Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o dywizjon lotniczy, to chyba jednak najbardziej prawdopodobne były skrzynki metalowe z napisem BLT (zamiast CTN)... od słowa belt (pociski przygotowane w taśmach)

​Dokładne, lub drewniane, lecz nieco węższe niż z poprzedniej strony, z resztą, jak napisałeś, sporo ich było w zastosowaniu.

Np.

http://farm7.staticflickr.com/6160/6172399240_6955bf537e_b.jpg

Jak już offtopujemy, to trzeba pamiętać, że lotnicza taśma była inna niż służąca do zasilania karabinów maszynowych piechoty, mianowicie była samorozsypująca się:

http://www.ww2aircraft.net/forum/attachments/weapons-systems-tech/32486d1299767475t-lancaster-turret-7.7_mm_browning_ammo.jpg

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super ta skrzynia, taką w wersji mini do naszego zegarka i będzie meeeega klimatycznie wyglądać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , tematy poruszane przez Was są tak ważne , że mój wpis będzie wydawał się infantylny , ale trudno , zaryzykuję.

Rok temu wpłaciłem total za cały zegarek , więc może w końcu zostanie podana konkretna ostateczna data , kiedy będzie gotowy. Już mnie nie bawi bryndzlowanie się kolorkami skrzynek , srynek itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , tematy poruszane przez Was są tak ważne , że mój wpis będzie wydawał się infantylny , ale trudno , zaryzykuję.

Rok temu wpłaciłem total za cały zegarek , więc może w końcu zostanie podana konkretna ostateczna data , kiedy będzie gotowy. Już mnie nie bawi bryndzlowanie się kolorkami skrzynek , srynek itp.

Nikt nie wie na 100% - koperty jeszcze nie wyleciały z chin (nie wiem nawet czy są gotowe), tarcze wiszą na cle (też nie wiadomo dlaczego) - cierpliwości, tyle mogę doradzić

stawiam na lipiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 Lipca 2029 , ale najprawdopodobniej wcześniej :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też ostatnio zadałem to pytanie, ale nikt nie udzielił odpowiedzi. Dlatego, nie wiem, czy lipiec jest bardziej prawdopodobny, niż sierpień, wrzesień albo jakikolwiek inny, dowolny miesiąc.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 Lipca 2029 , ale najprawdopodobniej wcześniej :lol: .

Szkoda, że nie ma emota "płacz przez łzy"...

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jest FUNDACJA, koledzy FUNDATORZY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jest FUNDACJA, koledzy FUNDATORZY.

:D :D :D

i wszystko jasne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to w sumie jest już mało śmieszne. Nie ważne czy fundacja czy nie. Pewne zobowiązania na siebie wzięli i informowanie na bieżąco o postępach oraz odpowiadania na pytania to po prostu obowiązek i może co ważniejsze kultura osobista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, proszę o troszkę cierpliwości. Mnie też nie podoba się, że są opóźnienia, ale też nie wszystko jest zależne od chłopaków.

Oni też chcieliby to już rozliczyć i puścić serię Batory, bo opłacili całość i zamrozili kasę. Tarcze i wskazówki miały być wysłane przez Chińczyków przed Wielkanocą, jeszcze nie przyszły.

Wszystkie nasze projekty mają duże opóźnienia i w każdym coś brakuje. Były pretensje do projektu Steinhart, były do MC, są do nas. Foka też szła dłużej niż miała, po czym znów na kilka miesięcy poleciały do Chin. Szkoda, że tak to wygląda, ale wiem, że jakby kiedyś przyszło mi do głowy zrobić kolejny jakiś projekt, to bym się 3 razy w głowę uderzył, tyle z tym pracy jest i takiego to wymaga zorganizowania się, którego mi brakuje :)

Poczekajcie jeszcze te parę chwil. Jak przyjdą tylko tarcze, to chłopaki poskładają wszystko i chwila moment, włożą to w koperty i mamy zegarki.

Ja ze swojej strony mogę tylko przeprosić za brak właściwej informacji, brak dobrego kontaktu i zamieszanie co zbiórkę. Bo tak naprawdę, to jako koordynator, ja odpowiadam za kontakt. Że się pospinaliśmy na forum, że były różne jazdy, to nie jest usprawiedliwienie. Całkowicie przyznaje się do winy.

Mam nadzieję, że wybaczycie nam, jak zegarki będą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix89 ja wszystko rozumiem. Nie jest to pierwszy zegarek forumowy ale zawsze drażni mnie olewanie Klienta.

Nie ma koperty, nie ma tarczy, wskazówki do poprawy, inna koronka wszystko ok ale przynajmniej na bieżąco bądźmy informowani.

Zwykły komunikat: planowane dostarczenie tarczy 20 kwietnia w przypadku jakiś zmian będziemy informowali.

wiedzą, że nie ma tarcz bo celnicy, Chińczycy albo partyzanci to 19 kwietnia idzie informacja i tak dalej.

Nie ma nic gorszego (nie tylko w biznesie) jak brak informacji, nawet tej złej, wychodzącej do Klienta.

Bo Klient to takie upierdliwe zwierzę, że bez informacji pracuje mu wyobraźnia i gula skacze. I ma do tego prawo!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zlocie CW ponosiłem sobie trochę 303, wnioski

Zegarek super leży na nadgarstu i tak też się nosi.

Wskazówki - wyszły meeega dobrze, są kwintesencją projektu.

Tarcza, imo niepotrzebnie zmienialiśmy ją, na oko i tak nie ma różnicy, trzeba się dobrze przyjrzeć żeby wyłapać różnice. a ta zmiana sporą część czasu zabrała.

I do tego customowy pasek, jest niesamowity klimat!

warto czekać, oj warto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zlocie CW ponosiłem sobie trochę 303, wnioski

Zegarek super leży na nadgarstu i tak też się nosi.

Wskazówki - wyszły meeega dobrze, są kwintesencją projektu.

Tarcza, imo niepotrzebnie zmienialiśmy ją, na oko i tak nie ma różnicy, trzeba się dobrze przyjrzeć żeby wyłapać różnice. a ta zmiana sporą część czasu zabrała.

I do tego customowy pasek, jest niesamowity klimat!

warto czekać, oj warto :)

Kurcze oby Twoje słowa okazały się prorocze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! Czyli, według tego, co napisał ostatnio Hendrix89, zaczyna się etap składania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Sylwek czeka na kuriera dzis. Z tego co mi wiadomo na skladanie tarcz/wskazowek/werkow potrzeba mu jakies 2 tygodnie, w tym czasie powinny byc koperty na miejscu. Juz tuz tuz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mam złe przeczucie. Obym był złym prorokiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstrzymam się. Ale obstawiam, że to nie koniec. Zbyt piękne by to było. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, daj spokój. Skoro zacząłeś, to musisz skończyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.