Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bahuone

Tissot Seastar Seven

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam taki zegarek jak na zdjeciu ponizej, niestaty moja wiedza na tematy zegarmistrzowskie jest uboga, czy ktos moglby mi powiedziec cos wiecej o tym zegarku? Tyle ze to Tissot to wiem, bransoleta i koronka chyba oryginalne bo sygnowane T. Nie wiem jak z werkiem, niestety nie wiem jak sie dostac do niego.

Czy ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat tego zegarki kiedy, mogl byc wyprodukowany?

Wiem ze to sprzeczne z regulaminem, ale czy ktos moglby pomoc mi go wycenic? Tutaj w temacie albo na PW.

Za kazda pomoc bede wdzieczny.

tissotl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to sprzeczne z regulaminem, ale czy ktos moglby pomoc mi go wycenic? Tutaj w temacie albo na PW.

Hehe dobre laugh.gif

Odpowiedzieć Ci, czy sam już sobie odpowiedziałeś? wink.gif

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dobre laugh.gif

Odpowiedzieć Ci, czy sam już sobie odpowiedziałeś? wink.gif

Nie wiem co Cie moze tak smieszyc, w niektorych tematach widzialem ze wyceniali zegarki, mimo regulaminu. A nie chcial bym go sprzedac za grosze, skoro jest warty konkretnej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mnie śmieszy? :)

"Wiem, że to nielegalne, ale czy mógłby mi ktoś sprowadzić kradzione BMW? Nie wiem co w tym śmiesznego ale widziałem, że niektórzy sprowadzają, pomimo że jest to zabronione." biggrin.gif

A jak chcesz poznać m/w cenę to poszukaj sobie takiego modelu na allegro, ebayu, chrono24 itp.

Ogólnie zegarki używane/vintage są tyle warte ile ktoś za nie da. Jeden zapłaci 300zł bo zegarek jest "fajny", drugi 600zł, bo taki sam miał jego dziadek, a trzeci 1200zł bo akurat tego do kolekcji mu brakuje i długo szukał.

Dlatego się tu nie wycenia zegarków. Są jakieś widełki w jakich się zamyka cena, ale w wypadku dość popularnego (też pojęcie względne dry.gif) modelu jak Twój, można poprostu zrobić j/w napisałem.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co Cie moze tak smieszyc, w niektorych tematach widzialem ze wyceniali zegarki, mimo regulaminu. A nie chcial bym go sprzedac za grosze, skoro jest warty konkretnej ceny.

Stara, ale prawdziwa zasada - zegarek jest tyle wart, ile ktos zechce za niego zapłacić. Wystaw na aukcji z zaporową ceną i będziesz miał realną wycenę. Majątku się nie spodziewaj, bo to zegarek za kilka setek - nosi wyraźne ślady użytkowania a ta stylistyka ma swoich zwolenników i przeciwników, więc naprawdę ciężko podawać konkretne ceny.

Jeśli pokazesz werk to da się precyzyjnie określić rok produkcji. Bez tego to tylko orientacyjnie lata 70-te

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, tylko do werka za bardzo nie wiem jak sie dostac. Z tego co wnioskuje to potrzebny bedzie jakis specjalny klucz chyba.

Tak wyglada tyl.

tissot1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On się otwiera od przodu - trzeba wyjąć szkło. Sam tego raczej nie zrobisz

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.