Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tom1111

KLUB MIŁOSNIKÓW ZEGARKÓW ORIENT.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jak dobrze sie zorientowałem to takiego tematu nie ma,wiec piszcie i chwalcie sie swoimi zegarkami.

Troche o historii marki.

Firma Orient Watch Co. została założona w czerwcu 1950 roku w Tokio jako producent zegarków naręcznych.

Jej korzenie sięgają 1901 roku, kiedy to Shogoro Yoshida, założyciel, otworzył hurtownię zegarków w Ueno, jednej z handlowej dzielnic w śródmieściu Tokio.

W 1950 roku pod nazwą Orient uruchomiono produkcję zegarków naręcznych. Przez ponad 60 lat od założenia, prowadzone są działania by rozszerzyć markę Orient na cały świat poprzez podkreślenie globalnych działań marketingowych. Pomimo wzrastającej konkurencji na rynku producentów zegarków, Orient jest zdeterminowany do rozwijania produktów, które spełniają potrzeby użytkowników.Oczekiwania użytkowników są rozpoznawane poprzez ciągłe badania rynku.

Na rynek japoński, dostarczane są zegarki, z serii Royal Orient - prestiżowej linii zegarków mechanicznych, którą użytkownicy chcą nosić przez wiele lat.

Na zagranicznych rynkach, główną strategią jest zwiększenie globalnej sprzedaży zegarków marki Orient, skupiając się na prestiżowych, wysokiej jakości zegarkach mechanicznych rozwijając równolegle ofertę zegarków kwarcowych.

Technologie mikro-precyzji, kultywowane przez 60 lat doświadczenia w produkcji części do zegarków, umożliwiły rozszerzenie aktywności na inne sektory przemysłowe, takie jak produkty powiązane z technologiami informacyjnymi, wliczając w to elementy drukarek, oscylatory kwarcowe, przewodniki krzemowe, i inne elektroniczne urządzenia.

W dalszym ciągu udoskonalana jest technologia precyzji produkcji przy jednoczesnym zwiększaniu konkurencji cenowej, tak aby zwiększyć zamówienia na wysoko cenione produkty marki Orient.

Celem przygotowania się do realizacji zadań w przyszłości, Orient Watch Co podejmuje działania aby uczynić strukturę organizacyjną jeszcze bardziej solidną.

Od czasu założenia w 1950 roku, firma Orient zaangażowała się głównie w wytwarzanie oraz konstruowanie mechanicznych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.bardzo fajnie ze taki temat powstał i tu właśnie pochwale się swoim orientem:)

post-46569-0-77935000-1334859561_thumb.jpg

post-46569-0-80534700-1334859580_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szczęśliwych posiadaczy, do których i ja należę.

Nie wiem co ten zegarek w sobie ma, ale coś napewno fajnego, może bransoleta, a może ogólne wrażenie, może walory, że diver.. jeden znajomy lekarz ostatnio widząc mojego czarnego Mako na nadgarstku zapytał: - O, Tag Heuer? - Nie, skąd! To Orient, nie stać mnie na TH.. - odpowiedziałem "znawcy" bez wstydu... no cóż, to miłe..

Po roku użytkowania takie uwagi do zegarka:

- na plus: bransoleta, rozmiar, grubość, wygląd, walory użytkowe, kalendarz dwujęzyczny

- na minus: luma, łatwo rysująca się bransoleta, rysujące się szkło mineralne, brak lumy na sekundniku, późni się 3 minuty/tydzień.

Co bym zmienił bezwarunkowo:

LUMĘ NA NIEBIESKĄ I MOCNIEJSZĄ - JAK W RAYU..

POZDRAWIAM Serdecznie

Salomon)

Na koniec taka ciekawostka: przed Orientem byłe szczęśliwym posiadaczem Omegi Constellation na branzolecie, model z lat 70tych, to co napisze zaraz zmrozi niejednego - w związku z tym, że miałem już dość tego zegarka (nie tylko chodzi o to że był już sfatygowny, się zacinał i stawał oraz ogólnie sięopatrzył) postanowiłem w 2011 roku w wakację wejśc z nim do Bałtyku będąc na wakacjach z rodziną w Jastrzębiej Górze. Piękny zegarek to i piękna musi być śmierć. Oczywiście w trakcie pływania nalała się do środka słona woda i mechanizm stanął. Po kilku dniach otworzyłem zegarek i stwierdziłem, że zardzewiał.. powiedziałem sobie widać tak musiało się stać i zegarek wyrzuciłem do śmieci - za co gotów był mnie powiesić moj znajomy zegarmistrz.. postanowiłem wtedy, żę nastepny będzie japoński i typu nurek stąd (i też z racji na wąski po wakacjach budżet) wybór padł na jedyny słuszny czarny Mako. <mam nadzieję żę historia się podobała)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasem, niektore rzeczy musza odejsc z honorem, ale jesli juz bylo ja odpiac lub zerwac w Baltyku a tak sredniawka...

