guerero 0 #1 Napisano 12 Września 2006 z całą pewnością Radziecka to produkcja...a coś więcej??pozdrawiam! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #2 Napisano 12 Września 2006 to jest ACzS - zegarek produkcji ZSRR montowany w ich latających ustrojstwach (tzw zegar pokładowy) ztcw jest to wersja pierwsza (nie ma z tyłu złącza do podgrzewania mechanizmu i ma okragłe okienko stopera) szacuję go na wczesne lata 60-te http://42.pl/u/lEQhttp://42.pl/u/lEP 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guerero 0 #3 Napisano 12 Września 2006 to jest ACzS - zegarek produkcji ZSRR montowany w ich latających ustrojstwach (tzw zegar pokładowy) ztcw jest to wersja pierwsza (nie ma z tyłu złącza do podgrzewania mechanizmu i ma okragłe okienko stopera) szacuję go na wczesne lata 60-te http://42.pl/u/lEQhttp://42.pl/u/lEP witam!!BARDZO dziękuję za informacje!!pozdrawiam! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #4 Napisano 12 Września 2006 Hehe, fajna rzecz, już mi się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guerero 0 #5 Napisano 12 Września 2006 Hehe, fajna rzecz, już mi się podoba. hehe, mi też i to z chwili na chwilę bardziej!! co więcej, bo działa pozdrawiam! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #6 Napisano 12 Września 2006 Hehe, fajna rzecz, już mi się podoba. hehe, mi też i to z chwili na chwilę bardziej!! co więcej, bo działa pozdrawiam! no to chłopaki prezent oed mnie aczs jako wygaszacz ekranusmaczngo http://oto.to/varia/ClockMiG29.scr 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guerero 0 #7 Napisano 12 Września 2006 to chłopaki prezent oed mnie aczs jako wygaszacz ekranusmaczngo a fajne, fajne!! dzięki!! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #8 Napisano 22 Września 2006 Chyba sobie kupię coś takiego i zrobię z tego zegar na biurko ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guerero 0 #9 Napisano 25 Września 2006 Chyba sobie kupię coś takiego i zrobię z tego zegar na biurko ;-) z pewnością oryginalnie będzie wyglądał! pozdrawiam! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arco 0 #10 Napisano 25 Września 2006 świetny pomysł z tym zegarem na biurko!jaką ma rezerwę chodu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #11 Napisano 25 Września 2006 Pewnie go ostatnio jakis pilot nakrecal. Samolot na zlom poszedl cwierc wieku temu. A on dalej chodzi Takie cosik podobne znajomy mial. Chodzilo zdaje sie cos kolo tygodnia po nakreceniu 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #12 Napisano 4 Grudnia 2006 Mam, mam takiego, tylko mój jest nowszy. Świetne ustrojstwo, to jest po prostu duży mechaniczny chronograf! Jak dla mnie rewelacja - szukałem fajnego zegara na biurko i znalazłem Jutro jak mi się uda zrobię i wkleję zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #13 Napisano 5 Grudnia 2006 O, tak to wygląda: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #14 Napisano 6 Grudnia 2006 A poniżej zegar pokładowy najstarsza wersja z podgrzewaczem 04/1955 rokPo naprawie z nową osią balansową. 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #15 Napisano 6 Grudnia 2006 super sprawa do zamontowania w samochodzie.... tylko mogłyby być problemy ze skupieniem się na drodze 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #16 Napisano 6 Grudnia 2006 Czy poświęcić 15min i zrobić fotkę mechanizmu :?: :?: są chętni do zaglądnięcia w trzewia tego zegara :?: 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #17 Napisano 6 Grudnia 2006 Ja swojego nie otworzę - po pierwsze nie wiem za bardzo jak, bo drugie trochę mi szkoda bo ma jeszcze oryginalne plomby gwarancyjne. Ale chętnych do pooglądania mechanizmu skieruję na stronę http://www.mechanikus.hu/ i tu trzeba kliknąć "Caliber" po lewej i potem "MiGATS1" po prawej w tabelce. Jest na co popatrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #18 Napisano 6 Grudnia 2006 Jak tam luźniutko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #19 Napisano 7 Grudnia 2006 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #20 Napisano 7 Grudnia 2006 Super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #21 Napisano 11 Grudnia 2006 A poniżej zegar pokładowy najstarsza wersja z podgrzewaczem 04/1955 rokPo naprawie z nową osią balansową. Ten u Guerrero też ma podgrzewanie na 27V - to te dwa zaciski z bakelitowymi zakrętkami. W ogóle jest od groma wersji ACzS-ów i większość z nich nazywa się ACzS-1 Do tego dochodzą wersje ACzZ i ACzCh. Mętlik, panie... J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosh777 4 #22 Napisano 12 Grudnia 2006 U mnie to podgrzewanie nie działa, ma przerwę bo mierzyłem omomierzem. Ale w sumie i tak mi to niepotrzebne, grunt że zegar chodzi bardzo dokładnie i wszyscy się pytają co to jest takiego jak go pierwszy raz widzą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guerero 0 #23 Napisano 25 Grudnia 2006 dokładnie, jak mówisz!! to bardzo fajna zabawka!a ponadto dziękuję Wam za informacje nt. tych zegarów!!przyjemności!!pozdrawiam!! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach