Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Też czaiłem się na tego Kirowskiego, ale odstraszyły mnie te ubytki pozłocia na uszach :/ Szukam czegoś NOS. Mimo wszystko piękny jest i gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

ja również o nim myślałem od kilku dni, ale cena ostatecznie poszybowała za wysoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie dostrzegam ubytków. Może za mało wprawy :lol: Zobaczymy jak dojdzie, wtedy okaże się czy są i czy będą przeszkadzać. Co do ceny... no cóż ciężko taniej dostać coś ciekawego w Poznaniu. Ostatnio za złoconego Wostoka z wytartą połową napisów z nazwy i kółkami wokół osi chcieli ode mnie 80 zł :-/ Co do NOS-a , sam też bym coś w złocie przygarnął... :)

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na górnych uszach widać wyraźnie(szczególnie na lewym)- jest nawet taki "stopień" między pozłociem, a mosiądzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yarcio

Cos, co zapragnalem miec, kiedy tylko ujrzalem - Raketa. Pieknie zachowana, wielkie indeksy, 39mm srednicy, obecnie moja ulubienica.

obraz_01922.jpg

obraz_02111.jpg

obraz_03741.jpg

A to przyszlo dzis rankiem - rowniez Raketa (wspolczesna, niestety) ze wskazowkami w ksztalcie mlota (godzinowa), sierpa (minutowa) i klosa (sekundowa). Za cholere nie moge na tym dokladnie odczytac godziny, ma jedynie 35mm srednicy bez koronki ale stanowi bardzo ladna "pamiatke" po CCCP.

obraz_03191.jpg

obraz_03422.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że nie masz zamiaru nosić tych sierpów.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yarcio

Mozesz zachowac nadzieje :)

Kupilem to jako swego rodzaju pamiatke, kiedys moze miec duzo wieksza wartosc, poza tym strasznie mi sie spodobala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

po raz pierwszy na tym forum prezentuję mój nowy nabytek. Vostok Komandirski *Zakaz MO CCCP* Stan: Nieużywany.

Co o nim myślicie i jak się Wam podoba. Mi bardzo bo ma super klimat i zamierzam go od czasu do czasu nosić :) Cena 135,00 zł bez paska.

Tutaj fotka: post-27690-0-68705200-1331222645.jpgpost-27690-0-40339600-1331222759.jpg

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Uwielbiam Komandiry i Amfibie z ZSSR, sam mam ich kilka i Twój też jest świetny! Niech Ci dobrze służy :) Skombinuj mu tylko jakiś porządny skórzany pasek - np z podkładką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeden i drugi jest (był) zaje... charakterny.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiła mi się dzisiaj taka raketa. W rzeczywistości ładniejsza niż zdjęcia, ale tarcza do czyszczenia, koperta do chromowania... I pytanie: czy oryginalna koronka do tego werku (2603) to będzie jakiś problem załatwić? To słyszałem dość popularny mechanizm. Tutaj niestety "zegarmistrz" nie posiadał oryginału i dał badziewie, zapominając też o śrubce :-/ Ale i tak się cieszę :)

post-24507-0-02129700-1331222818.jpgpost-24507-0-80367400-1331222888.png

post-24507-0-95222800-1331222819.jpgpost-24507-0-52523600-1331222889.png

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werk jest oryginalny i łatwo jest też dostępny, wystarczy poszukać jakiegoś złomka na allegro. Koronka jest nieoryginalna, bo powinna być taka "płaska" bez grzybka. Poza tym koperta jest nieoryginalna bo powinna mieć uszy "art deco". Poszukaj w temacie wyniki konkursu - podklejony jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Werk jest oryginalny i łatwo jest też dostępny, wystarczy poszukać jakiegoś złomka na allegro. Koronka jest nieoryginalna, bo powinna być taka "płaska" bez grzybka. Poza tym koperta jest nieoryginalna bo powinna mieć uszy "art deco". Poszukaj w temacie wyniki konkursu - podklejony jest

No ale generalnie wszystkie inne modele rakiety na 2603 wyprodukowane w fabryce Petrodrorzowy miały "normalne" uszy , więc tylko ta z moją tarczą powinna mieć art-deco ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, tylko ta tarcza miała takie uszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez jakiś czas nic nie było, aż tu nagle eskalacja :)

Wostok olimpijski - stan prawie NOS (dobrze, że nie dałem się wcześniej skusić gorszym egzemplarzom na Alledrogo)

post-23025-0-55448300-1331222838.jpg

post-23025-0-38334200-1331222840.jpg

Ruhla digital - do naprawy, bo pierścienie zasuwają, jak w stoperze:

post-23025-0-07018500-1331222843.jpg

Wostok garniturowiec:

post-23025-0-28754200-1331222846.jpg

I drugi Wostok, w stanie nieco gorszym, ale za to na oryginalnej bransolecie z ceną na sprzączce :)

post-23025-0-43628100-1331222851.jpg

Wreszcie Pobieda - 4 kwartał 1956, sterana życiem, ale wzornictwo rewelacyjne:

post-23025-0-60129600-1331222852.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yarcio

Wostok olimpijski i garniturowiec - piekne :) Gdzie takie upolowales? W antykach, czy w meskich narecznych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wostok olimpijski i garniturowiec - piekne :) Gdzie takie upolowales? W antykach, czy w meskich narecznych?

Ani tu, ani tu :) Bardzo rzadko kupuję na Allegro, bo trudno o zakup w rozsądnej cenie. Wszystkie zegarki zostały kupione na bazarku od mojego stałego dostawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość szymeklipinski

Piękny ten Olimpijczyk gratulacje ;) Sam na takiego poluję

Ten Wostok lepiej by wyglądał w złotej kopercie

A ja na rynku upolowałem takiego Leningrada 16 Kamieni

adb41c743e5b92f4med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiałem ją kupić, zdjęcie też było niewyraźne ale teraz jest już ostrzejsze ;)

post-3565-0-98857800-1331223371.jpg

ps. niebieska to ta nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jeszcze raz ktos powie ze chcialny posluchac jak "tyka", "idzie" itp,. To mnie szlak trafi bo... naprawde, ale ja do tej pory nie slyszalem jak ten mechanizm brzmi. A naprawde bym posluchal, ponoc kazdy egzemplaz brzmi inaczej - czy jak w magia jak w harlejah ?!?!

Warto napomniec ze jestem zwolenniekiem wostokow, woni w technologiach to nie przebierali, przyklad ? a no tak sobie w zamysle, przywolali mechanizm zenitha (uzupelaniac panowie bo nie pamietam!) i niechmi ktos powie ze ze wostok to slaba marka tamtych czasow ! ten zgrzeszy i obecnie.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak jeszcze raz ktos powie ze chcialny posluchac jak "tyka", "idzie" itp,. To mnie szlak trafi bo... naprawde, ale ja do tej pory nie slyszalem jak ten mechanizm brzmi. A naprawde bym posluchal, ponoc kazdy egzemplaz brzmi inaczej - czy jak w magia jak w harlejah ?!?!

Warto napomniec ze jestem zwolenniekiem wostokow, woni w technologiach to nie przebierali, przyklad ? a no tak sobie w zamysle, przywolali mechanizm zenitha (uzupelaniac panowie bo nie pamietam!) i niechmi ktos powie ze ze wostok to slaba marka tamtych czasow ! ten zgrzeszy i obecnie.

:)

W Czystopolu produkowali licencyjnego zenitha 135 oraz mechanizmy pochodne - bardzo faje zegareczki. Co do dźwięku mołni... duży balans to głośno, dostojnie chodzi - przyjemnie brzmi a jak jest w miarę cicho to ściąga uwagę wszystkich laików nawykłych do kwarcowego perfecta. Podobny, tylko cichszy nieco dźwięk maja starty z dużej lini ;).

P.S

Jak Ci bardzo zależy to mogę jutro pobawić się aparatem lub dyktafonem - nie wiem na ile wyjdzie to przekłamane ale mogę zarejestrować chód mojej - daj emaila na prywatnym to Ci wyślę nagranie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W Czystopolu produkowali licencyjnego zenitha 135 oraz mechanizmy pochodne - bardzo faje zegareczki. Co do dźwięku mołni... duży balans to głośno, dostojnie chodzi - przyjemnie brzmi a jak jest w miarę cicho to ściąga uwagę wszystkich laików nawykłych do kwarcowego perfecta. Podobny, tylko cichszy nieco dźwięk maja starty z dużej lini ;).

P.S

Jak Ci bardzo zależy to mogę jutro pobawić się aparatem lub dyktafonem - nie wiem na ile wyjdzie to przekłamane ale mogę zarejestrować chód mojej - daj emaila na prywatnym to Ci wyślę nagranie :).

jesli istnieje mozliwosc, to ja tego trzcigodnego/ną molnie

poslucham z wielka przyjemnoscia,

a w gwoli uprzejmosci i za poswieceniem tu dziez przyzwoleniem, udostepnil bym owe nagranie

kto wie ,moze i inni by sie przylaczyli i nagrali swoje tykacze,

albo ucho do glosnika przyylozyli...

kto wie

ale tak powaznie to bym posluchal

jest mi to dzwiek obcy wiec z ciekawoscia i radoscia na twarzy odbiore nagranie

ja nieoswiecony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi