliwe żeby dwóch znawców ( członkowie Forum ) tak szybko się pozbywali takiego rarytasu - coś oferta szybko zniknęła, może ktoś chciał pozostać anonimowy - rozliczenia z fiskusem, itd. :)

Robi się śmietnik za co przepraszam, ale po prostu muszę to wyjaśnić. To ja wystawiłem 320 (to ten z GMT), ponieważ chciałem kupić innego Pama, którego sprzątnięto mi z przed nosa więc zrezygnowałem ze sprzedaży i mam go na ręce. Gonił mnie czas, bo oferta była na prawdę super więc cena też była okazyjna. Zapewniam, że egzemplarz ten jest bez feleru, a mało tego jest rewelacyjnie dokładny, a zewnętrznie wygląda jak nówka. Śmiało i z pełną odpowiedzialnością nazwę go rarytasem (kolega habakuk widział go u mnie na żywo, pozdrawiam :) )

Dodam jeszcze, że ten z arabskimi cyframi to 359 i to też ja go wystawiałem kilka tygodni temu i też z tego samego powodu go sprzedawałem.

Egzemplarz o którym piszesz, że tak "drastycznie" stracił na wartości to 312 kolegi BRABUSA, jak będzie chciał to się ustosunkuje.

Także Kolego następnym razem jak będziesz chciał uzasadnić swoją karkołomną teorię to bardziej się postaraj, bo coś tam wiesz, coś słyszałeś, ale nie do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z moją byłą 312 i drastyczną utratą wartości???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli potwierdza się to co napisałem wcześniej o wystawianiu na sprzedaż Panerai na tym forum - przesiadka na wyższy (inny) model.

Oczywiście jakieś wyjątki mogły się trafić :)

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli potwierdza się to co napisałem wcześniej o wystawianiu na sprzedaż Panerai na tym forum - przesiadka na wyższy (inny) model.

Takie przesiadki na "wyższe modele" dotyczą zapewne większości forumowiczów :)

A jednak trafiają się zegarki, którym przesiadka w górę nie grozi (przynajmniej u mnie tak jest). I pod tym względem z kolegą brzezikiem się zgadzam - jeśli zegarek ma to coś, to nie ma dla niego "wyższego modelu".

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie przesiadki na "wyższe modele" dotyczą zapewne większości forumowiczów :)

A jednak trafiają się zegarki, którym przesiadka w górę nie grozi (przynajmniej u mnie tak jest). I pod tym względem z kolegą brzezikiem się zgadzam - jeśli zegarek ma to coś, to nie ma dla niego "wyższego modelu".

Dokladnie, moje dwa Tunczyki, 6105 zostana do konca :) MM pewnie tez.

Teraz czas na Anante. Chce byc modny jak Lechu :)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrzej - świetny filmik, dzięki choć skupiłeś się właściwie tylko na MM, i zamiast "PO vs MM" powinno być "PO < MM", tak? :) Szczerze przyznam, że myślałem nad jakimś Seikaczem, jak kupię to będzie to właśnie MM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu kolegow tutaj zarzuca mi stronniczosc na korzysc Seiko. Napisze to po raz kolejny; wyszedlem z zalozenia, ze Omega jest bardzo popularna i dostepna wiec kazdy moze ja ogladnac, przymierzyc. W inernecie sa setki filmow z PO. Seiko za to jest niszowym produktem na naszym rynku i nawet na Youtube nie ma wiele na jego temat, a jak jest to w nienajlepszej jakosci.

Mea cupla; myslalem, ze kazdy zna Omege i sie pomylilem. Czyli Po nie jest az tak oklepana jak to mozna wywnioskowac z opini niektorych kolegow. :) Trzeba bedzie nakrecic nowy film :)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu kolegow tutaj zarzuca mi stronniczosc na korzysc Seiko. Napisze to po raz kolejny; wyszedlem z zalozenia, ze Omega jest bardzo popularna i dostepna wiec kazdy moze ja ogladnac, przymierzyc. W inernecie sa setki filmow z PO. Seiko za to jest niszowym produktem na naszym rynku i nawet na Youtube nie ma wiele na jego temat, a jak jest to w nienajlepszej jakosci.