Ja tez dolaczam sie do klubu z Orient Star GMT - rewelacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a aktualnie podoba mi się Seiko Sumo.. no i oczywiście grand Seiko Spring Drive, ale 23 tysiące złotych (!) za ten model skutecznie studzą zapędy.. no cóż marzenia fajna rzecz..

oczywiście gdybym nie miał Mako to dziś wybrałbym Raya - bo Sumo jest nadal za drogie, a uważam, że niczym (poza wyglądem, ale to kwestia gustu) nie przewyższa Raya

ps. Orient Star GMT mają niesamowitą trójwymiarowa tarczę z nakładanymi elementami i ogólnie sa super-eleganckie

pozdrawiam wszystkich miłosników japońskiej techniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również melduję się w klubie

20121117114608.jpg

zegarkiclub.pl Driver Error

There appears to be an error with the database.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrowienia z Marsa po japońsku :ph34r:

czyli niesprzedajna piątka drombo i odwieczny dylemat co dziś na rękę

post-32788-0-52860700-1354968924_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję, życzę większej i aby znalazł się w niej chociaż, któryś z powyższych japońców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam sie do Klubu ze swoim Orient Star WZ0081EL. Jakość wykonania, wygląd i dokładność super :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ratunku!

Mój miłościwie panujący czarny Mako ma straszną rysę na szkiełku, co zrobić? da radę to jakoś spolerować czy trzeba wymienić na nową?

Jaki może być koszt wymiany?

Poradźcie coś, bo z takim żalem patrzę przez rysę, za każdym razem gdy sprawdzam godzinę.. po prostu boli..

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff, dzięki, bo juz myslałem, że wtopa finansowa straszna będzie.. w tak głupi sposób go załatwiłem o krawędz stołu, ale nawet nie było uderzenia tylko takie delikatne muśnięcie.. a robią szafirowe zamienniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również melduję się w klubie

20121117114608.jpg

Jaki to jest model?

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to jest model?

Orient Diver Automatic CFD0C001B

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMT ma tą samą kopertę co BigM ?(chyba nie!)

jak sprawuje się biały a dokładnie jak świeci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMT najładniejszy z tej czwórki, poluję ostatnio na takiego. Ceny trochę nie teges ale może przed świętami utrafię.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest podobna , ale jednak inna ,. jest minimalnie szersza i bardziej kanciata niz w big mako , moze tego na fotach nie widac ale jest zupelnie inna , luma swieci jak latarnia morska po naswietleniu ale niezbyt długo niestety , przez jasna tarcze jasne indeksy plus do tego metalowe elemanty tarcza czasami jest słabo czytelna , no ale ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

img7752s.jpg

Mojego orienta na codzień preferuje na gumie Hirsch Hevea. Dziś na bransolecie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również dołączam do klubu ;) przepraszam że tylko zdjęcia nadgarstkowe ale na chwilę obecną nic innego nie mam..

post-33578-0-82223600-1356520436_thumb.jpg

post-33578-0-08096300-1356520450_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem w dział zegarków orient bo marka ta wydaje mi się coraz ciekawsza aczkolwiek nie znalazłem tu zbyt wiele przydatnych informacji. Czy ktoś zna jakieś szczegóły z historii? Skąd wzięły się lwy w logo? Coś więcej o orient star, royal orient? Jakieś informacje odnośnie mechanizmów?

Orient już od jakiegoś czasu zwraca moją uwagę, wydaje się, że firma prężnie się rozwija. Chciałbym wiedzieć więcej na jej temat. Pomoże ktoś?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako miłośnik Orientów pokażę mój mały zestaw :)
4872580.jpg
4974407.jpg
5248445.jpg
4638109.jpg

7252880.jpg

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.