Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Szymsew

Longines = same problemy !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam drogich forumowiczow :)

NIe odzywalem sie od dluzszego czasu poniewaz czekalem az oddadza mi moj zegarek.

I w koncu sie doczekalem - w zeszlym tygodniu odebralem tel ze juz jest... jak widziecie od momentu zalozenia tematu - MINELY 4 MIESIACE.

Dzwonilem wielokrotnie do fabryki i slyszalem non stop te sama odpowiedz - "jak bedzie gotowy - zadzownimy".

Ostatecznie sie dowiedzialem ze byl zrobiony wczesniej ale zapomnieli zadzwonic...

Na szczescie jak narazie dziala bez zarzutow i oby tak pozostalo.

Koszt 20CHF - przesylka do fabryki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że tak złe podejście do klijenta to nie tylko domena naszego kraju :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym jak jednego z naszych kolegów nie lepiej potraktował szacowny Rolex, przestałem się dziwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam je wyrażę również swoją opinię. Dziwi mnie takie pisanie, żeby nie kupować Longinesów. Ostatnio czytałem na tym forum, że klientowi zapsuła się Omega zaraz po zakupie, a jednemu z forumowiczów który miał kilka Tag Heuer-ów... wypowiadał się, że każdy mu się psuł. Tag Heuer to chyba bardzo wysoka półka nie wspomnę o Omedze i oczekiwało by się od takich marek bezwzględnej bezawaryjnosci... a jednak. Więc nie uważam, że słuszne jest pisanie o tym zeby nie kupować Longinesów ponieważ jeden czy dwa zegarki były popsute. Ja mam Hydroconquesta z 2824-2 i jestem bardzo zadowolony z jakosci materiałów z wykonania ( detale, wykończenie naprawdę nie ma sie do czego przyczepić ) zegarek chodzi dość punktualnie, na tydzień zrobił +5/sekund. A jeszcze jedna sprawa, od dłuższego czasu dużo czytam opini na tym forum i spotykam się z krytyką praktycznie każdej marki. Co bym nie czytał czy to o Omedze czy to o Tagu czy o Longinesie itd. Tu sie można nabawić kompleksów. Jestem tylko ciekawy jakie zagarki posiadają osoby, które tak głośno krytykują większość marek. Jeżeli chcecie mieć zegarek bezawaryjny proponuję kupić casio G-Shock od 1994 roku miałem około 40 różnych modeli i ani jeden mi sie nie zepsuł. teraz jestem posiadaczem 3 G-Shocków od 2006 i do tej pory działaja bez zarzutu.

Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2,  Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono, Tag Heuer Aquaracer 300 Profesjonal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam je wyrażę również swoją opinię. Dziwi mnie takie pisanie, żeby nie kupować Longinesów. Ostatnio czytałem na tym forum, że klientowi zapsuła się Omega zaraz po zakupie, a jednemu z forumowiczów który miał kilka Tag Heuer-ów... wypowiadał się, że każdy mu się psuł. Tag Heuer to chyba bardzo wysoka półka nie wspomnę o Omedze i oczekiwało by się od takich marek bezwzględnej bezawaryjnosci... a jednak. Więc nie uważam, że słuszne jest pisanie o tym zeby nie kupować Longinesów ponieważ jeden czy dwa zegarki były popsute. Ja mam Hydroconquesta z 2824-2 i jestem bardzo zadowolony z jakosci materiałów z wykonania ( detale, wykończenie naprawdę nie ma sie do czego przyczepić ) zegarek chodzi dość punktualnie, na tydzień zrobił +5/sekund. A jeszcze jedna sprawa, od dłuższego czasu dużo czytam opini na tym forum i spotykam się z krytyką praktycznie każdej marki. Co bym nie czytał czy to o Omedze czy to o Tagu czy o Longinesie itd. Tu sie można nabawić kompleksów. Jestem tylko ciekawy jakie zagarki posiadają osoby, które tak głośno krytykują większość marek. Jeżeli chcecie mieć zegarek bezawaryjny proponuję kupić casio G-Shock od 1994 roku miałem około 40 różnych modeli i ani jeden mi sie nie zepsuł. teraz jestem posiadaczem 3 G-Shocków od 2006 i do tej pory działaja bez zarzutu.

no bo to tak jest ze gdzie jest 3 ludzi (zeby nie powiedziec Polakow- bo mozna to odnies do wielu narodowosci) tam sa 4 opinie, i nie chwal tak tych "G-Shockow" bo zaraz sie znajdzie ktos kto kupil i "zaraz po kupnie sie popsul" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj ojciec ma Longines Hydroconquest juz jakis czas I noe ma zadnego problemu. Fakt nikt z nas go na instrumentach nie mierzyl o dokladnosc, ale zasowa bez priblemu. Nasowa mi sie mysl ... "dlaczego Bentley I Rolls Royce maja zaklady naprawcze? Bo byly zrobione przez ludzi." Prestiz prestizem, a czasem stu dolarowe ekonomy tykaja o dekade wiecej niz cos za 5-30 kola. W cale nie znaczy ze juz trzeba z prestizu rezygnowac.

Ja longinesa nie mam, ale bez drugiej mysli bym kupil jesli bym jakiegos szukal. A co do serwisu to jakis maly opieprz u managera zazwyczaj zalatwia sprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.