Mea cupla; myslalem, ze kazdy zna Omege i sie pomylilem. Czyli Po nie jest az tak oklepana jak to mozna wywnioskowac z opini niektorych kolegow. :) Trzeba bedzie nakrecic nowy film :)

Nie. Film jest bardzo dobry. Założenie było genialne w swojej prostocie. Omega jest bardziej popularna/dostępna. Nieszczęśliwy jest tylko tytuł "versus", lepiej było by "Seiko, gościnnie Omega" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Film jest bardzo dobry. Założenie było genialne w swojej prostocie. Omega jest bardziej popularna/dostępna. Nieszczęśliwy jest tylko tytuł "versus", lepiej było by "Seiko, gościnnie Omega" :)

Poprawione :)

Pozdrawiam

Jedrek

Chcialem jeszcze dodac, ze po 13-tu dniach Seikacz zrobil 52 sekundy na plus co daje 4 sekundy na dzien. Nie jest zle :)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MarineMaster nie ma certyfikatu COCS? Ciekawe jakie są faktyczne dobowe odchyłki (bo może - czysto teoretycznie :) - być tak, że przez 12 dni zegarek zrobił w sumie +35 sek, a ostatniego dnia + 17), być może są one tak małe, że zegarek ma dokładność chronometru :)

Yenjay - gdybyś mógł kiedyś tam sprawdzić przez chociaż 4-5 dni dobowe odchyłki byłoby miło.

Sam zegarek - bardzo mi się podoba, mam słabość do Japońców więc obiektywny nie będę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko nie ma certyfikatu.

Codziennie systematycznie przybywalo sekund na plus. Zegarek okolo 11 dni na rece non stop, reszta w rotomacie. Jak dla mnie bomba, raz na miesiac cofnac go o 2 minuty to nie problem.

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo . Z przyjemnością obejrzałem Twój filmik z porównaniem Omegi i Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

nic tylko kupić MM :mellow:

I będziesz tak dzisiaj nabijał posty aż do osiągnięcia regulaminowej liczby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trollo loollo :mellow:

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oby więcej takich filmowych tematów na forum. dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrzej, można spodziewać się nowych filmików? Fajnie się to oglądało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej, tylko musze jakies fajne "modelki" poszukac :)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oba świetne zegarki, ale te Seiko to piękna sprawa... Który chętniej zakładasz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio prawie non stop Seiko, Omege tez chetnie nosze lecz PO juz sie "nacieszylem" i czesciej jest w rotomacie niz na nadgarstku.

Przy okazji zrobilem zestawienie odchylek dobowych Seikacza i tak to wyglada:

Odchylki Seiko MM300 22.01.2012 godz. 22.00 start

zegarek w nocy na rece

Dzien 1 +3sec

zegarek na noc na koronce

dzien 2 +7sec

zegarek koronka do gory

dzien 3 +9sec

zegarek na noc na deklu, a nastepnie pol dnia w rotomacie

dzien 4 +24sec

zegarek na noc koronka do gory

dzein 5 +30sec

zegarek w nocy na rece

dzien 6 +30sec(rano)

do 31.01.2012 w rotomacie +37sec

Czas sprawdzalem codziennie w okolicach 22.00, porownujac do tej strony

Czas

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

praktycznie każdy możliwy sposób przetestowany(jeżeli chodzi o pomiar dokładności) i wszystko na plus. Wnioskuję, że zegarek nie posiada minusów, nawet w dokładności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz chęć to zamieść fotki, jak się prezentują na ręce, nawet może być w rękawiczkach z filmu :) głównie chodzi mi o Seiko, ale na Omegę też chętnie zerknę i pewnie nie tylko ja ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej, tylko musze jakies fajne "modelki" poszukac :)

Moze porownasz MM i Sumo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo poszlo w swiat, niestety.

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.