Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mkaspr

ALAMO,

Dzięki za odpowiedz. :)

A Posta dałem tu bo na wczesniejszy umieszczony w wątku "KOMANDIRSKI" nie dostałem odpowiedzi, a ostatnio naczytałem sie o podróbkach komandirow ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą :grin: .

Zwłaszcza ta ostatnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, mołnie troche podniszczone tu i ówdzie ale jak na takie staruszki to i tak zachowane sa w dość dobrym stanie, niestety ta ostatnia ma troche podniszczoną tarcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Troche mnie nie bylo ale powracam :)

Ostatnie nabytki:

Dukat:

post-0-0-12594400-1330819694.jpg

oraz dzisiejszy nabytek - Poljot (koperta w stanie -dobrym tarcza w bdb :))

post-0-0-79642900-1330819695.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek - przepiękny ten majak czy tarcza pobiedy to zamiennik, bo jakoś zbyt idealnie wyglada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alamo, piękne ciasy :grin:

luks, pobeda ma oryginalną tarczę, wygląda zegarek jak nówka (a za 10pln :cool: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ale cuda te Polaki..oj...oj...Gdzie kupione :?: Ciesze się, że aj...aj.. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Panowie, ale cuda te Polaki..oj...oj...Gdzie kupione :?: Ciesze się, że aj...aj.. Pozdrawiam DarekK

Na Alledrogo. Niespodziewajka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Afrotos lat 5o-tych to ja przygarnąłęm 2 Pobiedy:

6bdf0dce06eb90c8.jpg

75b96f8ea097df8a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

Czarna miodna! Taka "military" ;) !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość biedron

troche czasu mi to zajelo ale przejzalem caly temat i zazdroszcze gratuluje przepieknych okazow znalazlem kilka zegareczkow ktore bede szukal

chodz moj nowy nabytek mial byc ostatni ale chyba znow sie zarazilem ta choroba powraca jak bumerang

a teraz pochwale sie moim sikorkiem

post-0-0-87695600-1330820072.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czarna miodna! Taka "military" ;) !

Niestety ma wymienione wskazówki. Pobiedy z czarnymi tarczami (stosunkowo rzadko spotykane w Polsce) miały oryginalnie wskazówki w kolorze srebrnym. Srebrne wskazówki szybko rdzewieją i wyglądają paskudnie. Ma ktoś może komplecik na zbyciu w dobrym stanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety ma wymienione wskazówki. Pobiedy z czarnymi tarczami (stosunkowo rzadko spotykane w Polsce) miały oryginalnie wskazówki w kolorze srebrnym. Srebrne wskazówki szybko rdzewieją i wyglądają paskudnie. Ma ktoś może komplecik na zbyciu w dobrym stanie?

Srebrne wskazówki były dawane do nowszych, z cyframi bez masy świecącej. Ta Twoja Pobieda jest 100% prawidłowa.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srebrne wskazówki były dawane do nowszych, z cyframi bez masy świecącej. Ta Twoja Pobieda jest 100% prawidłowa.

J.

Sam te wskazówki wymieniałem. Te stare miały białe wypełnienie, takie jak poniżej. Te, które wymieniłem były już całkowicie zardzewiałe:

4add8b781843c60f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sam te wskazówki wymieniałem. Te stare miały białe wypełnienie, takie jak poniżej. Te, które wymieniłem były już całkowicie zardzewiałe:

Sorry, myślałem że mówisz o wskazówkach pełnych niklowanych. A co do złoconych z fosforem, też były zakładane fabrycznie do Pobied - myślę, że na początku produkcji w ogóle nie było białych wskazówek tego kroju.

A tak w ogóle, to gdy będziesz wyjmował ją z koperty, zrób kilka dużych fotek cyferblatu bez wskazówek (lub z wskazówkami w różnych pozycjach). Może by się screensavera z niej zrobiło? Już nawet cwancykowaliśmy z Fixxxerem na ten temat...

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Witam Wszystkich po dłuższej nieobecności, moje wczorajsze nabytki:

Łucz

[url="post-0-0-32286100-1330820142.jpg"]Obrazek[/url]

Łucz kwarc

[url="post-0-0-44066000-1330820143.jpg"]Obrazek[/url]

Poljot

[url="post-0-0-53868900-1330820144.jpg"]Obrazek[/url]

Poljot budzik

[url="post-0-0-64361000-1330820145.jpg"]Obrazek[/url]

Raketa Automat

[url="post-0-0-91368600-1330820146.jpg"]Obrazek[/url]

W łądnym stanie! Gratulacje. Wstyd przyznać ;-), ale kwarcowy Łucz bardzo rasowy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
;) dzięki , nie przepadam za kwarcami , ale ten mnie ują swoją urodą , zbytnio się nie różni zewnętrznie od mechanicznego łucza , mam takiego z białą tarczą i żółtym mechanizmem .

pozdrawiam

Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto moje trzy nowe Poljoty - praktycznie w idealnym stanie :grin: :

6e1440a20ad705f4m.jpg

Tylko zdjęcie nie jest idealne, niestety wygląda na to że trzeba teraz w aparat zainwestować...

Toczek - te Rakiety 24h to są nowe zegarki sprzedawane przez znanego sprzedawcę 4vwmocny, gość handluje nowymi zegarkami rosyjskimi i akcesoriami i jest jak najbardziej godny polecenia, ja też u niego już kupowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi