Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rjan

Witam wszystkich!

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczłąłem czytac sobie to forum już jakis czas temu. Lubie zegarki choc na razie nie jestem jescze bardzo kompetentny. Byłem na spotkaniu klubowym i to mnie zachęciło żeby jednak zaczac sie odzywac.

Chciałbym kiedyś posiadac Portugalczyka IWC ale do tego to jeszcze daleka droga :-) na razie musze sie zadowolic Chronografem Strela zrobionym przez poljota - też fajny zegarek.

Fajnie ze takie forum powstało - na zachodzie jest wiecej takich ludzi którzy lubią zegarki i tam są zdecydowanie lepsze warunki do uprawiania takiego hobby. Ja czytałem sobie Poor man watch forum i jeszcze parę innych.... No i jeszcze zerknijcie tam:

http://www.csparks.com/watchmaking/

....The watershed moment came a few years later at a wedding party. A retired gentleman who sold watchmaker's supplies was telling me all about the "good old days." I mentioned somewhat casually that I'd like to make a watch someday myself. He said:

"...You mean assemble a watch from parts?"

"No," I replied. "I mean from metal. Like steel rods and sheets of brass."

He stepped back a pace or two, eyed me up from head to toe, and sputtered:

"No one...", he paused to draw his breath. Then with eyes widening with something close to indignation pronounced:

"NOBODY could make a watch from scratch!"

So here I am, eight years into the project. Still no watch, but I've learned to make most of the parts by doing lots of repairs. I took many jobs that were not economically feasible for a commercial repairer because I wanted to learn the techniques.

Bardzo podoba mi sie pomysł tego człowieka. Sam chciałbym zrobic coś takiego. Niestety na razie nie mam dośc czasu i nie mam także narzędzi żeby samemu spróbowa wykonac zegarek od a do z. A to byłoby naprawdę fajne. Może za jakiś czas?

Pozdrawiam,

janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! Czuj się tu jak u siebie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj! :lol:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

cześć! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :lol:

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj! :lol:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

czesc !!!

8)

pozdrawiam

stani.swiss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Czesław Okinczyc

a myślałem, że ujawniłeś się na forum wcześniej

SWOJą DROGą CO ZA ZBIEG OKOLICZNOśCI A PRIMA ATLANTICA JEST RZECZYWIśCIE PRIMA 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.