Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomek76

Casio EQS-500C -1A1ER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów, jestem nowy na tym forum więc chciałem się przywitać i od razu zadać pytanko.

Jestem zainteresowany zakupem zegarka Casio EQS-500C -1A1ER i ciekawi mnie wasza opinia na jego temat.

Zegarek bardzo mi się podoba jednak mam wątpliwości czy system zasilania Tough solar będzie działał dobrze i długo.

Podobno działa to na zasadzie ładowania akumulatora przez ogniwa słoneczne. Tu pojawia się również moja wątpliwość dotycząca akumulatora.

Ciekawy jestem czy trzeba go będzie często wymieniać, jak baterię i czy dużo kosztuje.

Mam nadzieję, że na allegro jeszcze nie ma podróbek tego zegarka.

Możecie zerknąć czy ten jest ok?

http://allegro.pl/zegarek-casio-eqs-500c-1a1er-na-prezent-i2284353334.html

Dziękuję i czekam na wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sprawdzony sprzedawca, poza tym jeszcze nikt nie podrobił modelu z solarem. Jeśli o tą technologię chodzi to na pewno nie będziesz musiał wymieniać akumulatorka tak często, jak baterii. Raczej wcześniej zegarek Ci się po prostu znudzi albo zniszczy, niż akumulatorek padnie. Ewentualnych problemów można co najwyżej oczekiwać w przypadku zegarków, które kilka lat przeleżały w magazynie, ale to nie jest aż tak stary model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź.

To dobrze, że jeszcze nie został podrobiony, ale to pewnie tylko kwestia czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, to zbyt skomplikowany model (jak i inne Edifice tej klasy), by opłacało się go podrabiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, że nie widziałem jeszcze podróby z TS, ale bardziej skomplikowane też są podrabiane np. eqw-500dbd, ecw-m100db.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ciekawe czy oferują chociaż 1/3 możliwości oryginałów. :rolleyes: Swoją drogą chciałbym zobaczyć, jak takie "cuda" wyglądają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, chciałem kupić dla siebie pierwszy porządny zegarek, od początku spodobała mi się linia Casio Edifice łączą sportowy i elegancki styl oraz niebanalną stylistykę, na początku chciałem kupić coś w okolicach 500zł ale gdy zobaczyłem modele Edifice w okolicach 1000zł zakochałem się i postanowiłem sobie zafundować coś lepszego ;) zegarek będzie na lata, bardzo spodobał mi się model z tego tematu, czyli EQS-500C-1A1ER,można go dostać w dosyć rozsądnej cenie, martwi mnie tylko ten pasek gumowy, wizualnie mi się bardzo podoba ale czy nie wyrobi się zbyt szybko? Czy w tym modelu dałoby radę wymienić go na czarną stalową bransoletę? Ile kosztuje wymiana szkła na szafirowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś tydzień temu kupiłem Casio EQS-500C-1A1ER (moduł 5123).

Wybrałem wersję srebrną i na bransolecie, bo tak lubię.

Żadne zdjęcie ani filmik z YT nie oddadzą w pełni wyglądu i precyzji wykonania tego czasomierza.

Miał być Oceanus, a jest w moim posiadaniu ten model Casio, i cieszę się że zaoszczędziłem kilka tysiaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.