Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

kopertka az tak żle niewygląda (no może za wyjątkiem lewego dolnego uszka co widac na zdjeciu)

za to od strony pleców jest gorzej - więc jednak do chromiarza

zato tarcza jest wręcz w stanie idealnym

stan tarczy jest u mnie głównym kryterium wyboru przy zakupach zegarków radzieckich, drobne naprawy robię sam, chrom to ok. 35,00 pln a tarczy jak nie znajdę po znajomości to renowacja jest nieuzasadniona ekonomicznie.

Niedługo i On pojawi się u mnie :)

będą fotki......

czekamy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie oddajesz do chromiarza? Gdzieś u Ciebie w mieście czy wywysłkowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum

Witam po raz pierwszy szanowne grono! Mój niedawny zakup i od razu pytanie-czy nie ma ktoś na zbyciu takiej koperty? Bo denerwuje mnie "przekręcona" w lewo tarcza, jak sądzę z powodu złego umiejscowienia koronki w stosunku do koperty.

dscn0842wp9.th.jpgthpix.gif

dscn0844xx0.th.jpgthpix.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks, fajne sławcie - uwielbiam sekundniki z chorągiewkami.

A gdzie oddajesz do chromiarza? Gdzieś u Ciebie w mieście czy wywysłkowo?

mam w Łodzi gościa, który organizuje chromowanie, ale gdzie to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum
Witam po raz pierwszy szanowne grono! Mój niedawny zakup i od razu pytanie-czy nie ma ktoś na zbyciu takiej koperty? Bo denerwuje mnie "przekręcona" w lewo tarcza' date=' jak sądzę z powodu złego umiejscowienia koronki w stosunku do koperty.

Nijak nie mogę dodać zdjęć-sorry może potem.

dscn0844xx0.th.jpgthpix.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruum, mnie to wygląda na przekręcony bezel - postaraj się go ustawić tak aby kropka była centralnie nad 12 :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum

Dzięki za zainteresowanie! Chciałbym żeby tak było. Jednak obejżałem go dokładnie i ma 1,5 do 2mm powyżej linii osi zegarka położoną koronkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruum, no na zdjęciu tego nie widać - koronka wydaje się być w osi wyznaczonej przez indeksy 9 i 3 a tylko bezel obrócony jest ciut w prawo!

Czy zegarek daje się poprawnie ustawiać i nakręcać??? czy koronka prawidłowo jest zakręcona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum

Tak-zegarek chodzi ok, z nakręcaniem miał kłopot bo sprężyna była pęknięta, dostał nową, teraz ok. Tylko tak trochę denerwuje ten odchył. Także jeśli ktoś byłby skłonny taką kopertę odstąpić to bardzo bym prosił.

p.s. Jest gdzieś instrukcja jak tak ładnie wklejać tu zdjęcia?

dscn0845nq7.th.jpgthpix.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta obrócona tarcza nie jest zintegrowana z kopertą - obróć ją delikatnie w lewo o 3 stopnie ...i będzie OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum

Dzięki Panowie za zainteresowanie! Byłem z nim u zegarmistrza. Powiedział, że nie da się obrócić tarczy bo ma przygrzane kołki i już. Ja nie twierdzę, że tarcza jest z kopertą bezpośrednio związana. To cały werk jest obrócony w stosunku do koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Werk nie moze byc jak to piszesz przesuniety w stosunku do koperty bo wtedy otwor na wałek by nie pasował .Tarcza moze miec zgiete kołki albo były urwane i naprawiane ale zle dopasowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruum, nie chodzi o tarczę zegarka. Spróbuj przekręcić metalowy pierścień - taki z czarnymi i czerwonymi trójkącikami i kropką tak aby kropka była nad 12. Powinien się bez problemu obracać względem reszty zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum

Zamieszczam jeszcze parę zdjęć po przekręceniu bezela na "równo".

dscn0851eu9.th.jpgthpix.gif

dscn0852zs0.th.jpgthpix.gif

Na poniższej fotce starałem się pokazać, że znacznik bezela pokrywa się z występem aretującym dolny dekielek:

dscn0854jz7.th.jpgthpix.gif

Na ostatniej fotce widać jak niecentrycznie na bocznym sfrezowaniu jest umieszczona koronka:

dscn0853no7.th.jpgthpix.gif

Pocieszyły mnie opinie, że może się udać obrót samej tarczy. Pokażę go innemu majstrowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bruum, nie chodzi o tarczę zegarka. Spróbuj przekręcić metalowy pierścień - taki z czarnymi i czerwonymi trójkącikami i kropką tak aby kropka była nad 12. Powinien się bez problemu obracać względem reszty zegarka.

Właśnie - miałem na myśli BEZEL , ale próbując przekazać to własnymi słowami widzę żę nie wyszło.....Chodziło o obtót pierścienia o 3 stopnie w lewo :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tych zdjęciach nie widzę, żeby tarcza była krzywo, ale na poprzednich tak. W sumie to jest mało widoczne, ale rozumiem, że Cię to wkurza, bo mnie takie drobiazgi też wkurzają. Moim zdaniem wyjścia masz dwa. Przyzwyczaić się do tego, albo zanieść zegarek do zegarmistrza, żeby coś wykąbinował. Może coś mu się uda zrobić. Moim zdaniem też jest to problem z nóżkami tarczy, a nie krzywą kopertą. Można ewentualnie szukać tarczy tylko, że ta Twoja jest bardzo fajna i takiej samej raczej nie znajdiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bruum
Ten mi się podoba

Ha? :?: :grin:

Jakiś silny zastój-spróbuję rozruszać. Dzisiaj przyszedł :grin:

dscn0869db6.th.jpgthpix.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejna dostawa :mrgreen:

3 poljoty:

ten bardzo przypomina mi vulcaina kilimandżaro - wiem że jest mało podobny ale mi przypomina :mrgreen:

post-12656-0-73488300-1331024284.jpg

post-12656-0-26153500-1331024285.png

post-12656-0-22375100-1331024286.jpg

post-12656-0-59035000-1331024286.png

post-12656-0-58485900-1331024287.jpg

post-12656-0-95726000-1331024287.png

lupka prawie jak w rolku :mrgreen: :twisted: :mrgreen: - przy okazji - nie ma ktoś takiego szkiełka :?: :?: :?:

oraz rakietowy Cardinal z idealną kopertą:

post-12656-0-26123300-1331024289.jpg

post-12656-0-01261500-1331024290.png

i jeszcze cuś z demoludowych Niemiec:

post-12656-0-29878600-1331024291.jpg

post-12656-0-67463900-1331024291.png

mam nadzieję, że koledzy rusofile się nie obrażą ale wrzucę resztę zaciągu z różnych stron świata ;)

post-12656-0-80409200-1331024292.jpg

post-12656-0-17603500-1331024293.png

post-12656-0-10287600-1331024294.jpg

post-12656-0-46656300-1331024294.png

post-12656-0-43901700-1331024295.jpg

post-12656-0-84637000-1331024295.png

a jutro też ruszę na łowy - oczywiście na mój ulubiony bazarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, jesteś ostatnią nadzieję i jedynym aktywnym wrzucaczem zdjęć :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Darek, jesteś ostatnią nadzieję i jedynym aktywnym wrzucaczem zdjęć :mrgreen:

czekam na małą paczuszkę z jebaja - będzie co fotnąć nawet do galerii :mrgreen:

przy okazji paski lecą do Ciebie i znalazłem parę tacek styropianowych jak chcesz to daj znać!

EDYTA :mrgreen: :

zapomniałem jeszcze pstryknąć damskiego łucza, którego dostałem w prezencie przy okazji dzisiejszych zakupów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi