Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Kolejny zlomek. Zakupiony niesprawny i uszkodzony z zdezelowana tarcza, ukreconym walkiem, polamana dzwignia stopera, zaklinowany, brudny i suchy. Jego atutem sa wczesna data produkcji(srebrne kola, grube indeksy kalendarza, koperta w ladnym stanie). Dzieki koledze piotrsss7 zakupilem werk z ktorego cos tam przelozylem i oto po dwoch dniach czyszczenia i regulacji jest moj murzynek ;) Czarnuchy maja cos w sobie... dodatkowo cieszy fakt odratowania trupka.

attachicon.gif20150321_165834_resized.jpg

attachicon.gif20150321_170001_resized.jpg

jackie, daj go na chrono 3133, to będzie następny świetny kręciołek do liczenia :) ale ja lubię i mam sentyment do tych chrono ;bajerka"

Wygląda genialnie. Masz zdjęcie sprzed naprawy?

No wlasnie tak sie spieszylem, ze brak fotek. Dawce czesci mogliscie zobaczyc miesiac temu w kupie sprzedam :)

jackie, daj go na chrono 3133, to będzie następny świetny kręciołek do liczenia :) ale ja lubię i mam sentyment do tych chrono ;bajerka"

O widzisz :)

Edited by jackie01

Cyk...cyk

A z tym Kł1 to chyba wielka ściema. Bo czymże też różniły się mechanizmy montowane do zegarków standardowych i w tych z napisem na tarczy Kł 1?

Znalazłem takie tłumaczenie niestety w cyrylicy:

Часы нормального размера («Полет», «Восток», «Ракета» и др.) изготовляют трех классов: повышенной точности, 1-го и 2-го класса. Часы повышенной точности имеют не менее 19 камней, среднюю суточную точность хода ±20 с и продолжительность хода от полного завода пружины не менее 42 ч. Часы 1-го класса имеют не менее 17 камней, среднюю точность хода ± 30 с В сутки и продолжительность хода не менее 38 ч, 2-го класса соответственно 15 камней, ±45 с и 36 ч.

Ze strony http://www.soviet-trade.ru/часы/

Jakby ktoś chciał to mogę przetłumaczyć ale dopiero jak mnie dzieci do komputera dopuszczą :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

W skrócie: Zegarki typu Poljot, Wostok i podobne dzielą się na trzy klasy. Zegarki podwyższonej klasy mają 19 kamieni, średnią dokładność chodu +/- 20 s i rezerwę chodu nie mniej niż 42 godziny, 1-wszej klasy 17 kamieni, dokładność +/- 30 s i rezerwę 38 godzin, 2-giej klasy odpowiednio 15, 45 i 36.

Mogłem gdzieś popełnić błąd, od dawna nie miałem okazji przypomnieć sobie rosyjskiego.

Edited by ksawery

Dokładnie tak jak napisał Ksawery ( któremu dziękuję w imieniu moich dzieci które dalej mogą grać w swoje pokręcone gry  :D ). jedyne co mogę dodać to że podwyższona klasa oznacza u nich zegarki precyzyjne (wostok precyzyjny i wołna).  

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Guest fankaDaktarina

Mój nr 1 :) uwielbiam ją - świetnie się nosi! Gratuluję zakupu :)

Guest fankaDaktarina

Co kto lubi :P

Dzisiejsze łupy :)

Poljoty i Rakiety

143b7eaffe510011med.jpg

Starty i Pobieda

424db331deaec779med.jpg

no ładnie a jak by to przeliczyć na najzwyklejszą  wódkę to ile flaszek cię to kosztowało?(sory nie znam ceny chleba)

Edited by daniels36

Sorki nie znam cen wódki :( Przeliczę inaczej ale pozostanę w konwencji... Rakieta 24h kosztowała mnie tyle co mój ulubiony Blask Bush a całość około pół butelki przyzwoitego koniaku ;)

czyli zakup ok.jak byś chciał  mogę ci podesłać jednego Blask Bush-a za tą rakietkę 

U mnie skromnie, tylko taki Poljocik. Zastanawia mnie czy to stalowa koperta? Kolo koronki ma mocne przetarcie, ale mosiądzu nie widać. Tarcza nie warszawska, źle wyszło na zdjęciach. Będę wdzięczny za doinformowanie :)

di-O8CJ9OMZ.jpg
di-BPDBLQX8.jpg
di-LZNE45U9.jpg

Napis na deklu wskazuje na chrom. Dodatkowo wydaje mi się, że koperta ma inny kolor niż dekiel.

Zaintrygowałeś mnie. Może ja czegoś nie widzę, ale wydaje mi się, że dekiel względem koperty jest ok. Dzięki za poświęcony czas.

Pikom - świetne zakupy, zwłaszcza 24h i de lux.

bahuone - fajny Poljot. Oczywiście materiał musisz ocenić organoleptycznie ale dekiel jest ewidentnie od wersji chromowanej. tyle można stwierdzić z całą pewnościa oglądając zdjęcia :)