Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Calisia1

Stowa Marine Original

Rekomendowane odpowiedzi

przejrzałem jeszcze raz twoje zdjęcia, zegarek po prostu wymiata,wersja z rzymskimi indeksami ładniejsza niż z arabskimi.

Jak się stowa sprawuje po kilku miesiącach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marysia hula wyśmienicie.. zachwyca w dalszym ciągu, i nie tylko ludzi związanych z tematem zegarkowym...niektórzy mieli po raz pierwszy okazję zobaczyć mechanizm...zachwyceni..

Stowe noszę częściej niż planowalem, bo nie tylko do stroju klasycznego...bardzo mi przypadła do gustu...<3

Dokładność chodu ustabilizował sie na poziomie dwóch, trzech s/24h. Myślę ze nie jest źle...

A co do koperty, to mam wrażenie że jest chyba zrobiona z innej jakości stali niż klubowa Antea ( ale to pewnie tylko wrażenie) bo pomimo częstego noszenia do różnego stroju, praktycznie jeszcze nie zauwazylem żadnych rysek...

Jeśli ktoś planuje zakup Stowy MO, z pewnością nie pożałuje wydanych pieniędzy...:)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marysia hula wyśmienicie.. zachwyca w dalszym ciągu, i nie tylko ludzi związanych z tematem zegarkowym...niektórzy mieli po raz pierwszy okazję zobaczyć mechanizm...zachwyceni..

Stowe noszę częściej niż planowalem, bo nie tylko do stroju klasycznego...bardzo mi przypadła do gustu...<3

Dokładność chodu ustabilizował sie na poziomie dwóch, trzech s/24h. Myślę ze nie jest źle...

A co do koperty, to mam wrażenie że jest chyba zrobiona z innej jakości stali niż klubowa Antea ( ale to pewnie tylko wrażenie) bo pomimo częstego noszenia do różnego stroju, praktycznie jeszcze nie zauwazylem żadnych rysek...

Jeśli ktoś planuje zakup Stowy MO, z pewnością nie pożałuje wydanych pieniędzy... :)

To jest wersja polerowana?? Chyba w końcu mnie skusi ten przecudny zegarek tylko zastanawia mnie czemu wersja polerowana jest tańsza od "mat" ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prezentowana przez Kolegę Stowa MO jest w polerce - jak wynika z zamieszczonych fotek ;) hm... czemu jest taka wersja tańsza od matu - nie wiem :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę tylko strzelać, bo nie wiem dlaczego..

Może dla Jorga bardziej pracochłonne i bardziej odpowiedzialne jest ,, wykanczanie " koperty na mat..? Może dlatego różnica w cenie..

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno stal szczotkowana nie rysuje się tak bardzo jak polerowana,aczkolwiek polerowana bardziej mi się podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak szczotkowaną porysujesz, to ciężko spolerowac żeby śladu nie było, a połysk wypolerujesz na lustro :)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co Panowie, brać droższy mat czy tańszy poler i ewentualnie po roku użytkowania wypolerować i... wygląda jak nowy? :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedziales sobie sam, Kolego...:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedziales sobie sam, Kolego... :)))

Tajemniczo to zabrzmiało Panie Sebastianie :]

hm... tak się teraz jedynie zastanawiam - to po co jest w ogóle koperta matowa?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że ,,zrobiona" na wysoki połysk:)))

Przynajmniej ja tak uważam....wygląda bardziej dostojnie...

Ale to Twój wybór....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki Sebastian za opinię :) hm... też mi się wydaje polerek dostojniejszy, nad matem zastanawiałem się jedynie w kontekście rys, które mogą się kiedyś pojawić, ale... faktycznie ciężko jest matową powierzchnię przywrócić do ładu;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednoznaczność jest nader oczywista :] thx:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz wystarczy wejść na stronę stowy, zamówić maryśkę i cierpliwie czekać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz wystarczy wejść na stronę stowy, zamówić maryśkę i cierpliwie czekać :lol:

jest tylko pewien drobny aczkolwiek kosztowny szkopuł, chwilowo jeszcze brak odpowiedniej gotówki, ale... jak rozumiem, możesz mi w tym pomóc ? ;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, ja mam matową i też jestem zadowolony. Żadnych rysek nie zaobserwowałem, fakt, że noszę ją nie najczęściej i w sumie głównie do koszuli / garnituru. Wygląda pysznie

adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, ja mam matową i też jestem zadowolony. Żadnych rysek nie zaobserwowałem, fakt, że noszę ją nie najczęściej i w sumie głównie do koszuli / garnituru. Wygląda pysznie

adam

a długo już go masz? zrozumiałem, że nosisz go 2-3 razy w tygodniu, tak :]

umieść jakieś fotki karoserii :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, noszę go teraz już znacznie rzadziej, takich fotek nie wstawię, mogę Ci przesłać na mejla w razie czego

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam na PW przesyłam maila do przesyłki fotek :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Wspanialy zegarek-to bedzie moj pierwszy porzadnyc chyba :). Moze się kedys koledze znudzi i sprzeda: ) A znacie moze jakies tansze podobne-klasyczny wyglad, biala tarcza, niebieskie wskazowki? Pozdrawiam, dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz u Archimede lub Steinharta :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G.Gerlach niedługo wypuści Batorego- bardzo ładny zegarek, biała tarcza, niebieskie wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.