Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gosu79

Big Mako - pierwszy automat

Rekomendowane odpowiedzi

w sieci można wygooglować rotomat w cenie poniżej 200 pln na stronie ze sprzętem domowo-ogrodowym itp , tylko nie wiem jak z jakością , ja na razie nie inwestuję bo na noc i wekend rezerwa w moim big mako w zupełności wystarcza do nieprzerwanej pracy.

pozdrawiam

Na allegro są po 100zl.

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no bez przesady, chodziło mi o to jak właśnie świeci gdybym go naświetlił w mocnym świetle przez minutę przed spaniem, czy jest realne odczytanie godziny przez całą noc (wychodzi na to że raczej nie), bo tak robiłem z Monsterem i świecił pięknie całą noc....wygląda na to że nie jest to zegarek typowo "nocny" ale rekompensuje doskonale tą wadę innymi zaletami choćby wyglądem:) a na noc można zawsze zakładać choćby g-shocka:)

Marcin41 ale dziękuję za informację

Słabe świecenie w nocy to normalka w zegarkach niedrogich, ja nawet w Tissocie za 6 tysi mam ten sam problem niestety. Chyba w PO Omegi za 25 k nie byłoby dopiero tego problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabe świecenie w nocy to normalka w zegarkach niedrogich, ja nawet w Tissocie za 6 tysi mam ten sam problem niestety. Chyba w PO Omegi za 25 k nie byłoby dopiero tego problemu

Różnie to jest,w niewiele droższych markach jak niektóre Seiko czy Lum-Tec,podświetlanie jest naprawdę dobre.

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie to jest,w niewiele droższych markach jak niektóre Seiko czy Lum-Tec,podświetlanie jest naprawdę dobre.

tak miałem Monstera i świecenie było rewelacyjne a zegarek niewiele droższy od Big Mako..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, pomału dojrzewam do decyzji zakupu B.M. ale z uwagi na nadgarstek 21,5 mam obawy, że będzie za mały. Czy ktoś z Was dysonuje B.M. i trochę większym nadgarstkiem i jakie ma wrażenia. Na żywo nie widziałem takiego egzemplarza. Z góry dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, pomału dojrzewam do decyzji zakupu B.M. ale z uwagi na nadgarstek 21,5 mam obawy, że będzie za mały. Czy ktoś z Was dysonuje B.M. i trochę większym nadgarstkiem i jakie ma wrażenia. Na żywo nie widziałem takiego egzemplarza. Z góry dzięki za info.

To może Kolega pomyśli o Orient M-Force Orange . Większy niż MO. Do dużego nadgarstka będzie pasował.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, tak samo jak w przypadku innych artykułów tak i zegarków- jakość nie zawsze idzie w parze z ceną...

Co do ponad standardowych rozmiarów bransolet w Orient-ach:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74913-orient-cfa05002b-ogniwa-bransoletki/

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może Kolega pomyśli o Orient M-Force Orange . Większy niż MO. Do dużego nadgarstka będzie pasował.

Dzięki za podpowiedź - niczego sobie ten M-Force

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, tak samo jak w przypadku innych artykułów tak i zegarków- jakość nie zawsze idzie w parze z ceną...

Co do ponad standardowych rozmiarów bransolet w Orient-ach:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74913-orient-cfa05002b-ogniwa-bransoletki/

Przeczytałem watek o ogniwach, u mnie nie ma jeszcze takiego problemu, mieszczę się w standardowych rozmiarach fakt, że na ostatnia dziurkę. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem juz kilka zegarkow w zyciu w tym seiko monstera ( i zaraz sie pozbylem ) dla mnie big mako to idealny zegarek nadgarstek mam 19 cm a big mako 3 sztuki bo mi odpowiada

dscf2735.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscf2733i.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i dzięki za foto poglądowe. Swoja drogą ładna kolekcja. Dopytuje się jak wygląda na ręku z uwagi, że swego czasu sprawiłem sobie Orienta co łudząco przypomina Rolex-a i to była porażka okazał się za mały. W tej chwili mam Trop i jestem zadowolony, ale nie mogę przestać myśleć o Big Mako. Dzięki Twojej foto chyba się zdecyduję. Jeszcze raz dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo orient sub to porazka , big mako jest naprawde fajny i uniwersalny , 44 mm to i na twoim nadgarstku powinno byc ok bo big mako ma kształt owalny nie typowo okragły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie dobrze wygląda na nadgarstku. I jak sprawdzam rozmiar, to jest identyczny z modelem Trop, a Trop noszę na co dzień i jest ok. Może ktoś dysponuje tymi modelami w celach porównawczych, foto mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś widziałem BM na żywca i teraz rozumiem jego genialność, jest taki jaki powinien być pod względem rozmiaru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mam powiedziec , a nie mówiłem :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dlamnie big mako to najlepsza inwestycja:) No oprócz omegi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem juz kilka zegarkow w zyciu w tym seiko monstera ( i zaraz sie pozbylem ) dla mnie big mako to idealny zegarek nadgarstek mam 19 cm a big mako 3 sztuki bo mi odpowiada

dscf2735.jpg

dscf2733i.jpg

Piękna kolekcja :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze poproszę o podpowiedź, czy brać czarnego, czy blue. Czarnego widziałem na żywo i jest piękny, i również czarnego mam patelnię. To może teraz czas na niebieskiego? jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może pomaranczke? :rolleyes:

ja mam czarnego i sobie chwale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko odpowiedziec czy czarny czy niebieski nawet jak bys mial dwa przed soba to by był ciezki wybor :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze poproszę o podpowiedź, czy brać czarnego, czy blue. Czarnego widziałem na żywo i jest piękny, i również czarnego mam patelnię. To może teraz czas na niebieskiego? jak myślicie?

Kup obydwa i masz po kłopocie. Na pewno warto.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decyzja zapadła, będzie czarny. Na Allegro są po 650 zł chyba dobra cena. Używki na forum nikt nie wystawia jakoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieski tez jest bardzo fajny tarcza sie mieni w słoncu wyglada swietnie , w czarnym tarcza na słoncu jest matowa :rolleyes: wez niebieski :rolleyes: tez jest bardzo uniwersalny napiszesz do paskorobów naszych zrobia ci do niego czrny pas z niebieska gruba nicia zeby pasowało do tarczy :) > Tak chciałem namieszac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.