Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość 0.1

Policzmy FROGMANy

Rekomendowane odpowiedzi

to i ja dodam, że moj też ma 201D321I

Gdzieś kiedyś na wusie znalazłem informację, że pierwsza partia Frogów była wypuszczana w tym samym dniu, bo wcześniej je przygotowali. To zaczyna mieć sens...

Czasem brakuj mi mojego Frogmana.

Jednak teraz raczej nie kupiłbym go, chyba że miałby zmieniony / odświeżony mechanizm (np.: stoper uruchomiany od razu prawym dolnym przyciskiem)

Kwestia gustu. Ja np. nie mogę patrzeć na te 4 śrubki w deklu w innych G-shockach. Nowe są za wielkie. Kiedyś się mówiło, że GWF-1000 to gigant, a dziś przy Mudmasterze to maluch. Moduł jest we Frogu taki, a nie inny, bo jest ustawiony pod nurkowanie. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Froga jest u nas tak mało? Jest to naprawde kozacki sprzęt. Powinni go też odświerzyć i z modułem coś pokombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No śrubki trochę odpychają, dlatego też nabyłem gieza a jego wielkość jest dla mnie idealna  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Froga jest u nas tak mało? Jest to naprawde kozacki sprzęt. Powinni go też odświerzyć i z modułem coś pokombinować.

Oby nie. Niech zostawią go takim jaki jest. Dzisiejsza moda jest taka, że zrobiliby Frogmana na udo.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

wooow - to z ta pierwsza partia to faktycznie ciekawe,jak znam zycie pewnie linka nie zapodasz bo tematu nie znajdziesz :)

-ale nie mam cisnienia bo wierze

Jak myslicie?

Moze sie okazac ze w tamtym okresie wszytkie egzemplarze ktore trafily do oficjalnych przedctawicieli maja ten sam numer?

Ja osobiscie napewno bym z tego w naturalnych warunkach nie skorzystal ale mi brakuje w tym zegarku glebokosciomierza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie. Niech zostawią go takim jaki jest. Dzisiejsza moda jest taka, że zrobiliby Frogmana na udo.

nie koniecznie chodziło mi o rozmiar a raczej o kształt i materiał z jakiego by był wykonany. Bez szaleństw oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie napewno bym z tego w naturalnych warunkach nie skorzystal ale mi brakuje w tym zegarku glebokosciomierza

Gdy kupiłem mojego Froga, pierwszą rzeczą którą zrobiłem po przyjściu do domu było zanurzenie go w wodzie i czekanie jak włączy się funkcja pomiaru głębokości - długo czekałem :)

Później przeczytałem instrukcję i doczytałem o tym rozbudowanym / debilnym stoperze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie. Co to za wersja GWF 1000 1C? Wiem, że jest 1jf i 1dr ale 1C nie słyszałem. Czy to jakaś specjalna wersja na europę?

MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wooow - to z ta pierwsza partia to faktycznie ciekawe,jak znam zycie pewnie linka nie zapodasz bo tematu nie znajdziesz :)

-ale nie mam cisnienia bo wierze

Jakiś rok temu znalazłem tam informację, że pierwsza partia była przygotowywana tak, by była wysyłana natychmiast. Szukałem teraz, ale nie mogę tego znaleźć. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie koniecznie chodziło mi o rozmiar a raczej o kształt i materiał z jakiego by był wykonany. Bez szaleństw oczywiście :)

Wiesz co? Wiele dała zmiana wkrętów i tyłu na czarne. Moim zdaniem tak powinno być standardowo, a nie tylko w limitkach Froga. W końcu koperta jest pokryta czarną warstwą DLC:

QCB9fFe.jpg

3JICTqY.jpg

Panowie mam pytanie. Co to za wersja GWF 1000 1C? Wiem, że jest 1jf i 1dr ale 1C nie słyszałem. Czy to jakaś specjalna wersja na europę?

C to chyba na Amerykę.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 5 szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy inny :) a wszystkie Frogi ładna kolekcja pogratulować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No i się zacznie, wysyp mudmasterów i innych G na bazarku  :o

mpxxl gratuluje kolekcji

mój GFW-1000 przyjedzie do mnie dopiero pod koniec grudnia  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Tak na szybko.

mpxxl - jak tak patrze to az sie lezka w oku kreci

bardzo ladne stadko bo o kazdym modelu mozesz cos powiedziec

Podejrzewam ze z racji mojego nadgarstka,ale np ja mam wrazenie ze DW9900 nie nalezy do najwygodniejszych zegarkow.

Mimo ze jest nie wiele wiekszy od zwyklego kwadratowego DW5xxx.

Ale za to uwielbiam ergonomie od strony dekla w GW200.Dzieki temu co bym nie robil z reka I jakbym jej nie wyginal to nie odczuje dyskonfortu.

I tesknie troche za lekkoscia tego tytanu

ps.len straszny jestes:P,moglbys kazdego z osobna obfocic I powkleiac - zwlaszcza ze masz niesamowicie szerokie mozliwosci no i temat nie jest od wczoraj hehe

Gdy kupiłem mojego Froga, pierwszą rzeczą którą zrobiłem po przyjściu do domu było zanurzenie go w wodzie i czekanie jak włączy się funkcja pomiaru głębokości - długo czekałem :)

Później przeczytałem instrukcję i doczytałem o tym rozbudowanym / debilnym stoperze.

zawsze sie zastanawialem jak i do czego sie to wykorzystuje //do nurkowania swobodnego?//

- ale za to lubie popatrzec na plywy morskie.Pikanterii dodaje fakt ze dosc blisko mnie,w pewnym miescie na rzece Tamiza roznica poziomow jest baaardzo zauwazalna

z jednej strony nie ma co sie smucic bo napewno przyjdzie - moj tez byl prezentem pod choinke:P

a z drugiej to do grudnia mamy czekac na foty??

Mnie ciekawi jego numer seryjny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się zacznie, wysyp mudmasterów i innych G na bazarku  :o

mpxxl gratuluje kolekcji

Gdzie zakupiłeś zegarek jeśli mogę zapytać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Kolega ma mi kupić osobiście w stanach, a jedzie tam w grudniu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię te przekoszone koperty.

Ja również. Zastanawiałem się czy gdyby Frog miał dekiel na te wstrętne śrubki, ale nadal tą kopniętą kopertę, to czy bym go kupił. Tak. To kształt tej koperty ma w sobie to coś. Fakt, że jest jednocześnie screwbackiem, dodaje smaku. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.