Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dziś nabyłem szkiełko przez co mój Wostok prezentuje się o niebo lepiej :)

51432_P1020018.JPG

"Nim się odezwiesz pomyśl pierw nieco, bo często słowa jak by z worka lecą!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się upolować kolejnego okolicznościowca. Jest tak fajny, że aż pierwszy raz zrobiłem małą kompozycję foto (tylko szkiełko porysowane)

Edit: więcej informacji jest w http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95316-poljot-okolicznościowy-xii-światowy-festiwal-młodzieży-i-studentów-w-moskwie/

post-60300-0-87921900-1379695717.png

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian- on jest śliczny ,ale Ci zazdroszczę , strasznie mi sie podoba , pierwszy raz widzę z taką tarczą .Co za werk siedzi w środku ?

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie z jakiej okazji został wypuszczony ten Poljot? Kiedyś chyba miałem w ręce Łucza z podobnym logo i dopisaną datą Moskwa 1985 i głupi wypuściłem go z rąk, a mogłem złożyć chłopu propozycję kupna :(

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy raz widze takiego poliota.

jak dla mnie rewelacja i z ulubionego mojego nurtu historyczno okolicznosciowego.

rewelacja...

Gregorian ty to chyba "w detalu nie robisz"

ostatnio hurtem fenomenalne zegaraki jakos ci wpadaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dziękuję za miłe słowa. Jest późno więc piszę tylko kilka słów. Jutro napiszę więcej bo historia jest arcyciekawa.

Natomiast zegarek został wydany z okazji XII Światowego Festiwalu Młodzieży i Studentów w Moskwie - jednego z najdziwniejszych a zarazem najciekawszych propagandowych przedsięwzięć komunistycznych o zasięgu światowym i trwającym przez dekady.

>MWATCH - werk - 2614.2H

>profaner - ja rzeczywiście dużo kupuję. Jakbym miał więcej czasu, energii i cierpliwości do robienia zdjęć to bym pokazywał jeszcze więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys szukalem co to za logo i znalazlem informacje ze to ten festiwal jednak szczegolow nie znam a zapowiadaja sie ciekawie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i u mnie, choć skromnie, to jednak oba cieszą mą michę  :D

po pierwsze, oba udowodniły, że i na allegro i na bazarku można jeszcze kupić tanio ruska (pobieda - 8zł - bazarek, poljot - 19zł - allegro)

a po drugie, tego poljota szukałem od dawna :)

w obu wymiana szkiełka, plus w pobiedzie mały zabieg przy mechanizmie a w poljocie poprawa wskazówek i polecą na półeczkę :)

92ut.jpg

0c0q.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow Pobieda z oryginalną koronką i tarcza idealna. Cudowna. Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki oto zegarek trafił do mnie dzięki uprzejmości Kolegi biedronsky. Otrzymał polerkę szkiełka i nowy pasek :)

P92104433

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dziękuję za miłe słowa. Jest późno więc piszę tylko kilka słów. Jutro napiszę więcej bo historia jest arcyciekawa.

Natomiast zegarek został wydany z okazji XII Światowego Festiwalu Młodzieży i Studentów w Moskwie - jednego z najdziwniejszych a zarazem najciekawszych propagandowych przedsięwzięć komunistycznych o zasięgu światowym i trwającym przez dekady.

>MWATCH - werk - 2614.2H

>profaner - ja rzeczywiście dużo kupuję. Jakbym miał więcej czasu, energii i cierpliwości do robienia zdjęć to bym pokazywał jeszcze więcej.

Ponieważ historia, otoczka i ideologia związana z tym zegarkiem jest ciekawa sama w sobie ale też i dłuższa, zdecydowałem się nie zabierać miejsca w tym dziale ale założyć osobny temat poświęcony temu zagadnieniu i wstawić tam wszelkie informacje i zdjęcia. Zapraszam zatem do http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95316-poljot-okolicznościowy-xii-światowy-festiwal-młodzieży-i-studentów-w-moskwie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

To moje pierwsze rakiety i w ogóle jedne z pierwszych zakupionych zegarków.

Pozdrawiam.

post-59897-0-18736500-1379946063_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suger dobry strzał. U mnie też nie najgorzej. Amfibia jest prawdopodobnie nieużywana, tylko szkło porysowane. Zaraz biorę się za polerowanie :)

nfhq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suger dobry strzał. U mnie też nie najgorzej. Amfibia jest prawdopodobnie nieużywana, tylko szkło porysowane. Zaraz biorę się za polerowanie :)

nfhq.jpg

choruje na taka. zazdraszczam koledze

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po polerowaniu szkła jest już super, ale gdy emocje opadły zauważyłem, że bezel jednak taki ładny nie jest. Jest odrapany i nawet trochę rdzy widać. Ale co tam, ogólnie jest wporzo :D

bjp8.jpgtlby.jpg

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buczo, Twoje zdjęcie coś mi się nie ładuje :( więc nie wiem czego gratulować, ale tak czy inaczej gratuluję :)

u mnie natomiast skromna kosteczka

gcqu.jpg
Edytowane przez mapeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Po polerowaniu szkła jest już super, ale gdy emocje opadły zauważyłem, że bezel jednak taki ładny nie jest. Jest odrapany i nawet trochę rdzy widać. Ale co tam, ogólnie jest wporzo :D

Szkoda, że ktoś tak brutalnie chciał z niej zrobić amfibię dla marynarki wojennej ;( Sp......lił kopertę na cacy... No chyba, że to masz mazakiem na boku nabaćkane... Gratki Suger - mocny atak rakietowy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale to wydłubane jest gwoździem bądź innym tępym narzędziem ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi rakietami mam mały zgryz. Bardzo podoba mi się stylistyka ale na ręce według mnie trochę bardziej wyglądają na damskie niż męskie :-) Ale i tak muszę skompletować wszystkie kolory tarcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Z tymi rakietami mam mały zgryz. Bardzo podoba mi się stylistyka ale na ręce według mnie trochę bardziej wyglądają na damskie niż męskie :-) Ale i tak muszę skompletować wszystkie kolory tarcz.

to całkiem spore zegarki, tyle że pachy są chudziutkie... do noszenia bym wrzucił na jakiś fajny szeroki z podkładką...

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi