nash13 16 #76 Napisano 14 Sierpnia 2012 Rewelacja ten zegar na tych fotkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #77 Napisano 14 Sierpnia 2012 No no, imponująca galeria . Zakupu zegarka już Ci gratulowałem więc nie będę się powtarzał. A co do tych białych tarcz, to jednak się powtórzę - F.P. Journe !. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #78 Napisano 14 Sierpnia 2012 A propos F.P. Journe dzis widzialem film na planete z jego m.in manufaktury. Trzeba zobaczyc bo slow brakuje. Ten facet to historia zegarmistrzostwa, piekne dziela sztuki spod jego reki wychodza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #79 Napisano 14 Sierpnia 2012 A propos F.P. Journe dzis widzialem film na planete z jego m.in manufaktury. Trzeba zobaczyc bo slow brakuje. Ten facet to historia zegarmistrzostwa, piekne dziela sztuki spod jego reki wychodza Jasna sprawa. Ten Gość to Breguet naszych czasów, moim zdaniem. Mógłbyś podać namiary na ten film ?. Jak będzie powtórka, to chętnie obejrzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #80 Napisano 14 Sierpnia 2012 Dzięki chłopaki, starałem się. Jędrzej, białego Explorera również biorę pod uwagę, ale nie ukrywam też, że mam na uwadze pare innych zegarków, które na dzień dzisiejszy stawiam na czele. Mariusz, F.P.J. to zacne zegarki, ale nie chciałbym przekroczyć ceny RO 15400. Tak czy siak mam czas, narazie spokojnie sobie wertuje rynek zegarkowy 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #81 Napisano 14 Sierpnia 2012 Jest na sieci, to nie bylo raczej nic nowego wiec pewnie to widziales McIntosh, poza tym ktos go juz wklejal tu ale takich linkow nigdy nie za maloJakby ktos chcial zajrzec to prosze: http://www.kinomaniak.tv/film/Piekna-sztuka-zegarmistrzostwa/39679 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #82 Napisano 14 Sierpnia 2012 Mariusz, F.P.J. to zacne zegarki, ale nie chciałbym przekroczyć ceny RO 15400. Tak czy siak mam czas, narazie spokojnie sobie wertuje rynek zegarkowy 15400 w stali to wydatek około 50 tysi. Za taką kasę możesz mieć Patrimony na kalibrze 4400. Jeżeli dołożysz jeszcze 5 tysi to starczy na Jules Audemars UT na werku 2120. Na rynku wtórnym w bardzo dobrym stanie można też kupić Calatravę Patka 5127. Wybór jest duży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #83 Napisano 14 Sierpnia 2012 Michał, nie obraź się, ale... masz dobry aparat, świetny zegarek, i niestety brak pomysłu na zdjęcia...ujęcia niemal identyczne, a i tematyka tła jest istotna, nie mniej niż sam model. Sam piszesz "the Diver" - pokombinuj coś w tym temacie. Jako inspiracje wklejam Ci link do galerii Minga Thei'na (koleś jest profesjonalistą najwyższej próby):http://www.flickr.com/photos/mingthein/sets/72157594566793600/ P.S. Ostrzegam, że ten poziom może przyprawić o długiii ból głowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #84 Napisano 14 Sierpnia 2012 15400 w stali to wydatek około 50 tysi. Za taką kasę możesz mieć Patrimony na kalibrze 4400. Jeżeli dołożysz jeszcze 5 tysi to starczy na Jules Audemars UT na werku 2120. Na rynku wtórnym w bardzo dobrym stanie można też kupić Calatravę Patka 5127. Wybór jest duży.Tak, wiem Mariusz co w tej cenie mogę mieć. Zaproponowane przez Ciebie zegarki przewijały mi się niejednokrotnie przez myśl, ale nie jestem nimi zainteresowany (w sensie zakupu) - nie szukam zegarka do garnituru. Michał, nie obraź się, ale... Spoko Łukasz, nie obrażam się. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 596 #85 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zegarek fajny,wolałbym jednak klasyczne stalowe grubo krojone koronki.Co do zapięcie to nie narzekaj,jest bardziej konkretne niż w moim IWC mimo,że tu powinno być odwrotnie.Co do gumy to jakie masz zastrzezenia?Jest zbyt twarda,sztywna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #86 Napisano 15 Sierpnia 2012 Guma jest bardzo wygodna, znakomicie się układa, ale widziałem poprostu ładniejsze gumy. Tej brakuje tzw. smaczków, mogli się bardziej postarać. Ogólnie jej wygodę (użytkowanie) oceniam na 9/10, natomiast wygląd na 6/10. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #87 Napisano 15 Sierpnia 2012 Najwazniejsze ze jest wygodna gdyz komfort noszenia ma wplyw na to iz zegarek jest jeszcze bardziej lubiany i doceniany, prawda?. Guma w Zenicie lepsza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #88 Napisano 15 Sierpnia 2012 Prawda, prawda. Tak, guma w Zenicie jest fajniejsza, do tego nieprawdopodobnie pięknie pachnie 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #89 Napisano 15 Sierpnia 2012 Tak, wiem Mariusz co w tej cenie mogę mieć. Zaproponowane przez Ciebie zegarki przewijały mi się niejednokrotnie przez myśl, ale nie jestem nimi zainteresowany (w sensie zakupu) - nie szukam zegarka do garnituru. Wspominałeś coś o 15400. Niby klasyczny, ale nie jakiś typowy garniturowiec więc pasowałby do Twojego wyboru. A może 15300 ? . Ma bardziej klasyczne rozmiary koperty, bo jest minimalnie mniejszy. Ma lepiej wyważony rozmiar dekla względem średnicy mechanizmu no i logo AP na godzinie 12 (moim zdaniem) wygląda lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #90 Napisano 15 Sierpnia 2012 Piękny jest Logo w starszej wersji na 12stej mi bardziej pasuje, natomiast rozmiar w nowszej wersji. Super zdjęcie Mariusz! Szukam czegoś eleganckiego, ale z nutką zegarka o charakterystyce sportowej. Coś co śmiało ubiore do sztywniejszego mankietu jak i do krótkich spodenek. Intrygujące są zegarki Speake-Marin, bardzo mi się podobają : Do tego słyszałem same pozytwne głosy, że na żywo bardzo zyskują. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #91 Napisano 15 Sierpnia 2012 To jest klasa sama w sobie, tylko bardzo wątpię, że zdecydujesz się na coś tak niezależnego. Wygra coś z logo i marka...tak mi się zdaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #92 Napisano 15 Sierpnia 2012 Być może masz Łukasz racje, niemniej jednak naprawde bardzo mi się podobają te zegarki. Napewno wezmę je pod uwagę. Dobrze się prezentują na żywo? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #93 Napisano 15 Sierpnia 2012 lepiej niż AP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #94 Napisano 15 Sierpnia 2012 lepiej niż AP 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #95 Napisano 15 Sierpnia 2012 Piękny jest Logo w starszej wersji na 12stej mi bardziej pasuje, natomiast rozmiar w nowszej wersji. Super zdjęcie Mariusz! Dzięki. Postarałem się, bo nie chciałem Ci zepsuć galerii . A co do tego o czym wcześniej pisałeś, to uważam, że zegarki Speake-Marin nie pasują do krótkich spodenek. Tanio też na pewno nie będzie. Peter już wcześniejsze modele oparte na ETA 2824 wyceniał dość wysoko. Warto rozważyć zakup któregoś z zegarków Roger Dubuis. A może któryś z Breguet ?, np. Marine BD, Type XXII Flyback 10 Hz lub z klasycznych Ref. 5967. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #96 Napisano 15 Sierpnia 2012 RD odtsaje cenowo, Breguet owszem - ostatnio zamarzył mi się Marine chronograph : Tylko skurczybyk też jest drogi jak cholera 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #97 Napisano 15 Sierpnia 2012 Mierzylem tego bregueta, zwala z nog po prostu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorka-5 62 #98 Napisano 18 Sierpnia 2012 Ponieważ wypadłem na jakiś czas z sieci z powodu wizyty w bardzo ciekawych miejscach tego Świata i jednocześnie wykorzystując tą podróż na przymiarkę zegarków to, proszę, nie obraź się Michał, że jeszcze na chwilę wrócę do Hublota. Otóż miałem okazję mieć na ręku zarówno Twojego divera AP jak i ceramiczne divery Hublota 312.CM.1120.RX (44 mm) oraz 322.CM.1770.RX (48 mm). Powiem tylko, że dla mnie technologicznie obudowy tych Hublotów pokonują AP. Może to moja słabość do ceramiki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41842 #99 Napisano 21 Sierpnia 2012 Gratuluję zegarka.Piękny jest.Niech się nosi i rys nie łapie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #100 Napisano 21 Sierpnia 2012 Dzięki Michał 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach