Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zooropa156

Czy jest to możliwe????

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwe dostanie za ok 1000 PLN divera z WR 200 lub 100 najmniej, z szafirem, dobrą lumą i datą dniem tygodnia na bransolecie?

Proszę o opinie i propozycje, oczywiście wiem że tylko używany wchodzi w grę za tą kasę ale jestem otwarty na propozycje zegarów.

Pozdrawiam zegarkomaniaków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze wczoraj był na bazarku deep blue za tysiaka.

Spełniał wszystkie Twoje wymagania poza dniem tygodnia w dacie jeśli dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pro Sun Diver 1000 Black

Cena: 899 PLN

db_prosun_bk_1_wtm.jpg

Bransoleta: Stal nierdzewna 316L

Mechanizm: Japońska Miyota 8205 auto 21 kamieni

Szkło: Szafir

Koronka: Zakręcana, zawór helowy

Szerokość bransolety: 24mm

Średnica koperty: 46mm

Grubość koperty: 14mm

Wodoszczelność: 100 ATM - 1000 metrów - 3300 stóp

Gwarancja: 1 rok Deep Blue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W monsterze się chyba szkło na szafir da wymienić i spełnia wszystkie założenia.

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że spieszycie koledzy z propozycjami, ale musze się jeszcze bardziej sprecyzować i teraz to już nie będzie tak łatwo.

- koniecznie automat i nie więcej niż 42 mm średnicy bo łapy Pudziana nia posiadam ;)

Deep Blue już dawno miałem na oku ale 46 mm nie przyjmę

A co do monstera to już miałem i nie rzucił mnie na kolana.

Właśnie nie chciałbym wymieniać szkła, wolę jak będzie oryginalnie w zegarze.

Gdybym chciał wymieniać to wziąłbym np. Citizena NY0040 lub 007-kę i wymienił szkło.

Chyba że będę zdesperowany i tak poczynię.

I co teraz łatwiej B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo mod Monstera z szafirem. B)

Sam ostatnio nabyłem, ale ze standardowym szkłem.

Edit:

Nie widziałem, że ktoś już napisał to samo co ja. :huh: Ale jak widać nie tylko mi głowie takie pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być ostatecznie wr100?

jak najbardziej WR 100 wystarczy nie będę nurkował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient za duży, napisał ze do 42mm.

No właśnie dlatego to nie takie proste bo gdyby nie wymóg 42 mm, to Deep Blue byłby już na łapie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to chyba też jakiś mod, bo w oryginale widzę tylko minerał.

Szafir być musi, już przerabiałem temat i zawsze wcześniej czy później jakąś rysę załapałem a tego nie wytrzymam w codziennym patrzeniu na zegar.

I coś czuje że będę musiał zakupić jakiego nurka japońca i wstawić szafir (ciekawe ile kosztuje taka impreza) bo nie chciałbym przekroczyć tysiąca, a wszystkie używki z szafirem raczej poniżej 1400-1500 nie schodzą z moją listą wymagań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deep Blue podobno mają mniejsze uszy, więc nosi się je jak 42mm, mi powinnien dojść we wtorek to powiem jak to wygląda na 18cm łapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deep Blue podobno mają mniejsze uszy, więc nosi się je jak 42mm, mi powinnien dojść we wtorek to powiem jak to wygląda na 18cm łapie.

Ja mam nie więcej niż 17 cm i wierz mi przymierzałem już sikory 45 mm i nie wyglądało to dobrze, uszy tu już nie pomagały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szafir być musi, już przerabiałem temat i zawsze wcześniej czy później jakąś rysę załapałem a tego nie wytrzymam w codziennym patrzeniu na zegar.

I coś czuje że będę musiał zakupić jakiego nurka japońca i wstawić szafir (ciekawe ile kosztuje taka impreza) bo nie chciałbym przekroczyć tysiąca, a wszystkie używki z szafirem raczej poniżej 1400-1500 nie schodzą z moją listą wymagań.

To propozycja do wstawienia szafiru :

http://www.orientuhren.de/orient-automatik-deep-cem65001bwsl-p-476.html

reszta parametrów powinna Ci pasować.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki kolego pawelb29 za propozycje ale jakoś mi nie przypadły do gustu, coraz poważniej myślę nad kupieniem i wstawieniem szafiru a tu już wybór jest ogromny w samych japońcach chociażby. Zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mam takie coś, że nie trawie Orientów i zegarków z lupa. Z tym szafirem to podejrzana sprawa, znajomy zegarmistrz powiedział mi że jeśli zegarek posiada szafirowe szkło to musi być to napisane czy to na deklu czy na tarczy ale być musi i nie da się inaczej. Obejrzałem fotki w sieci tego Orienta i nie zauważyłem nigdzie magicznego słowa "saphire crystal"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musi. Nie ma takiej ustawy..

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to że ma oznaczenie tylko w postaci "diamencika". Za takie pieniądze to jestem zdziwiony.

Cholera ale nie podoba mi się. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.