Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

niezapominajka

stare zegarki rosyjskie

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam stary zegarek rosyjski po babci ktory duzo dla mnie znaczy. historia zegarka i sposob w jaki sie o nim dowiedzialam, i dotar do mnie dopiero po paru latach od smierci babci ( babci dusza mnie nakierowala) wiem co niektorzy nie wierza w takie zdarzenia ale ja tak.

mam problem z odczytaniem co oznacza proba na zegarku po lewej stronie moze ktos moglby pomoc lub wie?

zalaczam zdjecie

post-54539-0-24084500-1349869682_thumb.jpg

post-54539-0-09694000-1349869734_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanujmy trochę nasz ojczysty język - używamy w nim m.in. wielkich i małych liter oraz znaków interpunkcyjnych. I nie jest to bynajmniej wiedza ezoteryczna - kiedyś uczono tego już w podstawówce (przed reformą szkolnictwa).

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oh bardzo przepraszam...

Wydawalo mi sie ze to forum na temat zgerakow, nie interpunkcji. A jesli ktos jest dyslektykiem? Tez mu tak napiszesz?

ehh a tu czlowiek mysli ze pomoc znajdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radziecka Zwiezda w złotej kopercie, próba 583. Czyli w stopie masz około 60% złota... Masz stary damski zegareczek z kopertą wartą małych kilka stówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerując się po nicku, stwierdzam, że jesteś kobietą/dziewczyną . Nie sprzedawaj tego zegarka, to jest w końcu pamiątka. Najlepiej byłoby go odnowić i nosić z dumą :) . Jeżeli zaś jesteś mężczyzną i masz już swoją drugą połówkę to dla niej ten zegarek może być świetnym prezentem :) .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara Zwiezda na bogato. Świetny zegarek. Wspaniała pamiątka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oh bardzo przepraszam...

Wydawalo mi sie ze to forum na temat zgerakow, nie interpunkcji. A jesli ktos jest dyslektykiem? Tez mu tak napiszesz?

ehh a tu czlowiek mysli ze pomoc znajdzie...

Pisanie o zegarkach nie wyklucza poprawnej polszczyzny, co więcej, dbając o poprawną pisownię okazujesz tym samym szacunek dla osób, które poświęciły swój czas na przeczytanie tego, co piszesz i zajęcie się Twoim problemem. Co dajesz, to dostajesz :)

A co do dysleksji, chyba już każda przeglądarka na rynku ma moduł sprawdzania pisowni podkreślający byki na czerwono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.