rafi 15961 #26 Napisano 30 Grudnia 2012 Się dopisuję ze swoimi dwiema sztukami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marw 19 #27 Napisano 27 Stycznia 2013 Z przyjemnością dołączam do klubu jako posiadacz czarnego Big Mako:) Mam nadzieję, że kolekcja niedługo się powiększy o kolejne Orienty. Teraz poluję na jakiegoś fajnego vintage'a. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #28 Napisano 31 Stycznia 2013 To i ja z przyjemnoscia dolacze do klubu posiadaczy czasomierzy tej zacnej marki; Oto moj Red 'Beast' (ref. CEX04001HO, mechanizm 46G). Niestety, jedyny Orient jakiego w swojej zegarkowej kolekcji posiadam. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #29 Napisano 1 Lutego 2013 chrono-craze ten Orient jest super i zachowany w świetnym stanie jak na lata 80 ale chyba za często na nadgarstku nie gościł?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #30 Napisano 1 Lutego 2013 Masz dobre oko , faktycznie jest on niemalze w tzw. mint condition.Faktem rowniez jest, ze nosze go bardzo rzadko (zeby nie powiedziec ze prawie wcale, a jak zaloze, to ponosze chwile i zaraz zdejmuje i odkladam), a to dlatego, ze mam tylko jednego Orienta i, jako ze jest on tzw. 'bialym krukiem' na rynku, szkoda mi wprowadzac go w stan podniszczenia poprzez uzywalnosc, dlatego 99.9% swojego zywota u mnie spedza on na lezeniu, nie na nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4933 #31 Napisano 1 Lutego 2013 czasem dobrze, że są tacy ludziepytanie tylko kiedy będą chcieli sprzedać lub za ile! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #32 Napisano 1 Lutego 2013 Jeśli wogóle będą chcieli sprzedać Zresztą moim zdanie zegarek jest do noszenia i o ile też uwielbiam patrzeć na moje zegarki, to najbardziej mi się podobają na nadgarstku Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
max3x 0 #33 Napisano 2 Lutego 2013 Witam Wszystkich serdecznie!!! Mam pytanie i prośbę.Jako nowy szczęśliwy posiadacz Orienta poszukuję do niego instrukcji bo ta,którą dostałem w sklepie jawi mi się jako bardzo,bardzo skromna.Jeśli ktoś ma to chętnie skorzystam. ORIENT WL TDOT-C1-A CA. Gorąco pozdrawiam ze wschodniej Polski .Maciej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #34 Napisano 3 Lutego 2013 Byś coś więcej o tym modelu powiedział, albo jakieś fotki wrzucił, bo te literki co podałeś, to nijak się nie chcą w jakiś konkretny model ułożyć A instrukcje generalnie są tu, poszukaj sobie: http://orient-watch.com/support/manuals.php 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #35 Napisano 11 Kwietnia 2013 WitajcieOd ponad trzech lat jesteśmy nierozłączni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #36 Napisano 14 Kwietnia 2013 Dziś właśnie stałem się posiadaczem Orienta ustrzelonego na bazarze za grosze stan oceniam na mocne 8/10. Podoba mi się ta patelnia hehe 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #37 Napisano 14 Kwietnia 2013 Gratuluję nabytku łaziłem dziś i rozglądałem się, ale zauważyłem tylko jedną patelenkę i to gościu cenił się mocno za stan wcale nie najlepszy Pewnie Rekiniasty ubiegłeś mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #38 Napisano 14 Kwietnia 2013 Sie ma ten refleks 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #39 Napisano 14 Kwietnia 2013 Sie ma ten refleks Cóż raz z patelnią a raz nie zobaczymy co przyniesie jutro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #40 Napisano 16 Kwietnia 2013 Jutro nie przyniosło nic, ale pojutrze czyli dziś, dało dwie patelenki. Jedna zażywa kuracji, a druga czerwoniasta cieszy moje oko i nadgarstek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 16253 #41 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zakupiony w grudniu, na forum. Noszę na zmianę z niebieską "patelnią'. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #42 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zapisuję się do klubu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #43 Napisano 16 Kwietnia 2013 Coby nie mówić to te sikory maja swoją duszę i są idealnym przykładem że wysoka cena nie jest warunkiem konieczny dla fajnego zegarka.Ja teraz to bym przygarnął jakiego divera orientalnego 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #44 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zakupiony w grudniu, na forum. Noszę na zmianę z niebieską "patelnią'. kurcze bardzo ciekawy model, i to z szafirem, no gratki 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #45 Napisano 18 Kwietnia 2013 Koledzy, co sądzicie o takim modelu. Bardzo mi się podoba design.Będę wdzieczny za info... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #46 Napisano 18 Kwietnia 2013 Aha, no i może podpowiecie w jakim sklepie najtaniej można kupić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #47 Napisano 18 Kwietnia 2013 Bardzo fajny klasyczny wygląd. Ma wszystko to co potrzeba bez zbędnych detali. Osobiście bardzo mi się podoba. Spróbuj w sklepie "zegareczek.pl" mają sklep internetowy ale też i sprzedaż bezpośrednią na ul. Płockiej w W-wie.Był tym dość duży wybór Orientów i co najważniejsze zawsze można podjechać i pomacać. Ja tam kupowałem swojego diverka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15961 #48 Napisano 18 Kwietnia 2013 Sprawdź u Demusa - z moich doświadczeń wiem, że parę groszy można wytargować. Ewentualne zerknij do Niemców, bo większość modeli wychodzi sporo taniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don_darek 0 #49 Napisano 19 Kwietnia 2013 Witam!Nabytek z przed kilku dni. Właśnie wrócił od zegarmistrza.Oryginalnie na bransolecie, ale na pasku nato wygodniej mi się nosi:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4933 #50 Napisano 19 Kwietnia 2013 To jest oryginał ? Bo ta czerń i loga zwierzaków jakoś kiepsko wyszło na zdjęciu. Na mój gust albo zdjęcia przekłamują, albo był poddany renowacji przez zegarmistrza i trochę popłynął. Fakt zegarek do najnowszych nie należy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach