kepa416 5 #1 Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam posiadam zegarek Casio Edifice EF-535. Poszedłem do zegarmistrza (przedstawiciel Casio czy dystrybutor) w celu przedłużenia bransolety. Zwrócono mi uwagę na to że szybka jest matowa i że możliwe że jest zaparowany od wewnątrz co wiąże się z nieszczelnością. Polecono mi wysłanie go na gwarancję, do marca mam czas ale nie jestem pewny czy to na pewno zaparowana szybka. Zawsze myślałem że szkiełko zmatowiało po pewnym czasie ale teraz jestem zaniepokojony. Zegarek pod wodą nie przebywa ale jak będzie nie szczelny i raz wejdę z nim pod wodę i będzie po zegarku. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego przed wysłaniem go na gwarancję aby nie ponieść kosztów wysyłki itp jeśli szybka jest tylko matowa? No i czy szkiełko mogło samo z siebie zrobić się matowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #2 Napisano 26 Sierpnia 2012 Totalnie nie rozumiem. Nie widzisz czy to para czy rysy..? Wklej porządne zdjęcie. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #3 Napisano 26 Sierpnia 2012 Mój brat również ma coś takiego w swoim EF-535, ale nigdy nie zdecydował się na odesłanie zegarka (po prostu mu to nie przeszkadza). Na pewno nie jest to para wodna. Zaparowanie wygląda inaczej i nie utrzymuje się przez cały czas w tym samym stanie. Wygląda więc na to, że ten model po prostu tak ma... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #4 Napisano 26 Sierpnia 2012 matowe i zżółknięte to są światła w 10cio letnim Matiz'iechyba można to rozróżnić czy jest to zmatowiałe pleksi, czy para wodna od środka, która nigdy równomiernie nie wypełni szkła ?zegarmistrz - można złożyć, że widział więcej zegarków od Ciebie ?w czym masz problem - wysłać zegarek za góra 10 - 20zł czy zostawić go w autoryzowanym punkcie ?nie rozumiem skali twojego problemu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kepa416 5 #5 Napisano 27 Sierpnia 2012 No właśnie zegarmistrz był w autoryzowanym punkcie i chyba doświadczony był ale mi to nijak wygląda na parę tylko na matowe szkiełko. Problem polega na tym że nie chcę bez potrzeby pozbawiać się ukochanego zegarka i robić z Siebie głupka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #6 Napisano 28 Sierpnia 2012 ale po coś założyłeś ten post?załóżmy, że rodzaj szkła jaki masz z jakiegoś powodu zmatowiał (zakładam, że nie jest to podróbka)czyli widać to matowe szkiełko, prawdopodobnie denerwuje Ciebie, pewnie utrudnia odczyt godziny i brzydko wygląda ?są powody ? są!jeżeli nie jesteś pewny czy nie przewidziało się tobie - możesz poprosić o opinię kogoś z bliskiego otoczeniagwarancja kończy się w marcu - jeżeli nie zrobisz tego teraz, będziesz musiał płacićskoro, kończy się w marcu zegarek ma prawie 1,5 roku więc może zestarzał się tak szybko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #7 Napisano 28 Sierpnia 2012 Jesli masz watpliwości co do szczelności to zrób mu próbę szczelności u zegarmistrza. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach