transikk 0 #26 Napisano 13 Lutego 2012 w sieci można wygooglować rotomat w cenie poniżej 200 pln na stronie ze sprzętem domowo-ogrodowym itp , tylko nie wiem jak z jakością , ja na razie nie inwestuję bo na noc i wekend rezerwa w moim big mako w zupełności wystarcza do nieprzerwanej pracy.pozdrawiamNa allegro są po 100zl. 0 Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamator 158 #27 Napisano 13 Lutego 2012 nie no bez przesady, chodziło mi o to jak właśnie świeci gdybym go naświetlił w mocnym świetle przez minutę przed spaniem, czy jest realne odczytanie godziny przez całą noc (wychodzi na to że raczej nie), bo tak robiłem z Monsterem i świecił pięknie całą noc....wygląda na to że nie jest to zegarek typowo "nocny" ale rekompensuje doskonale tą wadę innymi zaletami choćby wyglądem:) a na noc można zawsze zakładać choćby g-shocka:) Marcin41 ale dziękuję za informacjęSłabe świecenie w nocy to normalka w zegarkach niedrogich, ja nawet w Tissocie za 6 tysi mam ten sam problem niestety. Chyba w PO Omegi za 25 k nie byłoby dopiero tego problemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
transikk 0 #28 Napisano 13 Lutego 2012 Słabe świecenie w nocy to normalka w zegarkach niedrogich, ja nawet w Tissocie za 6 tysi mam ten sam problem niestety. Chyba w PO Omegi za 25 k nie byłoby dopiero tego problemu Różnie to jest,w niewiele droższych markach jak niektóre Seiko czy Lum-Tec,podświetlanie jest naprawdę dobre. 0 Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
freddiemercury 0 #29 Napisano 14 Lutego 2012 Różnie to jest,w niewiele droższych markach jak niektóre Seiko czy Lum-Tec,podświetlanie jest naprawdę dobre. tak miałem Monstera i świecenie było rewelacyjne a zegarek niewiele droższy od Big Mako.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #30 Napisano 24 Czerwca 2012 witam, pomału dojrzewam do decyzji zakupu B.M. ale z uwagi na nadgarstek 21,5 mam obawy, że będzie za mały. Czy ktoś z Was dysonuje B.M. i trochę większym nadgarstkiem i jakie ma wrażenia. Na żywo nie widziałem takiego egzemplarza. Z góry dzięki za info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #31 Napisano 26 Czerwca 2012 witam, pomału dojrzewam do decyzji zakupu B.M. ale z uwagi na nadgarstek 21,5 mam obawy, że będzie za mały. Czy ktoś z Was dysonuje B.M. i trochę większym nadgarstkiem i jakie ma wrażenia. Na żywo nie widziałem takiego egzemplarza. Z góry dzięki za info.To może Kolega pomyśli o Orient M-Force Orange . Większy niż MO. Do dużego nadgarstka będzie pasował. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
---Jose Antonio Morales--- 2 #32 Napisano 26 Czerwca 2012 Słabe świecenie w nocy to normalka w zegarkach niedrogich, ja nawet w Tissocie za 6 tysi mam ten sam problem niestety. Chyba w PO Omegi za 25 k nie byłoby dopiero tego problemuNiestety, tak samo jak w przypadku innych artykułów tak i zegarków- jakość nie zawsze idzie w parze z ceną... Co do ponad standardowych rozmiarów bransolet w Orient-ach:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74913-orient-cfa05002b-ogniwa-bransoletki/ 0 " w poszukiwaniu straconego czasu..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #33 Napisano 26 Czerwca 2012 To może Kolega pomyśli o Orient M-Force Orange . Większy niż MO. Do dużego nadgarstka będzie pasował. Dzięki za podpowiedź - niczego sobie ten M-Force 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #34 Napisano 26 Czerwca 2012 Niestety, tak samo jak w przypadku innych artykułów tak i zegarków- jakość nie zawsze idzie w parze z ceną... Co do ponad standardowych rozmiarów bransolet w Orient-ach:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74913-orient-cfa05002b-ogniwa-bransoletki/ Przeczytałem watek o ogniwach, u mnie nie ma jeszcze takiego problemu, mieszczę się w standardowych rozmiarach fakt, że na ostatnia dziurkę. Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #35 Napisano 26 Czerwca 2012 może jednak ktoś z dużą łapą ma foto Big Mako. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15715 #36 Napisano 27 Czerwca 2012 Miałem juz kilka zegarkow w zyciu w tym seiko monstera ( i zaraz sie pozbylem ) dla mnie big mako to idealny zegarek nadgarstek mam 19 cm a big mako 3 sztuki bo mi odpowiada Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #37 Napisano 27 Czerwca 2012 Witam i dzięki za foto poglądowe. Swoja drogą ładna kolekcja. Dopytuje się jak wygląda na ręku z uwagi, że swego czasu sprawiłem sobie Orienta co łudząco przypomina Rolex-a i to była porażka okazał się za mały. W tej chwili mam Trop i jestem zadowolony, ale nie mogę przestać myśleć o Big Mako. Dzięki Twojej foto chyba się zdecyduję. Jeszcze raz dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15715 #38 Napisano 27 Czerwca 2012 Bo orient sub to porazka , big mako jest naprawde fajny i uniwersalny , 44 mm to i na twoim nadgarstku powinno byc ok bo big mako ma kształt owalny nie typowo okragły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #39 Napisano 28 Czerwca 2012 Faktycznie dobrze wygląda na nadgarstku. I jak sprawdzam rozmiar, to jest identyczny z modelem Trop, a Trop noszę na co dzień i jest ok. Może ktoś dysponuje tymi modelami w celach porównawczych, foto mile widziane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #40 Napisano 16 Lipca 2012 Dziś widziałem BM na żywca i teraz rozumiem jego genialność, jest taki jaki powinien być pod względem rozmiaru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15715 #41 Napisano 16 Lipca 2012 Co mam powiedziec , a nie mówiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofan 8 #42 Napisano 17 Lipca 2012 Jak dlamnie big mako to najlepsza inwestycja:) No oprócz omegi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #43 Napisano 17 Lipca 2012 Miałem juz kilka zegarkow w zyciu w tym seiko monstera ( i zaraz sie pozbylem ) dla mnie big mako to idealny zegarek nadgarstek mam 19 cm a big mako 3 sztuki bo mi odpowiada Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Piękna kolekcja 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #44 Napisano 21 Lipca 2012 No to jeszcze poproszę o podpowiedź, czy brać czarnego, czy blue. Czarnego widziałem na żywo i jest piękny, i również czarnego mam patelnię. To może teraz czas na niebieskiego? jak myślicie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofan 8 #45 Napisano 21 Lipca 2012 a może pomaranczke? ja mam czarnego i sobie chwale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15715 #46 Napisano 22 Lipca 2012 Ciezko odpowiedziec czy czarny czy niebieski nawet jak bys mial dwa przed soba to by był ciezki wybor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #47 Napisano 22 Lipca 2012 No to jeszcze poproszę o podpowiedź, czy brać czarnego, czy blue. Czarnego widziałem na żywo i jest piękny, i również czarnego mam patelnię. To może teraz czas na niebieskiego? jak myślicie? Kup obydwa i masz po kłopocie. Na pewno warto. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofan 8 #48 Napisano 22 Lipca 2012 według mnie czrny bardziej uniwersalny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajacek 1 0 #49 Napisano 22 Lipca 2012 decyzja zapadła, będzie czarny. Na Allegro są po 650 zł chyba dobra cena. Używki na forum nikt nie wystawia jakoś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15715 #50 Napisano 22 Lipca 2012 Niebieski tez jest bardzo fajny tarcza sie mieni w słoncu wyglada swietnie , w czarnym tarcza na słoncu jest matowa wez niebieski tez jest bardzo uniwersalny napiszesz do paskorobów naszych zrobia ci do niego czrny pas z niebieska gruba nicia zeby pasowało do tarczy > Tak chciałem namieszac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach