Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

nic nie doszło ;)

daj zdjęcie jak ma wyglądać bo były conajmniej trzy wersje

albo Ci wyśle na maila

8)

feleksc :arrow: wiec tak elektronika wyzdrowiala :P jedna belka nie swieci tylko dolna od minut :P ale moze do wtorku zrobi i reszte :) wiec potrzebuje bransoletki do tej brazowej czyli 18 mm :) Czy Ty masz takowe bransoletki ?? dla mnie i po skolko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

z orginalnie ruskich,dużych (20mm) mam ze trzy z logo E,

co do 18-ek:

to jedna w idealnym stanie,zwężająca się

(wytłoczona cena na zapięciu-7rubli i pare kopiejek :twisted: )

jest logo-ale to raczej wostoka

druga,taka bardziej solidna,

taka jak twoja tylko o wszystkich równych ogniwach,

ale na zapięciu jakieś kólka i linie.

jak chcesz to pisz

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,oto mój nowy nabytek:

imgp0781rt1.jpg

Kupiony na allegro.Poprzedni włściciel go dobrze wyregulował (5s/tydzień-aż trudno uwierzyć) mam go już miesiąc i trzyma chód dobrze,a poza tym bardzo mi się podoba.Pozdrawiam/tomek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładny ten Poljot

5s/tydzień przy regularnym noszeniu, czy niezależnie jak często się go zakłada?

mechanizm 31682?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wychodzi,mechanizm to 3133.Właściwie to tak nie ma prawa być-ale jest.Ciekaw jestem jak długo ta dokładność się otrzyma.Noszę go do pracy 8-10 godzin.W instrukcji Producent podaje ,że po włączeniu stopera odchyłka się będzie zwiększać.Zostawiłem przypadkiem stoper na całą noc i dobiły raptem 3 sekundy.Strasznie się cieszę i troche mnie kusi żeby od razu podregulować BM SEIKO który w ciągu jednego dnia odwala 3 tygodnie tego ruska.Są i minusy-koperta rysuje się prawie w oczach i obawiam się ,że również szybko zacznie się wycierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3133, tego miałem na myśli ;)

właśnie jestem na etapie wyboru pomiędzy Seiko a "nowym ruskim" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba raczej polecałbym seiko,ruski to jednak duże ryzyko.Te wszystki nowe są jednak relatywnie drogie 700-1100.Mnie osobiście podoba się nowa amfibia wodołaz chrono ale cena jest powalająca (coś koło 1200 pln).Ma szafirowe szkło ten sam lub bardzo podobny mechanizm ,dwa dekle do wyboru,chyba ze 200 m wodoszczelność.Obrazki są na watchtime 24 i w necie.Chyba ze 4 odmiany koperty.Dla mnie super,no ale ta cena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...chyba właśnie zdecyduje się najpierw coś bardziej eleganckiego z oferty Seiko 5 na automacie 7S26. to dość tanie zegareczki. no, ale to nieodpowiedni dział i nieodpowiedni temat ;)

w każdym razie dobrze trafiłeś z tym Poljotem, życzę Ci żeby chodził tak jeszcze kilka dziesiątek lat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki,też mam taką nadzieję,ale obawiam się ,że niestety tak fajnie to chyba nie będzie.W każdym razie te 200 pln to był wart/pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W każdym razie te 200 pln to był wart

zdecydowanie! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-18-0-50701900-1330529159.jpg

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość argos72

механическая мечта - piękna ! jak marzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Budzik

witam,

nabyłem sam mechanizm, Łljuk się nazywa, ale z którego to roku niemogę dociec, odciśnięty jest znak trójkonta a wnim napis PECIEZET (napisałem tak jak się wymawia :wink: ) Według niemickiej książki byłby to rok 1949. Macie jakieś pomysły ?

ljuk002ea5.jpg[/img]

i żeby nie odbiegać od temat, dzisiejsze zakupy: 2 x KAMA,PABIEDA i Łljuk + mechanizmy

post-0-0-33490400-1330529181.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dave

Witam.Że tak powiem ''gifty'' od teścia: img7669ei4.jpg Wostok na chodzie-postaram się zafundowac mu nowy cyferblat,ZiM niestety do reanimacji :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne i ciekawe nabytki. A ten zegarek Jana to co to jest :?: Mjeczta - tak to będzie po polsku :?: Kto go produkował :?: Takiej marki jeszcze nie widziałem.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZiM niestety do reanimacji Crying or Very sad
Piękny Zim Dave, poprosze o większą fotkę! Może chciałbyś go odpalić za parę zeta?

Janek, powiedz co to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dave

Proszę bardzo Wocio::):) )Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dave

Teściu otwarł następną szufladę :)img7686an1.th.jpg Pasek ma się rozumiec z ''epoki'' :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fotkę i gratuluję teścia ;-) Oczywiście z całej trójcy najmniej mi sie Glashutte podoba- w końcu to dział zegarków radzieckich i rosyjskich. Twój Zim jest tak rasowy, że dech zapiera - mam jedną taką tarcz, ale białą i podniszczoną - zupełnie nie to :-( jak znajdzie się u teścia więcej takich to dawaj znać!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dave

Hmmmm....Dzięki za słowa ''otuchy''pod adresem ZiMa.Tak się rozchulałem,że dorzucę jeszcze mojego I komunijnego Łucza c. 2209 po kapitalce.Aż dziw,że mi go wskrzesili(taka manufakturka na Piątkowie w P-niu).Za młodu to u człowieka na ręce i Amfibia nie przetrwa! Jak napisałem mam go od dawna,ale po niedawnym remoncie traktuję go"jakby wrócił z dalekiej podróży" :)<a href=post-0-0-96815200-1330529295.jpg' alt='my.php?image=img7670iv1.jpg'>post-0-0-96815200-1330529295.jpg'>[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi