Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

arre

Certina DS Prince

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ Tissot PRS516 który kupiłem jest odrobinę za duży (mój błąd - nie przymierzałem zegarka w sklepie, dokonałem zakupu w internecie sugerując się zdjęciami), zacząłem poszukiwania jego następcy.

Znalazłem następujący zegarek - Certina DS Prince.

Niestety, w pobliżu miejsca mojego zamieszkania nie ma sklepu który oferuje Certiny, więc nie mam fizycznej możliwości zobaczenia zegarka z bliska i założenia go na rękę.

Czy ktoś znający ofertę tej firmy, może mi powiedzieć jak ten konkretny model prezentuje się na tle pozostałych podobnej klasy zegarków?

Czy jest sens wydawania ok.2500 zł czy tez znajdę podobny model w niższej cenie? Po zakupie Tissota (trochę nieprzemyślanym), uznałem, iż tym razem przed zakupem muszę zobaczyć zdjęcie zegarka na nadgarstku, oraz usłyszeć komentarz osoby posiadającej ten model.

post-50051-0-51487300-1339584185_thumb.jpg

Grumpy old man...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A patrzyłeś na klasyczne DS Podium w Automacie? Cena znacząco niższa a jakość ta sama. i wzornictwo podobne chyba że zależy Ci na tak wyprofilowanym pasku bo jesli tak to wtedy polecam Tissota Couturiera w automacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten profilowany pasek jest stworzony dla grubych nadgarstków - strasznie odstaje na boki :) Jeśli Tissot był za duży to ta Certina na tym pasku będzie leżała tragicznie. Rozmiar samego zegarka jest ok, ale tylko na bransolecie i dopiero wtedy można dokupić sensowny pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A patrzyłeś na klasyczne DS Podium w Automacie? Cena znacząco niższa a jakość ta sama. i wzornictwo podobne chyba że zależy Ci na tak wyprofilowanym pasku bo jesli tak to wtedy polecam Tissota Couturiera w automacie

Dziękuję - sugerowany zegarek Tissot Couturier T-Trend dotarł w ostatni piątek.

post-50051-0-20960900-1342371159_thumb.jpg

Grumpy old man...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy temat zamknięty. Mi ten Prince bardzo sie podobał, brałbym go, bo jest to jeden z fajniejszych zegarków Certiny, moim zdaniem. Ale jak PRS516 był za duży - to ten też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prince jest fajny bo:

-ma bardzo dobrze wykończoną kopertę

-dobrą lumę

-ma cały mechanizm zdobiony (nie tylko wahnik jak inne Certiny)

-bardzo dobry antyrefleks (obustronny)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat może zostać zamknięty.

Luminescencja w Tissocie nie jest zbyt mocna, to fakt, lecz po ponad tygodniu noszenia bardzo go polubiłem, zwłaszcza "płynącą" wskazówkę sekundnika.

Jak wiadomo, zegarki to bardzo zaraźliwe hobby, w przyszłości chciałbym uzbierać na dobrą Omegę, lub zegarek podobnej klasy (bardzo podoba mi się surowy styl niemieckich czasomierzy).

Jeszcze raz dziękuję za sugestie i porady.

Grumpy old man...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i najważniejsze ze Ci się podoba jestem fanem Certin ale wiadomo że to potencjalnemu użytkownikowi ma się podobać i jeśli ten tissot zadowoił Twoje oczekiwania to nic tylko się cieszyć i oby służył długie lata!

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.