Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Któryś ci chyba mocno śpieszy albo późni :P Ładne nabytki.

Dzięki. Zdjęcia robione na szybko, chodzą dokładnie pod warunkiem że je nakręce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się zrobić sobie prezent na święta w postaci: http://allegro.pl/rakieta-automat-ladny-stan-i2876917188.html

ktoś z Was miał może takową w automacie ?? jak się sprawują rakiety w automacie bo powiem szczerze nigdy takiej nie widziałem

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się zrobić sobie prezent na święta w postaci: http://allegro.pl/ra...2876917188.html

ktoś z Was miał może takową w automacie ?? jak się sprawują rakiety w automacie bo powiem szczerze nigdy takiej nie widziałem

gratuluje nowego nabytku niestety nie pomogę bo sam poluje na rakietowego automata ale można być pewnym że są poszukiwane. niezbyt często pojawiają się na allegro a jak są to aukcje rzadko kończą się poniżej 100 za sprawna i dobrym stanie

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest bardzo dobry automat :) (mój zegarmistrz twierdzi że najlepszy z ruskich, obok poljota 29j, ale tamten wg niego delikatniejszy) Moja sprawuje się bardzo dobrze, w miare dokładna a automat ładnie nakręca w obie strony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się zrobić sobie prezent na święta w postaci: http://allegro.pl/ra...2876917188.html

Tego typu rakieta tylko żółta była jednym z moich pierwszych "automaciątek". Kupiłem ją w stanie szufladowym i trafiła od razu na przegląd i przez 2 lata używania mogę powiedzieć, że to "spokusiowy" automat, ale specyficzny. Jeszcze bardziej niż wostok automat nie lubi stać tygodniami. Jak postoi długo to po jednym dniu noszenia potrafi czasem stanąć wcześniej niż powinna. Poza tym ten automat ma chyba bardzo duże przełożenie, tzn. rotor lata jeszcze lżej niż poljotach 23j i w związku z tym po pomachaniu identycznie przez 10 minut nią i innymi automatami chodzi sporo krócej niż poljot 23j (te chodzą skubańce najdłużej), poljot 29j, poljot 30j, sława czy wostok. Jednak noszona codziennie (lub sumiennie co wieczór "pomachana" 10-15 minut) działa absolutnie niezawodnie, w zasadzie to mój jedyny automat który nigdy nie wymagał żadnej najmniejszej poprawki zegarmistrza. Poza tym automat chodzi prawie bezdźwięcznie, jest ta typowa rakietowa szybka zmiana daty, bez niepotrzebnych guziczków, ogólnie jak dla mnie to gdyby nie grubość to byłby najlepszy radziecki automat :) A i jeszcze jedno, będąc ostrzeżony dawno temu przez Kolegę pmwas, praktycznie nigdy nie nakręcałem/dokręcałem jej koronką, bo uszkodzone sprzęgiełko od częstego kręcenia bardzo często może uniemożliwić dokręcanie już na wieczne czasy (to w sumie wada, bo w poljotach 23j często powolutku je nakręcam patrząc zafascynowany na kręcące się kółka automatu i nic im to nie szkodzi) :P

ps, ta lekka praca rotora ma tę zaletę, że rakietę nakręcają nieporównanie mniejsze ruchy porównywalne do drżenia,rotory w wostoku 2416 czy poljocie 30j przy takich małych ruchach nawet by się nie ruszyły. Ten zegarek po 1000 kilometrów w samochodzie jest nakręcony non stop na maks, a amfiba od kręcenia samą kierownicą się nie chce nakręcać i staje :P

Edytowane przez kwisatzhaderach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powszechnie znany Vodolaz. Świetny zegarek! W szczególności, Molnija 3603 - jedyna w swoim rodzaju (głośna) praca mechanizmu. Samo słuchanie zegarka sprawia przyjemność. Do tego mój egzemplarz ma numer limitacji 001/500. Pomimo faktu, że limitacje w zegarkach rosyjskich są krytykowane, cieszę się, jak małe dziecko :) Genialna jest też koronka, która wygląda, jak kabestan. Dokupiłem pancerną, dedykowaną bransoletę - razem ponad 200 g.

Patrząc na ten zegarek, przychodzi mi do głowy tylko jeden przymiotnik: "pancerny"! :D

img0025bd.jpg

img0004kw.jpg

Edytowane przez KamilZlg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miodzio yest

fajny prezent dostałeś pod choineczkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miodzio yest

fajny prezent dostałeś pod choineczkę :)

Dzięki!

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Vodolaza ! Kawał fajnej maszyny! Mam identycznego ;)

U mnie ,,ruski Pam " ma dożywocie....;))

Edytowane przez Calisia1

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,gdzie tego Vodolaza można dorwać bo widzę, że na allegro z mechanizmem Molnija 3603 to słaby wybór jest macie, gdzieś w Polsce sprawdzone sklepy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieźle rozwinęła się rozmowa na temat Rakietowego automata . Fajnie że mechanizm jest uważany za udany. coraz bardziej chciałbym mieć automata , na tyle że nawet dziś mi się śnił ten zegarek. wiec myślę że niedługo uda mi się go upolować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,gdzie tego Vodolaza można dorwać bo widzę, że na allegro z mechanizmem Molnija 3603 to słaby wybór jest macie, gdzieś w Polsce sprawdzone sklepy

Napisz do allegrowicza ( mocny), jeśli nie ma na stanie, to za dobre pieniązki powinien Ci coś sprowadzić. Tak , czy tak będziesz wiedział ,,co i jak".

Kup vodolaza bo naprawdę warto....;).

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby nic, prosty towarzysz ale jakoś tak mnie zauroczył. Wymienione szkło, mechanizmy wyregulowany. Jedyne co mnie zastanawia to czy okienko z datą ma być tak specyficznie wycięte i czy ten zewnętrzny pierścień z indeksami ma być wypukły. Wydaje mi się że to dosyć późna produkcja, zgadza się ?

d64111b82e897a8cm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiona na alle jako niesprawna po odpowiednim włożeniu baterii okazała się w pełni sprawna i w stanie niemalże NOS-owskim

post-34697-0-88299500-1356508963_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super elektronik gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego elektronika przywieźli kiedyś z sajuza moi raditiele i niestety dostał go mój brat. :wub: Był to w "łonym" okresie obiekt westchnień niejednego chłopaka, a i na targu miała niezłą wartość. :D

Gratuluję nabytku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nic nie wrzucałem ale w ostatnim czasie uzbierało się co nieco:

post-23779-0-54568800-1356620986_thumb.jpg

post-23779-0-71274900-1356620990_thumb.jpg

post-23779-0-20708100-1356620999_thumb.jpg

post-23779-0-87321600-1356621006_thumb.jpg

post-23779-0-51761400-1356621014_thumb.jpg

post-23779-0-87555800-1356621022_thumb.jpg

post-23779-0-44635700-1356621091_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nekroskop De lux i czarny Sputnik rewelacja a reszta też świetna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi