Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny kolor, zielony nie jest powszechnie stosowanym. Gratuluję.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-82881-0-37685600-1438187796_thumb.jpg

Właśnie taki oto Łucz jest odpowiedzialny za moje uwielbienie dla radzieckich zegarków - licytowałem bodaj 160 zł, dzięki bogu ktoś mnie przebił (a potem mówicie, że sprzedający aukcje holuje - a tu wystarczy jeden jeleń mojego pokroju), teraz kupiłem kilka razy taniej, co prawda jakiś parch na tarczy i sekundowa jakaś blada, ale i tak dla mnie cudo!

post-82881-0-00983000-1438187803_thumb.jpg

A w drugiej paczce przyszła taka oto Rakietka na poljotowskiej branzie. W sumie kupiona przez przypadek, wywalało błąd i nie mogłem dodać do obserwowanych, więc żeby mi nie umknęła zalicytowałem ;)

Jak jest z jej rzadkością? Jakiś czas temu na alle poszła za prawie 170 - jeleń/holowanie, czy rzeczywiście cena 100+ jest ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki Panowie, ale nie już się niedobrze robi z pytaniami typu, czy tyle warto dać za ten zegarek, ile to jest warte, czy to nie za dużo, itd... obserwujcie rynek, kupujcie jak się podoba i uczcie się. Sam nie raz i nie dwa przepłaciłem pewnie za niektóre egzemplarze, ale dzięki temu wiem co mam i ile to jest warte dla mnie, a ile na rynku. To jest najlepsza i najcenniejsza nauka :D na własnych błędach.

To tak samo jakby na forum poświęconym giełdzie i papierom wartościowym pytać, czy taka cena za walor jest dobra i czy będzie rosło, czy może spadnie.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki Panowie, ale nie już się niedobrze robi z pytaniami typu, czy tyle warto dać za ten zegarek, ile to jest warte, czy to nie za dużo, itd... obserwujcie rynek, kupujcie jak się podoba i uczcie się. Sam nie raz i nie dwa przepłaciłem pewnie za niektóre egzemplarze, ale dzięki temu wiem co mam i ile to jest warte dla mnie, a ile na rynku. to jest najlepsza i najcenniejsza nauka :D

To tak samo jakby na forum poświęconym giełdzie i papierom wartościowym pytać, czy taka cena za walor jest dobra i czy będzie rosło, czy może spadnie.

Hola, hola, spokojnie. Zegarek już kupiłem, podoba się i jestem po prostu ciekaw jak/czy dobry interes zrobiłem.

Z jednej strony jest temat "nie przepłacaj na allegro", a z drugiej rady żeby śledzić rynek. Jestem świadomy, że nikt mi nie powie, że zegarek A jest wart 104 zł, a zegarek B 97,50 zł, ale skoro raz ten sam zegarek może trafić na forum do wspomnianego tematu o przepłacaniu, a innym razem do tematu o okazjach, to jednak cenę można oszacować.

W którymś temacie ktoś odpowiedział na pytanie o ceny bodaj Rakiety WT dodając rys historyczny w postaci cen sprzed kilku lat. Można? Można :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola, hola, spokojnie. :)

Jestem nadzwyczaj spokojny. Po prostu każdy zegarek jest tyle wart, ile jesteś za niego w stanie zapłacić :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alergia na rozmowy o cenach :P

A to przykład, który wcześniej podawałem:

Realna cena takiej Rakiety to około 200 zł +/- 20 jeszcze, czyli tak jak napisał Łyski. 3 lata temu takie Rakiety w licytacji na Allegro nie przekraczały 130zł. Możesz też czekać i polować na okazje, może też uda Ci się spotkać kogoś, kto nie wie co sprzedaje i kupisz za dobrą kasę :)

Wracając do mojej (jakże ślicznej!) Rakiety - jak z jej rzadkością? (nie pytam o ceny:D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja rakieta to tzw "śruba" ze względu na kształt lunety, jest to najpopularniejszy model z nie bardzo popularnej (ale też nie rzadkiej) linii. Ceny w zależności od stanu ;)
rYi89JA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja rakieta to tzw "śruba" ze względu na kształt lunety, jest to najpopularniejszy model z nie bardzo popularnej (ale też nie rzadkiej) linii. Ceny w zależności od stanu ;)

Dziękuję serdecznie! :)

Przy okazji zrobiłeś mi smaka na tę środkową ze zdjęcia, polowanie czas zacząć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ja za NOSa dałem 80zł o myślę, że to uczciwa cena. To nie są nawet wiekowe zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam je bardzo lubię i za 80 bym na bank nie sprzedał  (może dlatego że niewiele więcej zapłaciłem) ;) to było gromadzenie serii z gatunku nie muszą być rzadkie bo są (dla mnie) fajne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola, hola, spokojnie. Zegarek już kupiłem, podoba się i jestem po prostu ciekaw jak/czy dobry interes zrobiłem.

Z jednej strony jest temat "nie przepłacaj na allegro", a z drugiej rady żeby śledzić rynek. Jestem świadomy, że nikt mi nie powie, że zegarek A jest wart 104 zł, a zegarek B 97,50 zł, ale skoro raz ten sam zegarek może trafić na forum do wspomnianego tematu o przepłacaniu, a innym razem do tematu o okazjach, to jednak cenę można oszacować.

W którymś temacie ktoś odpowiedział na pytanie o ceny bodaj Rakiety WT dodając rys historyczny w postaci cen sprzed kilku lat. Można? Można :)

Kolega tommly dobrze ci odpowiedział  a i sam masz już jakieś doswiadczenie z tego co piszesz.

No bo jak oszacujesz cenę tego Łucza którego kupiłeś a jak tego który poszedł za ponad 160 zł?

Twój Łucz np.  dla mnie będzie wart 35 zł a dla kogoś innego 70. a będzie ktoś kto za takiego da 180 zł bo będą ładne zdjęcia albo stan będzie super. Dlatego nie wyceniamy wartości zegarków nawet szacunkowej.

A to że jedno WT kiedys kosztowało iles tam to już zupełnie kiepski przykład. Połowa z nas tutaj kupiła przynajmniej jeden lub kilka zegareków w super stanie za równowartość piwa czy taniego wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wpadł mi ostatnio w ręce taki zegarek. Czy mogę prosić a jakieś bliższe informacje na jego temat. Wiem, że ma przynajmniej 50 lat i jest damski. Dostałem go niedawno od mamy która dostała go na komunię. Może zegarek nie jest w najlepszym stanie wizualnym ale po nakręceniu chodzi.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Mishi

post-53352-0-08317200-1438194540.jpg

post-53352-0-37322000-1438194550.jpg

post-53352-0-30332300-1438194557_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeY

Już zrobione. Wcześniejszy mój post jest do usunięcia.

Pozdrawiam

Mishi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połowa z nas tutaj kupiła przynajmniej jeden lub kilka zegareków w super stanie za równowartość piwa czy taniego wina.

Ją kiedyś Dałem dwa piwa w plastiku za reklamówkę zegarków, połowa to były śmieci, ale nie tylko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ją kiedyś Dałem dwa piwa w plastiku za reklamówkę zegarków, połowa to były śmieci, ale nie tylko :D

No i tak właśnie powstają legendarne powiedzenia na forum :)

Ile cos jest warte? Dwa piwa w plastiku.  :ph34r: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...za reklamówkę... :D

Roman, już wiesz ile :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej mi chodzi o to że - Przemek - cytuję " dwa piwa w plastiku"  ma szansę stać się równie kultowym powiedzeniem  jak słynne częsci od czapy :)

- znalazłem u babci na strychu taki zegare. jak myślicie ile on jest wart?

- dwa piwa w plastiku!  :angry:

:D  :D  :D

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa jednostka monetarna - dwa piwa w plastiku. :D  :D

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, doskonale zrozumiałem Twoje intencje. Może zrobimy "księgę cytatów", albo jak jest na innym forum, z którego korzystam "Srebrne usta". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi