Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yargoth

Tutaj zgłaszamy podróby

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zgadza sie , dla niektorych wydac 300zl na zegarek to majatek , ja osobiscie chociaz prowadze wlasna firme tez nie moge sobie pozwolic na taki model jaki bym chcial , a chcialbym Rolexa SubMarine , moze za pare lat sie uda , ale wole Vostoka , Orienta czy Adriatice od jakiegos chlamu z Chrl ;)

Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Cie Blażeju

lepszy Vostok , prosty Tissot , Atlantic itd ale oryginal niż "Rolex" czy "Vacheron Constantin" z allegro np

Wstyd to jest nosić podróbę ( tani szpan) , a nie to że ma się zagarek za kilkaset zlotych

Nikt nie jest gorszy przez to ,że nie stać go na kilkanaście tysięcy za zegarek , ale ten co ŚWIADOMIE nosi podróbke jest na pewno głupszy !

I tego zdania będę bronił jak niepodległości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ,dlatego z pełna świadomością napisalem slowo "świadomie " wielkimi literami .

Oczywiście jeśli ktoś nosi podrabiany zegarek ,dlatego iż np został oszukany przy zakupie , bądź się po prostu nie zna lub nie przywiązywał do tego wagi a napis na tarczy typu "Audemars Piquet" jest dla niego tym samym co np "orient" , może nie wiedzieć o klasach zegarkow i wynikajacych z tego różnic cenowych - trudno go za to winić , a tym bardziej w ostrych słowach ganić - tu nalezy edukować i myślę ,że taka jest też nasza rola jako członków klubu ( zarówno na forum jak i prywatnie w codziennych rozmowach - ja juz "nawróciłem " na zegarki pięciu moich kolegów (i własną żonę ) więc jakies sukcesy są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pagaj

aaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

...ale cyrk :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mosze my tesz postawimy wyrac ta aókcja:) :D ,

mnie osobiście podoba się ten "szlachetny polerowany metal"

i ciekawe czy jak ktoś ma trabanta to musi mieć zegarek z napisem traban :)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pagaj

aaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Drogi skubaniec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobotka tak sie ucieszyl, ze do pierdla nie pojdzie, ze postanowil sobie sprawic VC. :D Chyba jednak nie zdazy kupic...

Procol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

intryguje mnie pewien zegarek:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82805520

Z tego co się rozejrzałem po necie, to owszem Armand Nicolet produkuje podobne zegarki- z jednym małym ale:

model 9042C-AG-P742NR9 który powyższy zegarek próbuje imitować nie ma takiej "dzikiej" ilości przycisków, w oryginale- mówimy o modelu Complete Calendar C z kolekcji Hunter jest tylko i wyłącznie koronka

Niech żyje kreatywne podejście "tfurców" :evil: podróbek

Chyba, że się mylę i jest to pełnoprawny zegarek w zabójczo okazyjnej cenie?! (bo w sumie czymże jest 250zł przy skromnym 1.000$??).

Wtedy jestem gotów odszczekać to podłe oczernianie uczciwego sprzedającego... :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i znalazł się chętny na "Patek Philippe" za ponad 1200 pln

i to jest dopiero smutne

- podróba

- "chamówa " mówiąc kolokwialnie

- warta " w porywach" 100 pln

- od razu do kosza ( bo nawet dziecku do zabawy wstyd ,żeby nie mieszać maluchowi w głowie)

ktoś sprzedaje jako oryginał , drugi kupuję i płaci tyle ,że mógłby kupić jakiś przyzwoity oryginał ( nie Patka oczywiście ale innej firmy)

komentarz nasuwa się jeden - "czemuś biedny ? boś głupi "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jeszcze jeden w ramach porządków:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83495659

abstrahując od ceny Delphis i faktu, że koperta w tym modelu powinna być z różowego złota (CH 1421 R), to ta "cyferka" pokazująca datę, jest jakby "zdziebko" za nisko...

Chociaż tyle, że nie jest to wariacja na temat-co by było, gdyby wcisnąć tu efekciarski pseudotourbillon (czytaj:fragment mechanizmu :D ) co dość często się zdarza w różnych "replikach"

Nie zmienia to wszystko faktu, że Delphis, Kairos i Orea są tymi zegareczkami z kolekcji Chronoswiss, które miło byłoby posiadać...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sivle

dla porządku - ta cyferka nie pokazuje daty tylko godzinę

Nie dlatego abym się wymądrzał , ale w końcu to forum zobowiązuje

bez urazy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mea culpa- przepraszam za byka... :?

"...a to ja przepraszam.

Ależ wodzu, co wódz...." - mały cytacik z pewnego całkiem ciekawego komiksu

Obiecuję się poprawić na przyszłość (tzw. obiecanki cacanki :D )

urazy nie chowam- no może taką malutką :)

Poza tym- forum mamy od tego, żeby sie uczyć... (np. na własnych błędach)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o qrcze :shock: , dopiero teraz rzuciłem okiem na swój profil... Przyznaję, że wypełniałem go jakiś czas temu... :oops:

"update'ować" zbytnio mi się nie chce...

Po krótce zainteresowania:

- zegarki oczywiście, bardziej patrzeć, podziwiać i kontemplować niż nabywać , bo mówiąc szczerze mam wrażenie, że moja lepsza połowa rozszarpie mnie jeśli podaruję jej kolejny zegarek (lub też jesli odkryje ile ich się jeszcze w domu kryje), a i znajomi oraz reszta rodziny również mają dość podobnych prezentów

- sprzęt audio, a w zasadzie fenomen "audiofilizmu", wprawdzie jako osobnik, któremu słoń nadepnął na ucho zadowalam się budżetowym zestawem, aczkolwiek z przyjemnością czytam o bardziej zaawansowanych rozwiązaniach i wszlekich "ochach i achach" nad "głębią sceny, szerokością i detalem basu oraz jego wrażliwością i otwartością" (cokolwiek by to miało znaczyć), również w tym temacie koncepcje DIY (jestem obecnie szczęśliwym posiadaczem przerabianego kompakta SONY oraz już prawie szczęśliwym posiadaczem podobnego typu kolumn)

- lubię sobie posłuchać rozsądnej i przyjemnej muzyczki (po wizycie na Carmen, do łask powróciły opery) typu klasyka (Dvorak, Musorgsky), trochę soulu (np. Aretha Franklin), trochę starego dobrego heavy metalu (również z lekkimi odchyłami w stronę speed i gotyku) oraz w zasadzie wszystkiego co wpadnie w ucho :)

- zarządzanie i strategie w sektorze mikroprzedsiębiorstw (temat dość kontrowersyjny, zwłaszcza dla teoretyków zarządzania strategicznego) - taka mała pozostałość po studiach,zainteresowanie i w zasadzie motyw przewodni ewentualnego doktoratu

- wina, przyznaję, zainteresowanie takie może wydać się czystym snobizmem, jednakże lubię znaleźć interesujący trunek (niekoniecznie za wygórowaną cenę) i spożyć go w miłym towarzystwie, przy odpowiedniej oprawie muzycznej :D

- analiza finansowa i ekonomiczna przedsiębiorstw, to w zasadzie nie zainteresowanie, lecz bardziej zawód wykonywany, już od pewnego czasu (adnotacja "zawód" w moim profilu opisywała bardziej tzw. "stosunek pracy", a w zasadzie jego brak- czyli dość popularny sposób na omijanie prawa przez niektóre firmy)

- giełda (to tak hobbystycznie, pewnie do czasu aż nie wejdę do kasyna :) )

- zegarki, hmmm, to chyba już wspominałem... w zasadzie lubię mechaniki, do automatów mam lekką awersję- to machanie ręką bywa męczące, a poza tym trzeba uważać, kiedy się macha, z tego też powodu czasem "niestety" zwyciężają kwarce (bo na jakieś spotkanie, czy cuś, to wypada ubrać coś pod kolor paska i butów oraz pasującego do konkretnie wymaganego "imidzu" (nie przepadam za kaleczeniem języka polskiego, ale c'est la vie)

- many more :)

Dość klepania, bo zanim ktokolwiek przeczyta, to uśnie....

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładne mi to " po krótce" :D

ale z większością się zgadzam ( wogóle uwielbiam gadżetymałe i duże )

więc zarówno zegarki jak sprzęt RTV doskonale się tu wpisują

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale napisal :? oto ta " imitacja" http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83804710

Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katastrofa, po prostu brak słów :!: :evil: :x

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tak tak, ale to chyba też wynika z ogólnej mizeroty pod wzgledem wiedzy zegarkowej

Ostatnio słyszałem takie stwierdzenie ( i to na marginesie z ust całkiem rozsądnego faceta) ,cytuję

" mam zegarek , wiem że to na pewno z pierwszej trójki najlepszych firm szwajcarskich ,drogi , na strefie bezcłowej na lotnisku kosztował mnie 120 dolarów !"

patrzę - Raimond Weil

LUDZIE !!!! Co się dzieje ? o autach to każdy ma pojęcie , a jak już się zejdzie np na zegarki klapa , pustka i mrok

Nie tylko na zegarki zresztą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi