Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie to "Sprawiedliwie" będzie, jak numery bedą zgłaszane w takiej kolejności, w jakiej były dokonywane przelewy na Twoje konto od kolejnych Forumowiczów dokonujących wpłat zaliczkowych. Należy sprawdzać datę zlecenia przelewu, a nie zaksięgowania pieniędzy na rachunku. Potem wystarczy wysłać do każdego z "Nas" PW z zapytaniem o wybór numerka, dać czas na odpowiedź np. 24 godziny.

To samo dotyczy Forumowiczów którzy dokonywali wpłat poprzez PayPal, Ich wpłaty są zarejestrowane na koncie G.Gerlach więc chyba nie powinno być problemu z pozyskaniem informacji kiedy wysłali zaliczkę.

Myślę że skoro Podjąłeś się ( Hendrix89 ) poprowadzenia kwestii zamówieniowo-finansowej, to przeprowadź to profesjonalnie do samego końca :P

Stwierdzenie "kto pierwszy, ten lepszy" jest w tym przypadku ... "nie na miejscu"... łagodnie rzecz ujmując :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bałaganu i kłótni pewnie się nie ustrzegniesz, biorąc pod uwagę to co się dotychczas działo.

Zasada, kto pierwszy ten lepszy tylko spotęguje spory.

Trzeba bardziej przejrzyste warunki ustalić, choć sam pomysłu nie mam.

Może ktoś podrzuci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto pierwszy ten lepszy? Masakra jakaś...A gdzie emeryci, dzieci i kobiety w ciąży?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to "Sprawiedliwie" będzie, jak numery bedą zgłaszane w takiej kolejności, w jakiej były dokonywane przelewy na Twoje konto od kolejnych Forumowiczów dokonujących wpłat zaliczkowych.

Nie jest dobrze jak prawo działa wstecz. Do tej pory nie było mowy o tym, że data przelewu wyznacza kolejność w mozliwości zgłoszenia numeru. To oznacza zmiane reguł w trakcie gry. Podejrzewam, że gdyby wszyscy o tym wiedzieli to przelewy dotarłyby szybciutko i nie byłoby konieczne wyznaczanie takiego a nie innego terminu. Pomysł nietrafiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest dobrze jak prawo działa wstecz. Do tej pory nie było mowy o tym, że data przelewu wyznacza kolejność w mozliwości zgłoszenia numeru. To oznacza zmiane reguł w trakcie gry. Podejrzewam, że gdyby wszyscy o tym wiedzieli to przelewy dotarłyby szybciutko i nie byłoby konieczne wyznaczanie takiego a nie innego terminu. Pomysł nietrafiony.

Dlatego potrzeba znaleźć takie rozwiązanie by Nikt nie poczuł się pokrzywdzony :P . Mnie akurat nasunął się taki pomysł więc go publicznie przedstawiłem ;) .

Proszę, przedstaw swoją propozycję a może będzie to trafiony pomysł ?. Hendrix89 prosi WSZYSTKICH o przedstawienie własnych propozycji, wspólnie łatwiej będzie nam dojść do "pokojowego" :D załatwienia sprawy z nadawaniem numerów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś rozważałem na samym początku, to był strajk, że to nieuczciwe, że nie może być kolejność wpłat kryterium, bo nie każdy ma dostęp do banku internetowego, itp :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że kryterium powinno stanowić zaangażowanie w projekt. Twórcy pomysłu powinni wybrać pierwsi. Dalej kolejność np. wg ilości postów temacie lub coś koło tego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i problem liczenia postów ;)

Z resztą to po nas chyba Burns powinien wybierać numer, jako trzeci :lol:

Dobór takiego systemu, żeby każdy był szczęśliwy jest strasznie trudny. A nie chciałbym, żeby były jakieś kwasy z tego powodu.

Także stąd ten mój apel o niebranie udziału od razu tych, którym numer zwisa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że kryterium powinno stanowić zaangażowanie w projekt. Twórcy pomysłu powinni wybrać pierwsi. Dalej kolejność np. wg ilości postów temacie lub coś koło tego ;)

Twórcy jak najbardziej, ale kolejność wg ilości postów to zły pomysł.

Najwięksi pieniacze dostaną najlepsze numerki.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg kolejności na liście zamieszczonej w # 1? chociaż prior tempore potior iure to "sprawdzona" rzymska zasada ;) (mnie urządza średnio bo w momencie startu zabawy nie będę miał dostępu do internetu, ale mimo wszystko to sprawiedliwe rozwiązanie i - jakby co - akceptuję je).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

ja także uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie wybór numerów według kolejności utworzonej przy zapisach na zegarek.

Wyboru ostatecznego sposobu przydzielania numerów powinien jednak dokonać Hendrix89 i nie powinno to być podważane przez nikogo z nas.

Życzę wszystkim uzyskania wymarzonych numerków!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś rozważałem na samym początku, to był strajk, że to nieuczciwe, że nie może być kolejność wpłat kryterium, bo nie każdy ma dostęp do banku internetowego, itp :P

Michał, może spróbuj tak rozwiązać ten problem:

Nie twórz listy zapisów, tylko powysyłaj do Każdego z osobna zapytanie jakim numerem jest zainteresowany,( wiem że jest to dla Ciebie trochę więcej pracy ;) ) tym sposobem rozeznasz jak "rozeszły" się poszczególne numery, jeżeli będzie kilku chętnych na np. nr "89", to dopiero wtedy będziesz przeprowadzał negocjacje pomiędzy tymi osobami i proponował Im numery które "nie zeszły" na PW. Unikniemy wtedy publicznej "przepychanki" i nikt nikomu nie będzie miał za złe że mu numer podebrał.

Myślę że to będzie najlepsze rozwiązanie :D

Ewentualnie listę kto jaki numer wybrał będziesz mógł później zamieścić na forum. :P

Możesz rozeznać też, kto jest zainteresowany konkretnym numerem, poprzez stworzenie listy "uprawnionych" na forum, niech każdy odpowie "tak" lub "nie". Wtedy będziesz miał jasność do kogo wysłać PW z zapytaniem o konkretny numer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie najlepiej losowo? uniknie się zamieszania przy postach, a chętni do wymiany jakoś się porozumieją i dogadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, Hendrix z Makaronem i Dmn (za niebagatelny wkład i poświęcony czas) niech wybiorą sobie numery a resztę losowo. Wrzućcie później listę na forum i tyle. Zainteresowani mogą się dogadać przez PW.

Bo najgorsze co możemy zrobić to zastosować zasadę "kto pierwszy ten lepszy"...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł Bodziana pasuje mi najbardziej.

Myślałem o tym kilka razy. Ale boję się, że zaraz będzie, że robię to niepublicznie, jestem zły, be i w ogóle świnia i chiński podrupkarz, że utajniam coś ;)

Ale jak Wy się na to zapatrujecie? Jeśli będziecie chętni, to jestem za ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy Stenku były liczone głosy w ankietach.

najpierw wybierały osoby, które brały udział we wszystkich ankietach potem ci co zapomnieli o 1 ankiecie i tak dalej.

Ale losowo to tez sprawiedliwe podejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł Bodziana pasuje mi najbardziej.

Myślałem o tym kilka razy. Ale boję się, że zaraz będzie, że robię to niepublicznie, jestem zły, be i w ogóle świnia i chiński podrupkarz, że utajniam coś ;)

Ale jak Wy się na to zapatrujecie? Jeśli będziecie chętni, to jestem za ;)

Dla mnie OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Zostawiamy 3 metody:

1. "Na leniucha", czyli lista, kto pierwszy ten lepszy

2. "Metoda Bodziana", czyli sposób zaproponowany przez niego polegający na moim privie do każdego, ustaleniu i późniejszych negocjacjach ;)

3. "Co Bóg da", czyli losowanie ;)

Głosujecie do jutra, do godziny 20:00

W postach. Potem je zliczę i od 21:00 wprowadzam metodę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bodzian

Nie dodałem, że "moim zdaniem". Tak uważam, i to wyjasniłem. Nie lubię przepychanki, braku kontroli i skoków ciśnienia. I wiem, że pomysł byłby jak najbardziej ok gdyby wcześniej był zapowiedziany. Zaoszczedziłby być może przepychanek.

Na teraz nie ma wielkiej mozliwości wyboru. Albo jak Bodzian napisałeś mediacje bierze na siebie Hendrix albo lista zapisów jest nasza podstawą albo wyznaczamy godzine W i liczy sie kolejność zapisów. Ostatnie wyjście to z reguły mało kulturalne zagrania i zwycieżają Ci, którzy mają dostęp do różnego rodzaju środków technicznych jak szerokie ramiona i takież karki albo szybkie łącze i dostęp do kompa akurat w godzinie zapisów - a i wtedy losowość bedzie spora i nie uniknie sie sytuacji, kiedy kilka osób wybierze ten sam numer.

Ale jak pokazuje praktyka ostatnich lat np. w branży finansowej od zasady kto pierwszy ten lepszy w wielu przypadkach już się odchodzi.

Głosuje na metodę nr 2: "Metodę Bodziana"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to raz jeszcze ;) Bodzian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosuję na siebie :blink: . Bodzian ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosuję na metodę nr 2 - tzw “na Bodziana”. Przy czym PW Hendrixa wg mnie jest zbędne, wystarczą PW DO Hendrixa.

ps. ok, ok, już wiem, dlaczego potrzebne jest PW od Hendrixa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem propozycja nr 2 czyli tzw "metoda Bodziana"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaję głos na metodę Bodziana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.