Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dirty Harry

JAKĄ OMEGĘ KUPIĆ?

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym hesalit w Omegach jst bardzo przyjemny (nie rysuje sie az tak bardzo i latwo go doprowadzic do poczatkowego stanu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mapet

Duży speedy to jest zegarek nr 1 na mojej liscie do zakupu. Nr 2 to railmaster. Olej tego reduced. Oto kilka powodów:

1. Wygląda tandetnie w porównaniu z oryginałem- strasznie lekki, za lekki jak na chronograf

2. Nie ma zakrecanego dekla

3. Nie ma werku lemanii

4. Nie ladował na księżycu :)

Ja tez kiedys wolalem male zegarki. Obecnie sie przestawiam, 38 mm to malo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za głupie pytanie - a co to jest werk Lemanii? :oops: :):):)

Speedy 3570.50 ma zakręcany dekiel? To czemu wodoszczelność taka nędzna? Mogli się już chyba trochę bardziej postarać... :?

Nie jestem ortodoxem w sprawie zegarków, więc ani lądowanie na księżycu, ani hesalitowe szkiełko jak w oryginale nie są dla mnie argumentami, które mogą przeważyć... :):D:D Tak jak pisałem: najbardziej odpowiadałby mi 3539.50 :D No i jakoś nie jestem przekonany do takich dużych zegarków... Ale w czwartek lub piątek przymierzę i porównam oba modele: mały i duży :D

Poza tym, abstrahując od wszystkiego: podstawowy mały Speedy 3510.50 (najtańszy nowy zegarek, jaki znalazłem) kosztuje w Niemczech 1150 ojro. A 3570.50 niestety dużo, duuuuuużo więcej... :D:D:D

Pozdrawiam! :D

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Lemanii doczytałem, ale nadal nie wiem, jaka jest jej przewaga z czysto praktycznego punktu widzenia, abstrahując od szczegółów konstrukcyjnych? Dokładność? Trwałość?

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yargoth czy Railmaster ma dekiel transparentny czy metalowy?jeśli możesz to proszę wstaw zdjęcie... :) Też strasznie podobają mi się Railmaster i AquaTerra :shock:

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety (przynajmniej dla mnie) przeszklony:

1219698b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :!:

No dobrze może i ja sie wypowiem na temat propozycji Omegi. Mam jeden dość orginalny model Railmaster XXL. Nie chcę dyskutowac na temat mechanizmów różnych modeli Omegi, bo nie jestem do tego zawodowo przygotowany. Jedno mogę powiedzieć Koledze, że jak zobaczyłem ten model pod koniec 2004 w zapowiedziach wydawniczych na 2005 rok, to już w styczniu 2005 roku byłem szczęśliwym posiadaczem tego dość oryginalnego modelu, bo mierzącego blisko 5 cm średnicy. Może jest to pewną przesadą ale bardzo się przyzwyczaiłem do tego modelu i mogę go dlatego świadomie polecić Koledze. Jest może jedna trudność w zakupie, ponieważ do krajowych salonów model ten długo nie był sprowadzany przez swoją wielkość (a może jeszcze nie został sprowadzony)

Przykład modelu

post-365-0-81820800-1330606933.jpg

Więcej fotek w np. w dziale W Klubie w poście OMEGA w Grecji.

Ponieważ lubię ten zegarek mogę go z czystym sumieniem polecić Koledze.

Co prawda Tessio napisał kiedyś w kontekście polecania tego modelu, że oczekujący porady chcą nosić zegarek na ręce a nie na nodze (he, he),

ale także poprę stanowczo Klaudiusza, że zegarek męski nie powinien mieć mniejszej średnicy niż 42 mm. Sam też rozglądam się za nowym modelem, tym razem o średnicy 44 mm. Myślę, mam nadzieję,że jest to idealny rozmiar średnicy dla zegarka męskiego. Jeżeli dokonam zakupu, o którym myślę, to oczywiście szybko przedstawię go na Forum z fotkami.

Pozdrowienia dla wszystkich Kolegów, Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku, a jaki jest idealny rozmiar nadgarskta męskiego? Bo wydaje mi się, że nie na każdym :cry: nadgarstku 42mm będą dobrze wyglądały. ;)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Tomku, a jaki jest idealny rozmiar nadgarskta męskiego? Bo wydaje mi się, że nie na każdym :cry: nadgarstku 42mm będą dobrze wyglądały. ;)

sugerujesz, ze panowie o skromnych rozmiarach powinni damskie zegarki nosic? :twisted: :wink: byc moze odnosi sie to do zegarkow eleganckich, ale duzy zegarek o zacieciu sportowym wyglada IMHO dobrze na kazdym nadgarstku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co konkretnie masz na myśli, pisząc "damskie?" :roll:

