Macmac 4387 #1451 Napisano 8 Lutego 2019 Ja kupuję ,,oczami"... podoba się i jest kasa to biorę .. dobrze, że z kasą cienko . Różnice w wykonaniu między 1 i 2 widać na tarczy gołym okiem, ale nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1452 Napisano 8 Lutego 2019 "Normalni" ludzie maja jeden zegarek lub nie maja w ogóle sprawdzając godzinę na komórce. Racja . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #1453 Napisano 8 Lutego 2019 Twoja sprawa kolego, ale nie staraj się wmówić innym że twoje emocje są najlepsze....Nawet nie próbuję. To było ogólnie do zakupów zegarkowyych przez "nas". ...Technologicznie porównanie 1gen z drugą jest jak porównanie krzesiwa z zapałkami....W takim razie świadomie wybieram krzesiwo. ...To nie jest kłótnia Sol, po prostu rozmawiamy.Dokładnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #1454 Napisano 8 Lutego 2019 To jest bardzo dobre forum.A 1gen ciągle jest beznadziejnie wykonaną seria zegarków 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1455 Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Jednak się nie znacie. Nie znam osobiście Daniela, mamy tylko podobne poglądy co do Monstera 1-szej generacji. Dorian, mam tylko jedno pytanie do Ciebie; który z tych trzech generacji, jest najlepiej wykonany i ma najlepszy mechanizm, proszę o krótką odpowiedź 1, 2 lub 3-ciej generacji.Jako znawca Monsterów to polegamy na Twoim obiektywizmie Edytowane 8 Lutego 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1456 Napisano 8 Lutego 2019 1 i 2 generacja 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekk 1 #1457 Napisano 8 Lutego 2019 Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji i nie zlinczujecie młodego stażem to wyrażę swoją opinię (pomijając już aspekty techniczne i jakości wykonania) iż wizualnie podoba mi się ten z "krzesiwa" a w szczególności w czarnej wersji To tak jak z filmem, pierwsza część z reguły podoba mi się bardziej, mimo że druga jest nowsza i może być z większym budżetem i efektami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1458 Napisano 8 Lutego 2019 Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji i nie zlinczujecie młodego stażem to wyrażę swoją opinię (pomijając już aspekty techniczne i jakości wykonania) iż wizualnie podoba mi się ten z "krzesiwa" a w szczególności w czarnej wersji To tak jak z filmem, pierwsza część z reguły podoba mi się bardziej, mimo że druga jest nowsza i może być z większym budżetem i efektami OK, podoba się, my tu mówimy o wykonaniu, a nie podobaniu się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekk 1 #1459 Napisano 8 Lutego 2019 Dlatego napisałem:... (pomijając już aspekty techniczne i jakości wykonania) ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #1460 Napisano 8 Lutego 2019 1 i 2 generacjaDzięki Paweł.To zdjęcie dokładnie pokazuje o czym mówię.Piotrek, zgadzamy się nie tylko w temacie monsterów 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1461 Napisano 8 Lutego 2019 Dlatego napisałem: OK @sylwekk Mr @Dorian chyba nie chce odpowiedzieć na to pytanie, nie było na liście uzgodnionych pytań, he, he 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1462 Napisano 8 Lutego 2019 To nie jest kłótnia Sol, po prostu rozmawiamy. A czy ja napisałem, że to kłótnia? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #1463 Napisano 8 Lutego 2019 A czy ja napisałem, że to kłótnia? Masz rację. Nie mówiłeś o kłótni. Mówiłeś o sprzeczce, a zatem:Sol, my się nie sprzeczamy 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1464 Napisano 8 Lutego 2019 Aaa, czyli jednak zgadzacie się ze sobą.Widać źle odczytałem wasze posty 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #1465 Napisano 8 Lutego 2019 ...Dorian, mam tylko jedno pytanie do Ciebie; który z tych trzech generacji, jest najlepiej wykonany i ma najlepszy mechanizm, proszę o krótką odpowiedź 1, 2 lub 3-ciej generacji.... Wykonanie:1. Koperta bez większych różnic. Pewnie cos pod lupa ktoś by znalazł różnice.2. Luma na podobnym poziomie. Raczej