Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowsze zakupy. Trzy rzadkie rakiety. Stan wizualny pozostawia niestety wiele do życzenia, ale nie mogłem pozwolić, aby trafiły do obcego silosu :)

Rzymska na żywo robi duże wrażenie. Ponad godzinę polerowałem kopertę cape codem. Zdjęcie może tego nie oddaje, ale śweci się jak psu...

2gxl8xs.jpg

imlb0h.jpg

2hd4qi0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, widać, że dużo pracy było włożone w przygotowanie Rzymianki, :) bo efekt jest całkiem przyjemny. Chyba tylko pasek trochę za szeroki. Gratuluję nabytków.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje rakiety z rzymskimi indeksami . właśnie taka mi brakuje ale poczekam aż pojawi się w ładniejszym stanie tarczy . a atomowa gdzie kupiłeś?

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atoma - allegro Kup Teraz. Akurat trafiłem na moment jak była świeżo wystawiona. 47 zł bodajże.

zasadas -> dzięki, pasek faktycznie za duży, ale jak ostatnio żona przejrzała biling konta i zliczyła wszystkie zakupy, to nie chcę jej drażnić wizytą listonosza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesujący zestaw.

Stany średnie ale modele wartościowe.

Widać zorientowanie w temacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać zorientowanie w temacie :)

Beginner's luck :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atoma - allegro Kup Teraz. Akurat trafiłem na moment jak była świeżo wystawiona. 47 zł bodajże.

no to wszystko jasne :) gratuluje szczęścia

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Przedświąteczne nabytki :)

30595f5f16e624a2med.jpg

I Poljot de luxe w pięknym stanie kupiony wczoraj w komisie zegarkowym za kilkanaście złotych:

aff3ac1037988f8cmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od samego rana dokładacie do pieca panowie :P Gratuluje wszystkim. Wojtek gdzie są komisy zegarkowe?c:P :D Pięknie się prezentują ze sobą.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

U mnie w Gliwicach po sąsiedztwie zegarmistrza jest pan, ktory ma sklep z antykami ale specjalizuje się w zegarach i zegarkach radzieckich, ceny są super ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzymska na żywo robi duże wrażenie. Ponad godzinę polerowałem kopertę cape codem. Zdjęcie może tego nie oddaje, ale śweci się jak psu...

Nie zeszło złocenie od cape cod'a? Hmmm, ja po trzech minutach mam dosyć, ale chyba zrobię prowizoryczną polerkę, użyje silniczka z samochodu siostrzeńca :P

U mnie w Gliwicach po sąsiedztwie zegarmistrza jest pan, ktory ma sklep z antykami ale specjalizuje się w zegarach i zegarkach radzieckich, ceny są super ;)

A takich złoconych bransolet to dużo ma? ;)

Edytowane przez mhu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszczę źródełka, ale nurtuje mnie jedna kwestia. Skoro ten Pan specjalizuje się w radzieckich zegarkach to czemu ma tak śmiesznie niskie ceny? :P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zeszło złocenie od cape cod'a? Hmmm, ja po trzech minutach mam dosyć, ale chyba zrobię prowizoryczną polerkę, użyje silniczka z samochodu siostrzeńca :P

Chyba musiałbym szlifierki użyć, aby zeszło złocenie ;) Podobno jedna szmatka wystarczy na 3 zegarki. Ja zużyłem 2 na ten jeden, ale muszę przyznać, że koperta była niemiłosiernie uwalona.

Edytowane przez zaan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Zazdroszczę źródełka, ale nurtuje mnie jedna kwestia. Skoro ten Pan specjalizuje się w radzieckich zegarkach to czemu ma tak śmiesznie niskie ceny? :P:D

Ceny ma po kilkadziesiąc zł oficjalnie, ale jako, że to mój wieloetni znajomy (emerytowany górnik) to sprzadaje mi je za bezcen :)

Jako, że po sąsiedztwie ma zegarmistrza, taż kolegę swojego, wszystkie zegarki sa po spa i konserwacji ;)

A ja jeśli kupuje tanio to mogę kupić je do wyczyszczenia i sma je dopieścic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że w handlu nie ma sentymentów. Taki znajomy to skarb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Zeby nie było, że same okazje życia mnie spotykają, oto rakieta nabytra drogą wymiany na forum:

2344fac02ea4000dmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój extremalnie nowy i extremalnie rzadki Łucz, jeszcze przed spa:

post-60883-0-80641800-1387648218.jpg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo nic nie pokazywałem w nowych nabytkach, a trochę się tego nazbierało :D, ale będę dawkował :D

Czerwoną 12 już kiedyś pokazywałem w konkursie na najstarszy zegarek, miała wtedy popękaną szybkę i zerwaną sprężynę. Okazało się, że nigdy nie widziała zegarmistrza, po zerwaniu sprężyny trafiła do szuflady, pewnie dlatego tarcza zachowała się w tak dobrym stanie. Dla przypomnienia, 1-49, :D, w moich kategoriach, perła w koronie.

No i kama kupiona za 9pln na podstawie zamazanego zdjęcia :) strasznie mi się podoba :)

post-58041-0-23462400-1387652228.jpg

post-58041-0-06104600-1387652247_thumb.jpg

post-58041-0-22843300-1387652257_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój extremalnie nowy i extremalnie rzadki Łucz, jeszcze przed spa:

Mocna pozycja w kolekcji. Gratulacje!

Kurcze, ja w tym roku już dwa razy podchodziłem do licytacji Łuczów medycznych i zawsze cena była zbyt przesadzona jak na moje smartshopperskie zasady a na dodatek nigdy nie było pewności co do sprawności mechanizmu.

W związku z tym nadal poluję :( ale musi być naprawdę dobry stan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się on marzył od dawna. Ceny, tak jak napisaleś, zwykle powalały na kolana. Zauważyłem niestety tendencję rosnącą, więc postanowiłem odżałować i przekombinować co nieco w swoich zbiorach. Tanio nie było, ale biorąc pod uwagę dostępność tego modelu i często brak oznak życia, kupiłem :) Od teraz cieszy moje oko…nie…. w zasadzie serce, bo do najpięknieszych nie należy ten medyk z Mińska ;)

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się przyda do turniejów ponieważ...

będzie sobie można mierzyć tętno na bieżąco :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy popularne Rakiety ..... z szuflady ........

post-41508-0-33606500-1387711477_thumb.jpg

post-41508-0-70103800-1387711491_thumb.jpg

post-41508-0-50877200-1387711503_thumb.jpg

tak, tak ... Swiet to niby nie Rakieta ... ale silnik od Rakiety siedzi :) ..... i popularny bo ktoś go już kilka dni temu pokazywał ... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi