Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yakovlev

Przecież nikt nikogo nie zmusza do kupienia zegarka za 1000zł, a który w produkcji nie kosztuje więcej niż 200zł. Kto bogatemu zabroni wspierać jakąś tam fundację, o tajemniczej polityce finansowej? Kto lepiej niż fundacja wie, jakie koperty są dla gawiedzi najlepsze. Nowet jeśli gawiedź ta, zdecydowała inaczej, to nie należy się tym przejmować. I tak dostaną to co my chcemy i będą siedzieć cicho. Wybaczcie, ale trzeba być ślepcem, by tego nie widzieć i ciężkim frajerem, by się na to godzić. Kłaniam

Widzę, że kolega obeznany. Pewnie z branży. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno doktorat pisał z finansowania fundacji produkujących zegarki w Polsce :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o takie slowo wyjasnienia dokladnie chodzilo. A gdybysmy cos takiego dostali wczesniej, to wszyscy poczulibysmy sie jak czesc projektu, a nie jak zlo konieczne. Niemniej, dzieki za te kilka uwag. Czekamy na zegarki. Nie zapominajmy, ze wszystkie zgrzyty na etapie realizacja nie przesadzaja, iz zegarek bedzie zlej jakosci, a to jest przeciez istota.

Konczac caly ostatni watek, mam pytanie: czy jest jakas konkretna data, kiedy zaczna wysylac zegarki?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nic nam do tego za ile ten zegarek zrobili i ile z tego maja - to nie nasz problem ani cos czym powinnismy sie zajmowac. Jakie sa ich wewnetrzne sprawy, tez nie jest to nasza sprawa ...

A wiec prosze nie karmic trola i skoncentrowac sie na temacie jaki jest dla nas wazny. Jesli ktos chce w GG zainwestowac, i potrzebne mu sa ich sprawy finansowe, prosze sie skontaktowac z fundacja.

Wracamy do sprawy koperty, paskow i innych przyjemnych spraw zwiazanch z zegarkiem. Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oszukaly mne, banda złodziei, decydentów, takich jak tu chodzo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix89 nie zapominaj jeszcze o podrupkarzach i pijakach!

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robio wuje podrupke za 100 złoty i kasujo 10 razy wincy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Wszyscy jesteśmy na liście płac.. hahaha :D

a poważnie, tak jak pisałem gdyby komunikacja się układała lepiej to było zupełnie inaczej. Doczekajmy do końca i każdy zadecyduje czy zostanie z zegarkiem czy go odsprzeda a chętnych pewnie nie zabraknie.

Uśmiech Panowie, taka piękna pogoda za oknem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na CW dostałem odpowiedź na pytanie, kiedy wysyłka i czy wszystkich jednocześnie, czy sukcesywnie w miarę składnia:

Za dwa tygodnie +/-.

Zobaczymy Kamil - z nimi jest trochę roboty przy regulacji, bo specyfikacja 6B/159 dotyczyła nie tylko wyglądu, ale także odchyleń chodu w określonych okresach czasu.

Teraz czekamy na pudełka - jak już mówiłem, zaskoczyliście nas wyborem, byłem przekonany że nie zdecydujecie się na ammo boxy Po dnu dyskusji na FB, już wiedziałem że musimy na gwałtu-rety zamawiać pudła co mieliśmy robić w sierpniu Zamówiliśmy, ale to musi potrwać. Pudełka mam nadzieję mieć w przyszłym tygodniu, ale znów, one będą prosto z lakierni - w zasadzie powinny kilka dni się wietrzyć Inaczej będzie wyraźny zapach lakieru.

Reasumując, jako że Sylwek zasuwa jak motorek, zakładam ze zanim będziemy mieć fizyczną możliwość wysyłki, i tak wszystkie będą już gotowe. Teraz siedzimy nad adresowaniem ich do was wg. dostarczonej listy od Michała.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakie w końcu będą pudełka, bom sie pogubił. Z dyskusji na tym wątku wyglądało ze ammo boxy/skrzyneczki.

To która koperte ma 303: Batorego czy pilota po prawo?

20130530112026.jpg

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda zegarek w serii na tej kopercie ma inne wykończenie jak widać na załączonym obrazku. 303 ma tylko polerowaną lunetę, Batory - cały jest polerowany, PZLka czyli pilotka ze zdjęcia jest piaskowana, RWD będzie zdaje się cały szczotkowany ;)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bomba. Struś już czeka w pudełku na założenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Struś już czeka w pudełku na założenie.

U mnie też pasek już czeka :D Pierwotnie myślałem o strusiu, ale ostatecznie stanęło na pasku od Spinnera (post #167):

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/77220-spinnerstraps-recznie-szyte-pasiorki/page__st__160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie dopiero muszę pomyśleć nad paskiem. Mesh mi chodzi po głowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ten niebieski rekin kusi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie zaanonsować że o parę dni może opóźnić się wysyłka 303 gdyż Kolega składajacy je musiał się hospitalizować. Znaczna część zegarków została złożona ale niestety nie wszystkie. Nie sądzę aby powyższe jakoś znacząco wpłyneło na wydłużenie terminu wysyłki ale musimy uwzględnić jeszcze te parę dni. Nie sądzę aby było to dla nas jakimś wielkim problemem. Przynajmniej dla mnie nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starszy Pan w szpitalu? :unsure:

Musi sobie pomocnika znaleźć, oj musi biedaczysko!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczekamy, ile będzie trzeba. Życzę zdrowia!

Dołączam się do życzeń zdrowia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ważna sprawa Panowie. Sylwek jest w szpitalu od wtorku. Miał wyjść jutro, ale raczej nic z tego :-( To oznacza, że możemy się nie wyrobić z wysyłkami tak jak planowaliśmy - w III tygodniu. Ale się postaramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek Dywizjon 303 Żeby było lepiej widać "303" na wierzchu - przesunęliśmy wzmocnienia na boki. Napis będzie robiony po 2 warstwie lakieru, i zabezpieczony trzecią - nie będzie schodzić. Troszkę też się zmieniła proporcja, w środku zrobiliśmy 0.5 cm więcej miejsca - skrzyneczka się przyda, a miejsca nigdy dość! Ja w swoich trzymam paski

post-45049-0-63118900-1370533351_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie Panowie czekam z niecierpliwością. Kol Sylwkowi życzę dużo zdrowia i niech się powoli kuruje, zdrówko najważniejsze a na zegareczki poczekamy.

Pzd be-ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a na zegareczki poczekamy.Pzd be-ja

Boże, co wy tam z tym czekaniem wyrabiacie. Generujecie tylko usprawiedliwienia i "uzasadnienia" czyichś niepoważnych poczynań. Jak długo jeszcze ...

Pozdrawiam z Tbilisi. Wracam w listopadzie. Może 303 będzie już czekał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 Listopad 2016 ... albo wcześniej. Jakbyś nie przeczytał wcześniej, facet który je składa jest w szpitalu. Jak wroci, to dokończy - nikomu nie ubędzie na kilku dodatkowych dniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.