bez różnic.3. Koronka wiadomo. Tylko w I generacji prawidłowa.4. Lupka w III. Mnie to nie przeszkadza.5. Szkło bez różni.6. Bezel bez różnic. Chyba, że patrz 1.7. Wskazówki w I jak i II są takie same. Dopiero w III dali srebrne. Czyli takie jak mi się podobają.8. Bransoleta bez różnic. Chyba, że patrz 1.9. Indeksy.9a. "prostokątne", wysokie. Położona na nich luma "byle jak". Wyglądają jakby je człowiek nakładał.9b. "trójkątne" ze srebrna obwódką oprócz wersji tampon i zapewne jakiś się jeszcze inne znajdą. Niskie. Luma nałożona staranie. Wyglądają jakby je maszyna nakładała.9c. "trapezowe" ze srebrna obwódką. Niskie. Luma nałożona staranie. Wyglądają jakby je maszyna nakładała. Mechanizm:I generacja:1. brak stop sekundy. Mnie to nie przeszkadza. 2. brak dokręcania. Mnie to nie przeszkadza. 3. tani, niezawodny mechanizm, który działa całe lata bez konieczności serwisów.4. day date. II generacja:1. stop sekunda. Mnie to nie przeszkadza. 2. dokręcanie. Mnie to nie przeszkadza. 3. raczej podobnie, choć drożej.4. tak samo. III generacja:1. stop sekunda. Mnie to nie przeszkadza.2. dokręcanie. Mnie to nie przeszkadza.3. drożej.4. brak day w III. Tego mi już brakuje.5. dłuższa rezerwa chodu niż w przypadku I jak i II generacji. Kursywą moja opinia.Jak o czymś nie napisałem, to proszę o przypomienie. ...Jako znawca Monsterów to polegamy na Twoim obiektywizmie Nie jestem znawcą tylko użytkownikiem. ...Mr @Dorian chyba nie chce odpowiedzieć na to pytanie, nie było na liście uzgodnionych pytań, he, he Jest już. Mam tez inne rzeczy niż Forum. A i nie moja wina, że tak szybko nabijacie licznik. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1466 Napisano 8 Lutego 2019 Wykonanie:7. Wskazówki w I jak i II są takie same. Dopiero w III dali srebrne. Czyli takie jak mi się podobają.9a. "prostokątne", wysokie. Położona na nich luma "byle jak". Wyglądają jakby je człowiek nakładał.Wyczerpująco I sprawa jasna; czyli "byle jak" o czym wszyscy wiedzą i widzą, w końcu przyznałeś nam racje co do jakości 1-szej generacji. Szacunek za obiektywne podejście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #1467 Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki. W końcu to Forum opiniotwórcze....Szacunek za obiektywne podejście Edytowane 8 Lutego 2019 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1468 Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Jest już. Mam tez inne rzeczy niż Forum. A i nie moja wina, że tak szybko nabijacie licznik. Motocyklem szybciej przelecieć przez cale forum Ops., skuterem Edytowane 8 Lutego 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #1469 Napisano 8 Lutego 2019 ..Ops., skuterem Obecnie nie dam rady. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1470 Napisano 8 Lutego 2019 Obecnie nie dam rady. Jak to? Przeważnie jeździłeś wieczorowo, teraz w dzień, dasz radę, trzymam kciuki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #1471 Napisano 8 Lutego 2019 Kontuzja. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1472 Napisano 8 Lutego 2019 Kontuzja. Szybkiego powrotu do sprawności życzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1473 Napisano 8 Lutego 2019 Dzięki Paweł.To zdjęcie dokładnie pokazuje o czym mówię.Piotrek, zgadzamy się nie tylko w temacie monsterów Proszę . Jednak I generacja jak dla mnie wygrywa Technikalia to nie wszystko . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #1474 Napisano 8 Lutego 2019 Szybkiego powrotu do sprawności życzę Dzięki. Lecz to już nie możliwe. ...Jednak I generacja jak dla mnie wygrywa Technikalia to nie wszystko .Dokładnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #1475 Napisano 8 Lutego 2019 Proszę . Jednak I generacja jak dla mnie wygrywa Technikalia to nie wszystko . No dobrze.Jak to mawia fidelio: "Przyjmuję to do milczącej dezaprobaty"A tak poważniej, jakby ktokolwiek z szanownych kolegów, widział że ktoś chce się pozbyć SRP313 ..przepraszam tampona - to proszę uprzejmie dać mi znać. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach