Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jfk_2008

ROAMER COMPETENCE LA CLASSIQUE czy CERTINA DS Tradition Automatic?

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam klasycznego zegarka, na pasku, z białą tarczą i mechanicznym napędem.

Moją uwagę zwrócił ROAMER COMPETENCE LA CLASSIQUE (101332 48 12 01).

http://www.watchtime.com/watch-database/roamer/competence-la-classique/steel-pvd-coated

Marka jest w piramidzie prestiżu klasyfikowana na tym samym poziomie co Certina i Tissot, lecz spotkałem na tym forum krytyczne opinie o niektórych modelach Roamera (np. usterki i kłopoty z serwisem).

COMPETENCE LA CLASSIQUE to jeden z tańszych modeli Roamera (mogę go mieć za 1,2 tys. PLN), więc czy te obawy są uzasadnione?

Proszę o opinie, bo rozważam jeszcze CERTINA DS TRADITION AUTOMATIC (C633.7095.42.16), mogę go mieć w takiej samej cenie, co Roamera.

Może jakieś inne propozycje w cenie do około 1,5 tys. PLN (mechaniczny, na pasku, z jasną tarczą, made in Swiss)?

post-45319-0-64545200-1345978586_thumb.jpg

post-45319-0-59219000-1345978831_thumb.jpg

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o białe tarcze to brałbym właśnie tą Certinke albo Tissota Le Loce. Jak na m ój gust ten Roamer jest jakiś taki nijaki, może szybko ci się znudzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Le Locle już mam (lecz z czarną tarczą). To naprawdę piękny zegarek!

Biorę jeszcze pod uwagę DOXA Ethno Automatic (205.10.023.01), lecz w tym przypadku cena wzrasta już do około 1,7-1,8 tys. PLN

post-45319-0-90380000-1345979686_thumb.png

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w takim razie, mniej oklepana manufaktura

Revue Thommen Wallstreet

RTH2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w takim razie, mniej oklepana manufaktura

Revue Thommen Wallstreet

Rzeczywiście, bardzo ładny, a cena porównywalna z Doxą. Wersja na pasku jest za około 2,5 tys., a z bransoletą znalazłem promocję za 1700 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roamera jednak skreślam - dopiero teraz zauważyłem na zdjęciu, że nie ma sekundnika, a ja uwielbiam się przyglądać jak ta wskazówka płynie.

Liderem jest teraz Revue Thommen Wallstreet, z tym że wolałbym jednak wersję na pasku. Nadal jednak biorę pod uwagę Doxę i Certiną, chyba że ktoś podpowie jeszcze jakiś inny model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał kupować coś w tym stylu, to chyba coś takiego...

tissot-visodate-1957-watch_1.jpg

Wyrwał mnie z kapci :D

Z tym, że ja bym wolał wersję czarną... :D

BLACK-TISSOT-VISODATE.jpg

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Visodate mam i w pełni polecam (czarny, wersja krab). Ma swój własny styl z według mnie ponadczasowym dizajnem, a cena bardzo przystępna :)

post-12004-0-20357900-1345992243_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznaję, że ładny i rozważałem kiedyś jego nabycie, gdy szukałem klasyka z czarną tarczą, ale wybrałem i kupiłem Le Locle (mierzyłem obydwa). Dlatego szukam teraz garniturowca z jasną, a najchętniej z białą tarczą i na pasku, choć nie wykluczam również bransolety. Klasycznego Tissota już mam i Atlantica (Chrono), dlatego zwracam teraz uwagę raczej na inne marki. Warunki takie jak pisałem - mechaniczny napęd i made in Swiss.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już rozważałeś Visodate i nabyłeś Lelocle to rzeczywiście warto teraz nabyć zegarek innej maki. Popatrz jeszcze na Davose - są ciekawe klasyki z jasną tarczą "prawie" w założonym budżecie.

Jest jeszcze Adriatica w budżecie 1200-1300 zł i Atlantici.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Certina wygląda jakbyś zdarł ją z nadgarstka swojego dziadka, dodatkowo z tymi wskazówkami zegarek wygląda jak nieudana wersja Bregueta. To jest tylko moje zdanie, ty najlepiej wiesz co zrobić ze swoimi pieniędzmi B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na bazarku wisi piękny Tissot Heritage, zapytaj, potarguj się, może coś z tego będzie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.