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
A co konkretnie masz na myśli, pisząc "damskie?" :roll:

niektorzy panowie maja damskie rozmiary nadgarstkow, a to nie znaczy ze powinni nosic damskie zegarki- to mialem na mysli ;) meski zegarek IMHO powinien byc duzy i juz... niezaleznie od posiadacza; chociaz ja to skrzywiony jestem w druga strone, bo wszystko ponizej 42mm wydaje mi sie byc malutkie :oops:

zreszta niech sobie kazdy nosi zegarkek jaki mu sie podoba 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, przy wyborze zegarka sugerowałem się tym, jak leży na łapie, a nie danymi katalogowymi. ?ąle bym się czuł, gdyby mi uszy koperty wystawały poza nadgarstek ;) Rozumiem, że zabawnie wyglądałby zegarek 36mm na ręce o obwodzie 24cm, jednak nie potrafię pojąć tego dążenia do noszenia wielkich zegarków przez osobników o przeciętnych (lub mniej) nadgarstkach. Zegarek dla człowieka, czy człowiek dla zegarka? Zaraz mnie zlinczujecie... :D:):)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
?ąle bym się czuł, gdyby mi uszy koperty wystawały poza nadgarstek

hint :idea: bardzo wiele zalezy od ksztaltu koperty ;) ale masz racje- najwazniejsze to dobrze sie czuc w zegarku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i meXy, mój krajan z Dolnego Śląska, BARDZO DOBRZE PRAWI! ;):D:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Tak dla formalności, jak już o rozmiarach nadgarstków, to obwód mojego nadgarstka wynosi 20,5 cm.

Jak pasuje Omega XXL widaćna zdjęciach.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku, gdybym miał TAKI nadgarstek jak Ty, to też nie zastanawiałbym się i kupowałbym zegarek pełnowymiarowy ;):D:) Ale mój nadgarstek ma w obwodzie 16,5 cm :oops: I już chyba wszystko jasne, skąd moja skłonność do zegarków mid size, reduced, itp... :)

Pozdrawiam! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu przymierzyłem dwa Speedmastery - małego i dużego :P ALE MACHINY! :):):)

Pełnowymiarowy Speedy odpada - teraz już na 100% wiem, że to nie dla mnie... :D Jeśli chodzi o wielkość, to Reduced = bezwzględne maximum, jakie mogę zaakceptować na ręce w chwili obecnej :D Może z czasem dojrzeję do większego zegarka, jak przez parę lat ponoszę "zredukowanego" Speeda? :D:D:D

U Kruka Omega 3539.50.00 z szafirem i WR klasy 100 miałaby kosztować ponad 8000 zł, więc napisałem do pana Haeffnera z zapytaniem o dostępność i cenę. I tu ogromne rozczarowanie... :shock: Pan lub pani Tuende Miklos odpisał(a) szybko i bardzo sympatycznie, z podziękowaniem za zainteresowanie, zaproszeniem do rozmowy telefonicznej i w ogóle. Ale dowiedziałem się, że podany przeze mnie nr referencyjny jest błędny albo też takich zegarków już od dawna się nie produkuje... :shock: :shock: :shock: Przyznam, że jestem zniesmaczony po tym, co tu na naszym forum czytałem o jakości usług świadczonych przez tę firmę... :? Panu Ralfowi proponowałbym lepiej przeszkolić personel albo nie wszystkich pracowników dopuszczać do maili z zapytaniami od klientów... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mapet

Reduced to wybór Kurnikowej... :P :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem Kurnik! :):P:):):D:D:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U Kruka Omega 3539.50.00 z szafirem i WR klasy 100 miałaby kosztować ponad 8000 zł, więc napisałem do pana Haeffnera z zapytaniem o dostępność i cenę. I tu ogromne rozczarowanie... :shock: Pan lub pani Tuende Miklos odpisał(a) szybko i bardzo sympatycznie, z podziękowaniem za zainteresowanie, zaproszeniem do rozmowy telefonicznej i w ogóle. Ale dowiedziałem się, że podany przeze mnie nr referencyjny jest błędny albo też takich zegarków już od dawna się nie produkuje... :shock: :shock: :shock: Przyznam, że jestem zniesmaczony po tym, co tu na naszym forum czytałem o jakości usług świadczonych przez tę firmę... :? Panu Ralfowi proponowałbym lepiej przeszkolić personel albo nie wszystkich pracowników dopuszczać do maili z zapytaniami od klientów... :?

Wyslij im link do modelu ze strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Yargoth! :D Wysłałem - zobaczymy, co mi mądrale odpowiedzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utwierdzam się w przekonaniu, że w firmie pana Haeffnera albo mnie nie lubią, albo siedzą sami wariaci, albo też nie chcą ze mną interesów robić z jakichś sobie znanych przyczyn... :D

Po tym, jak dowiedziałem się w firmie, że nie istnieje zegarek o podanym przeze mnie n-rze referencyjnym poszedłem za radą Yargotha i wysłałem im link do strony Omegi z interesującym mnie zegarkiem. Dziś wieczorkiem odpisała mi pani Julia Schlicht (bardzo grzecznie i ze wszystkimi uprzejmościami), żebym raz jeszcze sprawdził nr referencyjny 3539.50.00, bo dostawca firmy Juwelier Haeffner takowego numeru nie zna :!: :!: :!: Aha! I ewentualnie mogę jeszcze przysłać fotkę zegarka! :? :? :? Tak, jakby w podanym linku nie było numeru i zdjęcia... :?

Konkluzja: na tym kończę kontakty z tą firmą i NIKOMU ABSOLUTNIE JEJ NIE POLECAM :!: :!: :!: Może w przypadku sprzedaży zegarków, które mają w sklepie jest tak, jak czytałem na naszym forum... Ale udzielenie podstawowej informacji (cena) na temat czegoś, czego nie mają (i najwidoczniej mieć nie mogą...) przekracza niestety możliwości pana Haeffnera, jego pracowników i dostawców :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.