Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

amicco

Tissot T-TOUCH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Forumowiczów :-)

Prosze powiedzcie czy warto naprawiac taki model;

Specyfikacja zegarka:

Marka Tissot

Linia T-TOUCH

Kolor tarczy BLACK

Numer seryjny TKL-GA-17634

Rodzaj MEN

Mechanizm MULTI-FUNCTION QUARTZ

Typ koperty STEEL

Typ bransolety STEEL

W serwisie swatchgroup.

Zegarek jest juz niestety po gwarancji zostal kupiony w maju 2010r.za ok 2500zl.Przestaly w nim dzialac nie ktore funkcje dotykowe na wyświetlaczu pokazuje sie napis CALL jesli jakas funkcja nie działa.

Serwis napisał cos takiego;

Podst. napr. czesciowa kwarc multi T900CS381002 1szt. 200,00zl

CASSOLETTE WITH CAPTOR,T-TOUCH EXPERT T345025780 1szt. 509,68zl

SRUBA T348026208 4 Gratis

USZCZELKA T373026213 1 Gratis

Razem 709,68zl

Do powy¿szej kwoty zostana doliczone koszty obsługi w wysokosci 20 pln brutto.

Nie rozumiem z tej specyfikacji co zostanie wymienione na nowe a co tylko narawione?

Nie wim czy za taka cene warto ten model naprawiać.Chcialbym go sprzedać,straciłem zaufanie po tej usterce.

Czy ktos poza serwisem swatchgroup ,moze dokonać takiej naprawy taniej.

Prosze o waszą opinie.

Diekuje i pozdrawiam.

[email protected] +48792377067

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie nie warto

Legendarna szwajcarska jakość He, he, he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

legenda nie ma z tym nic wspólnego

chyba, że dołożenie do legendy funkcji z Casio

w zegarku brakuje tylko mikrofali

był fajnym osiągnięciem technologicznym i jeszcze większym marketingowym

kosztował sporo, wielu wzdychało

kto spełnił swoje marzenie, później z takiego samego powodu jak twój go odsprzedawał

generalnie jak się trafiło, chociaż niedziałających modeli opisanych w necie jest więcej od sprawnych

jakby nie liczyć jesteś sporo w plecy

wyjścia widzę trzy:

- jeżeli można ustawić czas to nosić i zapomnieć o dodatkowych funkcjach

- zainwestować i może po tej naprawie będzie działał przez 10 lat(fajnie jak dadzą gwarancję na tą naprawę)

- jeżeli niezniszczony, próbować sprzedać np za 1200-1500 (jest to model Expert ? ty tego nie napisałeś a widzę, że taki moduł chcą montować, pytam bo Expert ma trochę większą wartość od poprzednika)

ja wiem, że 700pln może boleć, że serwis się ceni, ale trochę szkoda wywalić zegarek na który wydało się sporo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i legendarna szwajcarska jakość nie ma z tym nic wspólnego ale trzeba za nią płacić i to wcale nie mało.

Co do zegarka. Najlepiej pozbyć się bubla a nie inwestować w niego jeszcze dodatkowe 700 zł.

Co do serwisu Swatch Group w Polsce opinie o jakości jego pracy możesz znaleźć w necie między innymi i na tym forum

Oględnie mówiąc są mało pochlebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,a czy ktoś w Polsce moze wykonać taka naprawę taniej niż zaproponował serwis,dając równiez roczną gwarancje na wykonana naprawe.

Diziekuje i podrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia dostępności części, a konkretnie mechanizmu. Jest on dość nietypowy, i jedynym źródłem i tak będzie Swatch( o ile udostępniają ten moduł). Montaż chyba też nie jest najprostszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he dobre co szwajcar z dwu letnią historią i taka siara. Nie wiem po co ktoś kupuje zegarek made in swiss za 2,5k ? myśli że będzie takiej jakości jak te z lat 50-tych. Nic bardziej mylnego teraz zegarki robi się na kilka lat bo z czego będzie żył producent :) :) ,

lepiej za tą kaskę było kupić jakiegoś ruska typu poljot czy strieła i miałbyś spokój na następne 50 lat

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he dobre co szwajcar z dwu letnią historią i taka siara. Nie wiem po co ktoś kupuje zegarek made in swiss za 2,5k ? myśli że będzie takiej jakości jak te z lat 50-tych. Nic bardziej mylnego teraz zegarki robi się na kilka lat bo z czego będzie żył producent :) :) ,

lepiej za tą kaskę było kupić jakiegoś ruska typu poljot czy strieła i miałbyś spokój na następne 50 lat

Co za bzdety, mam swojego T-Touch od 2001 roku czyli ponad 10 lat bez najmniejszych problemów, bateria była w tym czasie wymieniana tylko raz i zrobiłem to na dodatek własnoręcznie. A jak te ruskie są takie niezniszczalne, to dlaczego je ktoś jeszcze kupuje, przecież wyprodukowano ich tyle, że każdy powinien mieć ich co najmniej po kilka. Sam wyrzuciłem na śmietnik karton po butach pełen mechanizmów.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za tem,naprawiać za ok 750zl.czy nie,sądziłem że od specjalistów otrzymam jakąs merytoryczną odpowiedź,nie czy,warto było go kupować za 2500zl.bo już go mam,ale sie popsuł i co teraz robić,czy ktoś poza swiss group,jest go w stanie naprawić?

Dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za tem,naprawiać za ok 750zl.czy nie,sądziłem że od specjalistów otrzymam jakąs merytoryczną odpowiedź,nie czy,warto było go kupować za 2500zl.bo już go mam,ale sie popsuł i co teraz robić,czy ktoś poza swiss group,jest go w stanie naprawić?

Dziekuje i pozdrawiam.

Kolego to szmelc nie warty naprawy. Kupować za 2,5K też nie było go warto. I tyle nie merytorycznie ode mnie. Między bajki możesz włożyć opowieści od uzytkowaniu go od ponad 10 lat. No chyba że ktoś uzytkuje go trzymając w pudełeczku na poduszce to wtedy może.

A wymiana w tym Tissocie baterii raz na dziesięć lat to chyba kawał jakiś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko czekałem, aż Piotr wyskoczy ze swoim zegarkiem bo wielu wie, że taki posiada

nie wiem tylko czy ten zegarek jest już produkowany od 10lat czy raczej pierwsze modele ujrzały światło dzienne w 2006

co do autora - nie wydaje mi się, żebyś znalazł inny serwis

napisałem Ci już jakie widzę wyjścia z sytuacji

można dorzucić jeszcze dwa:

-szukasz magika, elektronika który albo coś poprawi, albo spartoli bardziej (kiepsko to widzę, pewnie nawet Swatch wymienia tylko całe moduły bo tajemną wiedzę i schematy elektroniki posiada tylko dział projektowy Tissot)

- szukasz identycznego zegarka na dawcę części - nie wydaje mi się, żebyś sprawny znalazł poniżej 750zł

więc jak w pierwszym poście, albo nosisz taki jaki jest, albo płacz i płać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko czekałem, aż Piotr wyskoczy ze swoim zegarkiem bo wielu wie, że taki posiada

nie wiem tylko czy ten zegarek jest już produkowany od 10lat czy raczej pierwsze modele ujrzały światło dzienne w 2006

Taa... To dlaczego tutaj piszą o nim w 2003 roku: Mój odnośnik

Mam dokładnie takiego samego (zielone T), a na mojej instrukcji jest data 2001, (inne papiery szukam)

post-859-0-92884800-1352196798_thumb.jpg

Widocznie kupiłem w Szwajcarii jakiś prototyp :D.

Zegarek nosiłem wprawdzie tylko w celach turystycznych i wędkarskich, a na co dzień miałem inne, więc może dlatego pierwsza bateria wytrzymała ok.5 lat, a druga jeszcze działa. Od tego roku zacząłem nosić go codziennie.

- szukasz identycznego zegarka na dawcę części - nie wydaje mi się, żebyś sprawny znalazł poniżej 750zł

więc jak w pierwszym poście, albo nosisz taki jaki jest, albo płacz i płać

A z tym to się zgadzam jak najzupełniej.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do jakości obecnie produkowanych szwajcarów w których spotyka się w werku plastikowe elementy, to chyba nie będę się wypowiadał bo to mówi samo za siebie.

Niestety obecna produkcja a produkcja z lat 50 ubiegłego wieku to jest przepaść jakościowa, tamte zegarki pomimo że maja po 50 lat i więcej to jakością i trwałością wykonani biją na głowę obecnie produkowany szajs.

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Goral35 - ale jesteś monotematyczny

czy Ty w ogóle wiesz co to za zegarek i o czym piszesz ?

tak, ma elementy plastikowe, elektroniczne i takich zegarków nie było w latach 50!!! ew. w książkach fantasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ma elementy plastikowe, elektroniczne i takich zegarków nie było w latach 50!!! ew. w książkach fantasy

zaglądamy do jego wnętrza iii...

post-859-0-71570400-1352225243_thumb.jpg

o kurza twarz, przecież tam prawie wszystko jest plastikowe, jednak jakoś trudno mi sobie wyobrazić, żeby to miało być mosiężne albo stalowe. :D

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy pytanko... Jak wymontować ten pierścień trzymający mechanizm w moim t-touch? Trzeba go podważyć czy odkręcić?

post-29382-0-59651400-1356550168_thumb.jpg

post-29382-0-90091600-1356550176_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.