Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał wszystkie jak leci. 5zł za Łucza masakra ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem go od chłopa w filatelistycznym. Miał jeszcze kilka innych podobnych zegarków w tej cenie.

To trzeba mieć fart. Wchodzi sobie człowiek do filatelistycznego, kupić buty i wychodzi z Łuczem za 5 zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś nabyty, czekam na przesyłkę ;)

post-34697-0-17649800-1295116707_thumb.jpg

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a łucza w tej cenie pozazdrościć, sam swojego kupiłem za 60 zł tio Ty byś miał 12 ;)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep filatelistyczny, w którym sprzedają buty ale ze względu na brak asortymentu mają do wyboru wyłącznie zegarki. Fenomen. Dawaj adres :)

Bez wątpienia odwiedzę sklep filatelistyczny w moim mieście :)

Edytowane przez Breitling

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

To jst większy dom handlowy, gdzie są też sklepy z butami. Ja odwiedziłem przypadkowo filatelistyczny, a tam zegarki. Jest to Sklep w gliwickim GCH. A Łucz nadal chodzi zgodnie z czasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ostatnio mam szczęście do Pobiedek :)

nie przeszkadza mi to, bo jakoś mam do tych zegarków słabość

z dzisiejszych zakupów:

post-27864-0-93338800-1331810673.jpg

post-27864-0-43555800-1331810675.jpg

post-27864-0-78267400-1331810676.jpg

post-27864-0-00537400-1331810678.jpg

post-27864-0-40537000-1331810679.jpg

Jedyne co, to mam wątpliwości co do dwóch ostatnich zegarków, jeśli idzie o oryginalność wskazówek użytych w tych modelach.

może ktoś mi rozjaśni jak sprawa wygląda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCzZ bombowe!!! Co do wskazówek, to w trzecim chyba faktycznie coś jest nie tak, bo mają wypełnienei, a na tarczy lumy brak. Zdarzało się to chyba w Majakach, ale czy w Pabiedach z M2? W czwartym - trudno powiedzieć - w dwójce na bank stosowali takie niebieskie, a czy złocone, to nie wiem, nie mówiac już o rozkminianiu czy w tym konkretnym modelu takie były. Ja kojarzę ten model z trójkątnymi wskazówkami, ale mógł mieć też takie, czemu nie...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, też mnie cieszą te dwa bliźniaki :)

tym bardziej, że udało mi się je wyrwać za 25zł/sztuka :)

a co do wskazówek w tej ostatniej białej pobiedzie, to mam niemalże identyczną, tylko z czarną tarczą i wskazówki wyglądają tak:

post-27864-0-65705200-1331810691.jpg

nie wiem, czy się tym sugerować, bo w ruskie już wiele razy mnie zaskoczyły pod tym kątem

p.s. muszę coś zrobić z tą koronką, bo na zdjęciu aż bije po oczach :)

Edytowane przez mapeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Z Drugiej Moskiewskiej moim zdaniem obie maja nieoryginalne wskazówki, ale to nic, dobierzesz sobie. Ważne, że wszystkie, to rzadko spotykane modele.Ostatnio się nawróciłem o 180 stopni względem Pobiedek i teraz je uwielbiam. Właśnie te rzadkie, nietuzinkowe modele z dolną sekundą. Gratki jeszcze raz, szczerze zazdraszczam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie doszła jeszcze taka zdezelowana Mołnia.

post-2232-0-01360000-1331810694.jpg

post-2232-0-55360600-1331810695.jpg

Jak widać trochę dezel, ale mechanizm piękny. Szkoda tylko, ze mostek balansu ktoś sobie podmienił i o dziwo nie kłuło go w oczy...

post-2232-0-38481900-1331810697.jpg

I ma znak jakości :)

post-2232-0-18372600-1331810698.jpg

Lezała w szufladzie od września i czekała na uruchomienie. Szkoda mi 50zł na majstra (głównie z uwagi na stan i ten nieszczęsny mostek), wiec uruchomiłem we własnym zakresie :). Teraz tylko po szkło i będzie git.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych, których jeszcze tutaj nie pokazywałem zostały mi jeszcze:

post-27864-0-96733300-1331810707.jpg

post-27864-0-95834600-1331810708.jpg

obecnie na około 40 zegarków w kolekcji, 10 z nich to pobiedki :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tych pobiedek narazie nie czuję, z czego się cieszę bo przynajmniej tak nie kuje w serce jak je oglądam :) ale zazdroszczę, że udało Ci się nabyć kilka naraz, odrazu fajnie to wygląda w kolekcji:)Co ja bym dał za kilka Kam.... :)

Moje dwa, wracają po latach leżakowania :)

post-29110-0-51311200-1331810710.jpg

post-29110-0-16311200-1331810712.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Pierwsza Pobieda miodzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość asfin_Francja
post-0-0-93051400-1331810715.jpg<

post-0-0-37373100-1331810714.jpg

Edytowane przez asfin_Francja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

To Molnia w wersji (chyba) 3602. Zrobiona w Czelabińsku. Bardzo dobry mechanizm, którego historia zazębia się w jednym momencie ze szwajcarskim Cortebertem i Rolexem (było kiedyś na forum). Twój werk jest bez zdobień, więc to nowsza produkcja. Zegarek nie jest okazem kolekcjonerskim, bo jest dość pospolity, ale to bardzo porządny i udany mechanizm, więc długo jeszcze posłuży.

Edytowane przez yasiooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To późniejsza, wczesna 18 kamieniowa wersja 3602 (brzmi może głupio, ale tak to jest :)). Taka forma przejściowe miedzy ładnie zdobioną piętnasokamieniówką, a zdecydowanie mniej atrakcyją wizualnie "osiemnastką".

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość asfin_Francja

dzieki Chlopaki za info - dzieki Wam wiem juz wiecej... no i moge sobie to zanotowac w opisie zegarka w swoim prywatnym katalogu... podejrzewalem ze nie jest to okaz kolekcjonerski (zwlaszcza, ze cene jaka ze nia zaplacilem trzebaby uznac za malo kolekjonerska) ale podoba mi sie i mam nadzieje bedzie dlugo sluzyla i cieszyla oko...

acha i werk jest 15to kamieniowy jak nadmienilem - i takowe oznaczenie ma na werku...

raz jeszcze dzieki za info

Arkadiusz

Edytowane przez asfin_Francja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewne? Ten mechanizm ma kamienie łożyskujące oś centralną i nakrywkowy na osi wychwytu - typowy mechanizm 18 kamieni, 15-kamieniowe tego nie miały (jest taki parę postów wyżej). Tam na pewno jest 5 a nie 8?

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość asfin_Francja

To pewne? Ten mechanizm ma kamienie łożyskujące oś centralną i nakrywkowy na osi wychwytu - typowy mechanizm 18 kamieni, 15-kamieniowe tego nie miały (jest taki parę postów wyżej). Tam na pewno jest 5 a nie 8?

mea culpa - po usunieciu brudu z napisu objawila sie z 15tki - 18tka wiec jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w blad- mechanizm jest rzeczywiscie 18to kamieniowy... co nie zmienia faktu ze mi sie podoba i taki :):):)

chyle czola przed wiedza Kolegow....

pzdr

Arkadiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Jeśli podobają Ci się Mołnie, czemu się nie dziwię, to rozejrzyj się za jakąś starszą 15 kamieniową wersją. Będziesz wtedy się mógł napawać zdobieniami werku i klasyczną, elegancką, żeby nie powiedzieć wysmakowaną tarczą. Za dobry stan będzie trzeba wyłożyć nawet do 200 zł i trochę poszukać, ale chyba warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Dzisiaj postanowiłem pójść jeszcze raz do tego chłopa z filatelistycznego i pogrzebać jeszcze w koszyczku z zegarkami. Jest tam wiele radzieckich. Umówię się z nim, że jutro przyniosę mu stare kwarcowe (japońskie) zegarki a on da mi ruskie. dzisiaj nabyłem takiego Tosala, wiem, że to nie ten dział bo to w końcu szwajcarski, oczywiście na chodzie i za 5 zł. Wiecie może jaka jest jego wartość i z jakich lat może pochodzić? Oto zdjęcia:

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5563160142756815378

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5563160155636611858

Co i nim sądzicie?

Edytowane przez Wojciech1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

To chyba Atlantic z inną nazwą. Na alle często się pojawiają. Znowu trafiłeś okazję.

Edyta: Właśnie widzę, że są dwa, sprawdź sam.

Edytowane przez yasiooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi