Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maze123

Zegarek z niebieska tarcza

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

Takiego zegarka brakuje w mojej kolekcji a pamietam, ze jak bylem jeszcze dzieckiem to zawsze najbardziej imponowal mi zegarek mojego wujka wlasnie z niebieska tarcza:)

Do rzeczy zatem: prosba o zasugerowanie modeli zegarkow posiadajcych blekitna, niebieska tarcze. Dodatkowe wymagania: chodzi raczej o zegarek garniturowy, mechaniczny, fajnie gdyby komponowal sie dobrze z niebieskim paskiem, srednica nie wieksza niz 40 - 42 mm. Mile widziane zegarki vintage, chociaz tutaj o glebie blekitu moze byc juz trudno. Ciekawi mnie tez polaczenie blekitnej tarczy ze zlota lub pozlacana koperta. Budzet bardzo elastyczny. W zaleznosci od zegarka - do 4 - 5 tys zlociszy.

pozdr i dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ball Trainmaster Cleveland Express.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyższa propozycja Michała:

origtx.jpg

A to wg mnie najciekawszy współczesny model w stylu totalnego vintage - Nomos Orion. Średnica koperty 36mm, piękne długie uszy, tylko budżet trzeba będzie przekroczyć nieco, ale w końcu co to za przyjemność kupić zegarek w założonym budżecie :lol:

nomoswempeorionklein.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Tomek za wklejenie zdjęcia :) Zegarek na żywo wygląda super.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyszek, my tylko pomagamy koledze zwiększyć budżet ;)

A jak nie, to może taki Epos :

3408BL_G.jpg

Spokojnie się powinien zmieścić w budżecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki koledzy za sugestie. Na tego Balla juz kiedys mocno sie nastawialem. Niestety jest maly problem ze znalezieniem dystrybutora badz sklepu gdzie moznaby go nabyc - zakup z internetu raczej odpada. Jakies sugestie? Epos niby fajny ale jakos do mnie nie przemawia. Mimo, ze lubie niemieckie manufaktury i mam ich zegarki to stylistyka Nomosa jednak nie z mojej bajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyszek, my tylko pomagamy koledze zwiększyć budżet ;)

Jak mowa o zwiększaniu budżetu to iść na całość. :lol: :lol: :lol:

TH Monaco Chrono. :P

Nie ma nic niebieskiego ładniejszego. Chyba. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mowa o zwiększaniu budżetu to iść na całość. :lol: :lol: :lol:

TH Monaco Chrono. :P

Nie ma nic niebieskiego ładniejszego. Chyba. ;)

Jest, mój Datejust :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest, mój Datejust :lol:

Masz rację Michał, że Twój. Ale nie Rolex tylko TH Monaco. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyższa propozycja Michała:

origtx.jpg

ten Ball jest swietny, ja wybralbym na bransolecie... chyba wlasnie wybralem sobie prezent ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.