Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kaktus22

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Na Glycine na bazarku nie ma chętnych bo limitacja była za bardzo optymistyczna i Piotrowi zostały jeszcze nie sprzedane zdaje się 3 sztuki

....................???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz nie orientujesz sie w sytuacji....

nie sledzisz tematow zegarkow klubowych ale wyciagasz jakies wnioski....

po prostu nie wszystkie zegarki klubowe 2011 Glycine znalazly do dzis swoich wlascicieli. limitacja 50sztuk okazala sie za bardzo optymistyczna. dlatego Squale powstanie tylko 30 sztuk oraz beda zobowiazujace przedplaty na ten zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby powstał bardzo dobry zegarek klubowy to musi być dobry pomysł i max kilka osób z wiedzą i doświadczeniem.

Jeżeli robimy wszystko poprzez głosowania pseudodemokratyczne (głosują wszyscy nawet ci "bez prawa" głosu bo i tak nie zamierzający kupić zegarka) to mamy zegarki takie jak nasz parlament:

pomieszanie stylów, interesów, tu i tam jakiś smaczek ale ogólnie średnia krajowa, nic wybitnego :(

Oczywiście trochę przerysowałem temat ale faktem jest, ze w większości przypadków zegarki są kompromisem a one akurat w takich projektach nie są wskazane.

Jeszcze dwa zdania dotyczące zegarka klubowego z wyższej półki (8-15 tys.PLN) za każdym razem pojawiają się głosy, że to dyskryminacja tych którzy mają mniejsze budżety.

To jasne, że osób o skromniejszych budżetach jest więcej ale jeżeli zawsze będziemy zakrzykiwali takie inicjatywy to nigdy taki zegarek nie powstanie.

Co więcej ci którzy najwięcej krzyczą nie kupują też tego tańszego :( ot taka polska natura :D

Powiem przewrotnie: to jest dyskryminacja tych, którzy chcą czegoś z innej półki i może czas pójść w tym kierunku.

Nawet jeżeli takiego zegarka nie kupię to miło będzie patrzeć jak powstaje i daje radość innym.

pozdrawiam

Robert

PS

To takie moje 2 grosze w temacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klubowa Stowa chodziła na naszym bazarku w cenach wyższych lub równych ( ze zwykłej przyzwoitości nikt nie chciał na niej zarabiać ) cenie zakupu....i jak tylko sie pojawiala to w parę minut znikała bo znajdował się chętny. A na forach zagranicznych było o niej głośno.

Transakcje na klubowych zegarkach są na tyle rzadkie, że praktycznie każda transakcja jest precedensem. Wszystko zależy od "chwilowej" koniunktury. Ilu w danym momencie jest chętnych do zakupu/sprzedaży.

Ostatnia transakcja na Stowie była zdaje się na WUS -> http://forums.watchuseek.com/f29/fs-stowa-antea-390-limited-edition-2010-55-pcs-made-price-drop-654294.html

i przebitka była gruba, ponad dwukrotna...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na alledrogo była klubowa glicynka.

Początkowo cena za którą wystawił sprzedający była wyższa od tej za którą kupił.

W trakcie trwania aukcji cena spadła znacznie po niżej ceny zakupu.

Z tego co pamiętam nie została sprzedana.

Więc różnie bywa z limitacjami.

Ale jak ktoś wyżej napisał, nie po to jest aby na niej zarabiać ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na alledrogo była klubowa glicynka.

Początkowo cena za którą wystawił sprzedający była wyższa od tej za którą kupił.

W trakcie trwania aukcji cena spadła znacznie po niżej ceny zakupu.

Z tego co pamiętam nie została sprzedana.

Więc różnie bywa z limitacjami.

Ale jak ktoś wyżej napisał, nie po to jest aby na niej zarabiać ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzy mi się połączenie nowoczesności z tradycją...czyli nowoczesna skrzynka ( metal/szkło i klasyczna piekna tarcza ze wskazówkami breguetowskimi ) :)

Ale trzeba w takim wypadku uważać aby nie otrzeć się o kicz....

pół żartem pół serio to prawda roboty była by kupa . ale Mnie marzy się zegarek ponad czasowy,charakterystyczny , sztandarowy, rozpoznawalny ,jeżeli ktoś spojrzy na rękę to od razu wie , że to jest zegarek KMZIZ .

podam przykład ale to jest tylko przykład żeby kolega znowu nie uczepił się słowa wyrwanego z kontekstu i zacznie wiercić dziurę w całym . np. Manufaktura Łódzka i tym podobne.

Tak myślę i myślę...

Może, gdyby bolało, to wymyśliłbym coś bardziej sensownego, ale, jako pomysł

zegar.jpg

Oczywiście nie ten wymiar, ale w taki słoneczny wmontowane ultranowoczesne elementy? Np. gnomon wypełniony trytem? szaleństwo cenowe? Nie mam pojęcia...

To tylko pomysł...

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stworzenie takiego slonecznego zegara trudne nie jest :) ....Ci co mają domki by się ucieszyli...zawsze można umiescic na tarasie/ogrodzie. Gorzej z tymi którzy mieszkają w blokach i nie mają kawałka swojego ''pola'' ...w ich przypadku była by to tylko bezużyteczna dekoracja salonu.

Ale pomysł mi się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to się marzy klubowa kieszonka.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z_bych a gdzie Ty teraz słońce znajdziesz ,Będziesz gdzieś jechał ,żeby zobaczyć godzinę ?

Ja nie wiem położyłem się spać wiosną a obudziłem jesienią żona mnie chyba nie obudziła na lato :(

Ps. miało już nie być średniaków !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie o to mnie biega.

Chciałbym połączyć zegar słoneczny z jakimś ultranowoczesnym elementem pokazującym (wyświetlającym może?) godzinę. Konstrukcja takiego zegara słonecznego wydaje mi się odpowiednia do połączenia z czymś nowoczesnym...

Nie chciałbym, by był to jedynie element dekoracyjny ogródka czy tarasu, a już zdecydowanie nie kolejne "niewiadomoco" zbierające kurz po salonach czy nikomu niepotrzebny "prezent przechodni".

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.