Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zooropa156

Czy jest to możliwe????

Rekomendowane odpowiedzi

Wychodzi na to że ma oznaczenie tylko w postaci "diamencika". Za takie pieniądze to jestem zdziwiony.

Cholera ale nie podoba mi się. :(

Jak widać w Oriencie szafir za ok. 1000 pln jest możliwe :)

http://www.ebay.pl/itm/ORIENT-SPORTS-M-FORCE-OROLOGIO-AUTOMATICO-DIVERS-WR200MT-SEL03001D0-EL03001D-/221095888061?pt=Orologi_da_Polso&hash=item337a5784bd

http://www.orientuhren.de/orient-automatik-deep-cem75002dvslsafir-p-482.html?osCsid=mvf7gncbfnf9sa44kvfqoja3t2

Tylko szkoda że Ci się nie podobają , ale jest to zawsze kwestia gustu.

Inne naprawde znalezc trudno aby odpowiadały Twoim wymaganiom i kosztowały ok 1000 pln

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co piszesz to wszystko się zgadza, dzięki za fatygę i propozycje. Pewnie będę wytrwale czekał na jakąś okazję a przy tym może uda się powiększyć budżet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informuj o swoich ustaleniach. Twoje wymagania są moimi wymaganiami. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informuj o swoich ustaleniach. Twoje wymagania są moimi wymaganiami. :D

OK. Zobaczymy na ile mi cierpliwości starczy. Już dwa razy opłacało mi się wytrwale czekać i szukać. Ustrzeliłem używanego Tissota w świetnym stanie za super kasę oczywiście oryginał.

Zatem ciąg dalszy "Mission Impossible":)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz steinharta ocean automat szafir i 42mm. trochę trza dołożyć ale warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja będę namawiał do modowania szafirem..

;)

...bo sam mam podrapanego Monstera, i chciałbym opcję wymiany przetestować na kimś innym :P

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja będę namawiał do modowania szafirem..

;)

...bo sam mam podrapanego Monstera, i chciałbym opcję wymiany przetestować na kimś innym :P

Robiłem to u siebie w Sumo- łatwo, lekko i bezstresowo, tylko trzeba znaleźć dobrego zegarmistrza(napisałbym po prostu zegarmistrza, ale to określenie

ostatnio mocno się zdewaluowało :( ) mającego czym sprawdzić po całej operacji czy pacjent nie popuszcza przypadkiem ;) i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem to u siebie w Sumo- łatwo, lekko i bezstresowo

Typologia zegarmistrzów jest dla mnie oczywista ;)

Pytanie tylko - szkło kupowałeś u niego? Napisz ile za nie zapłacileś, a ile kosztowała Cię usługa?

edit:

szkło to zwykły szafir, czy można za sensowne pieniądze dostać taki z AR?

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za szafir z AR płaciłem(nie pamiętam dokładnie, bo to było ze 2 lata temu) jakieś 50 czy 60$.

Usługa miała kosztować 5 dyszek, ale wyszło, że dodatkowo uszczelnienie koronki jest do wymiany,

więc równo stówkę policzyli- zadzwonili wcześniej i spytali czy zmieniać czy zostawić jak jest,

ale wtedy nie gwarantowali szczelności- wiadomo, że szczelność zegarka była priorytetem,

więc nie było nad czym się zastanawiać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ricardo216 - od przyszlego miesiąca będę Twoim sąsiadem, i byłbym wdzięczny gdybyś podrzucił namiary na swój zakład :)

W razie czego pisz na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest wielka tajemnica- u Dolińskich robiłem, może nie są najtańsi, ale człowiek wie za co płaci :)

Lubię tam chodzić, bo kompetentna i miła obsługa, tylko czasem trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo zdarza się,

że mają kolejkę klientów, a salon nie jest za wielki- ale warto poczekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba na zasadzie, że szafir sam załatwiłeś, a Oni tylko wstawili?

Co do szafiru do Monstera, to nie wiem czy ktokolwiek takie robi. Jest specyficzne, wypukłe.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że tak - jakoś nie podejrzewam, żeby Dolińscy go skasowali w $ :P:lol:

Co do szafiru do Monstera, to nie wiem czy ktokolwiek takie robi. Jest specyficzne, wypukłe.

Wiem, i właśnie dlatego się gryzę..

a.) nie wiem jakby wyglądał z innym profilem

b.) nie wiem czy można dostać identyczny

To nie jest wielka tajemnica- u Dolińskich robiłem, może nie są najtańsi, ale człowiek wie za co płaci :)

Hhah, no tak. Dużo o nich słyszałem, ale nawet nie zajarzyłem że działają we Wrocku :)

Wielu się muszę szczegółów nauczyć o nowym mieście.. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa jest :)

Wielu się muszę szczegółów nauczyć o nowym mieście.. :P

Koledzy z Wrocka chętnie przekazują wiele ciekawych informacji o swoim mieście przy wieczornych spotkaniach :D

także polecam często się pojawiać na podstoliku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.