Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Powieka

Adriatica i Seiko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam dw takie zegarki i chciałem się zapytać czy są oryginalne:

Pierwszy to Adriatica ze srebrną tarczą i większym mechanizmem a drugi to seiko z żółtą tarczą i mniejszym mechanizmem. Oba to kwarce i nie wiem czy oryginalne czy nie. Z góry sorry za jakość zdjęci ale robione telefonem... i dzięki za odpowiedź i zainteresowanie :lol:

post-44907-0-15534200-1333114223_thumb.jpg

post-44907-0-55128400-1333114243_thumb.jpg

post-44907-0-92718400-1333114253_thumb.jpg

post-44907-0-42945000-1333114356_thumb.jpg

post-44907-0-31309800-1333114366_thumb.jpg

post-44907-0-68747400-1333114374_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecia bardzo niewyraznee adriatica wydaje mi się ze jest orginalna ale z Seiko to juz nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wiem że nie wyraźne bo telefonem robione. Wielkie dzięki za zainteresowanie (jako jedyny) tematem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to kwarce a pod drugie Adriatica i Seiko nie slyna z tego, ze sa nagminnie podrabiane.

Wiec mozesz raczej na 99,9% spac spokojnie, ze masz oryginaly.

Po prostu podrabianie tych zegarkow sie nie oplaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jw Adratica orginał mechanizm wygląda mi na Rondę natomiast co do Seiko to uważam że to fake...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w seiko wygląda jak zwykła miyota z perfektów i innych prostych chińszczyzn, natomiast w adriatice ronda chyba nawet na kamieniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Adriaticy to bardzo mnie to cieszy bo kupiona za baaaardzo okazyjną cenę i jest nowiutka! Z pudełkiem adriaticy. Seiko kupione za zupełne grosze z tym że to podobno zegarek z lat 90 więc nie wiem co myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To seiko mi średnio pasuje, a zdjęcia są niewyraźne. To może spytam-są jakieś napisy na mechanizmie? Firma raczej podpisywała wszystkie swoje wyroby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Seiko zostało zakupione w połowie lat dziewięćdziesiątych na bazarze, od kupca narodowości rosyjskiej?

...Ewentualnie mogę się mylić w kwestii narodowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mechanizmie napisane jest tylko że nie ma kamieni a nie wiem czy je kupiono na bazarze od Rosjanina. Na dole tarczy napisane jest MOVT JAPAN V700- i dalej jakieś cyfry ale za małe żebym przeczytał. Reasumując bardzo się cieszę że Adriatica jest oryginał bo na niej mi zależało głównie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w Adriatice siedzi chyba Ronda 715 montowana nawet w dużo droższych zegarkach, więc jak za grosze to gratuluje.

Kwarc w seiko nie wygląda nawet jak V700, wygląda wręcz tragicznie więc tak jak już kolega wyżej napisał jego pochodzenie to napewno rosyjski stragan:}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Tak ajk wcześniej pisałem głównie zależało mi na Adriatice więc jestem więcej niż zadowolony nawet!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.