Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mariooo

BREITLING for BENTLEY

Rekomendowane odpowiedzi

Pewności nabywasz prosząc kogokolwiek o znajomości angielskiego na poziomie 4 kl. szk. podst. co znaczy tajemnicze wyrażenie "made in switchinternet"....

No ale jeżeli trudność sprawia ortografia słowa "oryginalny", to się nie dziwię.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewności nabywasz prosząc kogokolwiek o znajomości angielskiego na poziomie 4 kl. szk. podst. co znaczy tajemnicze wyrażenie "made in switchinternet"....

No ale jeżeli trudność sprawia ortografia słowa "oryginalny", to się nie dziwię.

Wiesz biegle to ja tylko po niemiecku i rusku co drugi taki zegarek na necie jest "made in switchinternet" i gość twierdził że jego jest orginalny żeby nie napisać orginał bo widzę że kolega polonistykę ukończył i się czepia :P Fanatykiem to ja jestem tylko piłki nożnej a nie zegarków więc mam prawo nie łapać się w tych tematach B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślałem, że może kolejna cudowna historia się trafi B)

No nic, życzę szczęścia przy kolejnych znaleziskach :P

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Switch internet. Kurcze to dosyc intrygujace jednak jest. Skoro ktos podrabia breitlinga to dlaczego na deklu nie pisze made in swiss tylko switch internet? Moze to historia podobna do tej w ktorej miedzy wierszami ktos zostawia swoje uwagi w stylu (to sie wytnie, albo do sprawdzenia). Osobiscie widzialem tablice z regulaminem kapieliska w mazurskich Piaskach gdzie przy jednym z punktow ze sie zabrania czegos widnieje w nawiasie komentarz "sprawdz czy u Was to potrzebne). Moze w projekcie dekla bylo podobnie czyli "sprawdz w internecie gdzie produkowany. No i oszlo w milinie egzemplarzy .. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manufactured in switchinternet.

Is Switchinternet a real country?

Where is it?

O yes, I've heard the skiing is good there.. or was it the surfing? I don't remember B)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Kurcze to dosyc intrygujace jednak jest. Skoro ktos podrabia breitlinga to dlaczego na deklu nie pisze made in swiss tylko switch internet? (...)

Pierwsza i podstawowa sprawa - czemu podrabia się zegarek który nie istnieje?

Przecież takiego zegarka Breitling nigdy nie miał w swojej ofercie.

Problem małego napisu na deklu zegarka to pikuś.

Edit:

No i jeszcze jedna sprawa.

Osoba, która się zna i orientuje, takiego zegarka nie kupi.

Osoba, która się nie zna, kupi i będzie zadowolona.

Gdyby taka podróba była idealnie zrobiona, mogłaby kosztować tyle co oryginał. A wtedy osoba oszukana z pewnością podjęłaby kroki prawne przeciwko producentowi podróbki.

A w przypadku zegarka za parę dolarów, brzydkiego, rdzewiejącego i nie przypominającego niczego we wszechswiecie, łatwo pogodzić się ze stratą i np. zostawić go w sprzedawanym samochodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

=Wiesz biegle to ja tylko po niemiecku i rusku co drugi taki zegarek na necie jest "made in switchinternet" i gość twierdził że jego jest orginalny żeby nie napisać orginał bo widzę że kolega polonistykę ukończył i się czepia ;) Fanatykiem to ja jestem tylko piłki nożnej a nie zegarków więc mam prawo nie łapać się w tych tematach ;)

To może jeszcze raz przeczytaj to zdanie:

"Pewności nabywasz prosząc kogokolwiek o znajomości angielskiego na poziomie 4 kl. szk. podst. co znaczy tajemnicze wyrażenie "made in switchinternet"...."

Ja się nie czepiam nieznajomości zegarków, tylko słownictwa w języku polskim. Czerwonych "robaczków" przy pisaniu też nie zauważyłeś?

Pozdrawiam

Iko

PS Któryś z kolegów napisał też "Made in Swiss". Wujek dobra rada mówi - jeśli widzisz taki napis, nie pytaj, nie wklejaj na forum, wiedz, że na 100% to podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.