Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Dajcie jakąś lekturkę na weekend majowy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zegarki już są składane?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z linii frontu ...

post-45049-0-78719500-1367152982.jpg

A wiesz może, czy są już koperty?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy jeszcze czekają na koperty.

A ja jestem głupim debilem i nie będę pisał więcej rekomendacji. Miesiąc straciłem na liczenie, myśląc, że kogoś skasowałem z listy, a okazało się, że mi się pomyliło i przelałem więcej kasy na to subkonto, niż miałem, bo za kogoś tam zakładałem wcześniej, a później opóźniłem i tak wysyłkę kasy do Gerlachów i dlatego wychodziło prawie 1000 złotych więcej niż powinno, a ja kombinowałem skąd wziąć brakującą kasę, żeby ludziom długi oddać. Człowiek Debil - CD!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy jeszcze czekają na koperty.

Szkoda. Miałem nadzieję, że przed weekendem majowym koperty już będą i zaraz po przerwie składanie zegarków ruszy z kopyta. Ciekawe, czy w ogóle w maju dostaniemy zegarki... :( No nic. Trzeba czekać.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix89, przepraszam, ze tu, ale pisze do Ciebie PW i nie wiem czy dochodza?

Sprawdz prosze skrzynke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś wieści o kopertach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... To chyba znaczy, że żadnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problemy techniczne. Jutro będę mógł działać normalnie. Zapytam o wszystko w fundacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problemy techniczne. Jutro będę mógł działać normalnie. Zapytam o wszystko w fundacji

Ok. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minął kwiecień, mija maj....jak znowu usłyszymy że coś gdzieś nie doszło jeszcze a idzie juz od marca to się załamię.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie załamuj się, tylko nastaw się, że robimy zegarek na 2014 rok.

Jak będzie w tym roku (w co już sam przestaję wierzyć) to się przyjemnie zaskoczysz...

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fatalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwójnie na czasie ;) :

http://youtu.be/OrR2jSPzXUA

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktos sie rozmyslil to ja biore w ciemno, nawet w 2014...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie załamuj się, tylko nastaw się, że robimy zegarek na 2014 rok.

Jak będzie w tym roku (w co już sam przestaję wierzyć) to się przyjemnie zaskoczysz...

Pozdrawiam

Tomek

A miałem nadzieje założyć Dywizjon na koncert Lauriego 06.06 :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 73 rocznicę Battle of Britain Day pewnie dojdzie. I marketingowo to będzie strzał w 10!

Żartowałem, sam już się ciut niecierpliwię... Numer wybierałem kilka tygodni przez 37. urodzinami, tak prezentowo. Okazuje się, że będzie nieaktualny... 38 zdążę skończyć bez tego zegarka...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już nawet zapomniałem ze na taki zegarek czekam

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sobie spokojnie czekam, ale jak się coś obiecuje to może warto dotrzymać słowa? Bo nie wiem czy mam Krzyśka pytać znowu samemu, czy może jednak skoro minął jakiś tam termin, to jako prowadzący projekt, Ty z nim pogadasz i przekażesz nam info co tam się dzieje. Ot tyle i aż tyle.

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sobie spokojnie czekam, ale jak się coś obiecuje to może warto dotrzymać słowa? Bo nie wiem czy mam Krzyśka pytać znowu samemu, czy może jednak skoro minął jakiś tam termin, to jako prowadzący projekt, Ty z nim pogadasz i przekażesz nam info co tam się dzieje. Ot tyle i aż tyle.

W zupełności się zgadzam. To dość niepoważne podejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę żadnych wieści?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kopert nie ma w Polsce, tarcze zatrzymane przez celników "na inspekcje" - czyli nie można zacząć nawet wstępnego montażu dopóki UC nie odda tarcz

żródło:

http://forums.watchu...tml#post6309822

dla rozluźnienia pośladów trochę o technologii w jakiej wykonane są wskazówki w 303/Batorym

..."The best one

First, we made it tempored. Result was good, however colour was either too dark, on too light. Our partner could not archive desired tone. We could follow this path, keeping the colour "as it came out" - but wanted something better.

We have tried chemicals - were not astonished with results. Colour was hard to repeat in serial production, hands had different colours, depending on the material structure ...

So we have made a decision, to equip 303 with same hands we considered for Batory line. As Batory is our most luxurious model so far - we made no shortcuts here neither It was to implement the most expensive - not calculating a hand made pieces of course - hand making technology. Ion plating blue. The technology is similar to the one used for PVD coatings, only the material used is titanium in nitrogen atmosphere. It guarantees very good results concering colour and corrosion ressistance. Functionally, the result is same as heat temporing - the surface is covered by the film of TiN, in desired colour. In heat temporing - the film is made of steel oxide. Both resulting in a beautifull colour, changing from light blue to black, depending on the light applied.

When I first saw the result here - it took my speach off. You will feel just same, belive me."....

http://forums.watchuseek.com/f71/new-g-gerlach-thread-779454-77.html#post6301701

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. Fajnie, ze mozemy sie tego dowiedzieć z zagranicznego forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.