Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ras232

Casio Gulfman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Może ktoś wie co dzieje się z tym zegarkiem - casio gulfman gw-9100-1jf, ostatnio mnie zainteresował, szukam na allegro i nic...

post-38834-0-62810900-1344023000_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model wyszedł z produkcji już kilka lat temu. Zastąpił go GW-9110.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli pewnie już nie dostania, chyba że z drugiej ręki... Ale trochę dziwne, bo jeszcze wcześniejszy model gulfmana jest dostępny na allegro ...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki model masz na myśli? Wcześniejszą wersją jest pierwszy Gulfman, czyli DW-9700 z 1999 roku. Znalezienie takiego na Allegro byłoby niezłym fartem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, rozumiem :) myślałem raczej o tym modelu 9100 ER, podejrzewam, że zastąpił go ten bez faz księżyca 9100 JF, a później wszedł 9110. Ale tego pierwszego z fazami 9100 ER można spokojnie jeszcze na alledrogo dostać...

post-38834-0-53292600-1344066592_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model na zdjęciu to G-9100 (uboższa wersja bez radia i solara), który na rynek wyszedł mniej więcej w tym samym momencie, co GW-9100, czyli bodajże w 2007 roku. G-9100 pozostał na rynku trochę dłużej, natomiast GW-9100 został zastąpiony przez GW-9110.

Literki "ER" i "JF" nie mają żadnego znaczenia w numeracji modeli. To tylko oznaczenie pojawiające się na opakowaniach (identyfikator rynku, na który przeznaczony jest dany egzemplarz), na samym zegarku już go nie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za pomoc, wydawało mi się że jeden zastąpił drugi... W każdym bądź razie jestem na etapie poszukiwań tego z radiem i chyba trzeba liczyć na szczęście i co jakiś czas sprawdzać allegro może się pojawi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Może ktoś wie co dzieje się z tym zegarkiem - casio gulfman gw-9100-1jf, ostatnio mnie zainteresował, szukam na allegro i nic...

Z dwa miesiące temu pisałem do timetrend i powiedzieli, że jest dostępny ale tylko na zamówienie. Też mi się podoba ten sikor :-)

MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w TT w Blue CIty (wawa) jest jedna sztuka w zaporowej cenie 1000zl - da sie urwac z tego 50-100 mysle

sorki to 9110 :/

czasem cos "cyka" a czasem cos "pika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem w ofercie kilku sklepów internetowych, cena raczej normalna - koło 800 zł, w kilku, wg strony jest na stanie... ciekawe jak w rzeczywistości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

800 zł to moim zdaniem nie jest normalna cena jak za tak stary model. Nawet timetrend sprzedawał je sporo taniej: http://www.timetrend.pl/wyszukaj-1103-0-0-GW_9100_1ER.html

Tak na marginesie dodam, że za nowy model osobiście też nie dałbym tyle, ile chcą sprzedawcy na Allegro (ponad 700 zł). Za niższą cenę znaleźć można sporo innych, ciekawszych G...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się muszę zgodzić, za solar i radio to już bardzo wygórowana cena... Może tytan taki drogi :) poza tym ten zegarek nie ma innych funkcji, które mają inne G - np. prawie wszystko mający Riseman... w podobnej cenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

dzis w bielsku widzialem gulfa pieciozakresowego za 671pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.