Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dawidowo

Tajlandia - zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu słyszałem, ze dobre manufaktury zegarków maja swoje miejsca m.in w Tajlandii. Na ile to prawda, nie wiem. Może coś koledzy wiecie na ten temat ?

Sprawa wygląda tak, ze niedługo znajomy będzie jechał i myślałem, żeby złożyć u niego jakieś zamówienie.

Oczywiste pytanie / sprawa, na ile zegarki tam wyprodukowane, można będzie nazwać oryginałami a nie dobrymi podróbami? Podejrzewam, ze normalne licencjonowane sklepy mają oryginalne zegarki ale może jestem w błędzie ?

Chciałbym się podpytać czy może ktoś z Was ma jakieś informacje na ten temat, bądź kupował coś z Tajlandii? Jak cenowo to wygląda? Opłaca się ?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam,

Dawid

ps. do Moderatorów: Mam nadzieje, ze dobrze umiejscowiłem temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, nie słyszałem o żadnej tajskiej manufakturze zegarkowej.

Natomiast podrób jest tam zatrzęsienie, nawet w domach towarowych w Bangkoku, nie mówiąc już o bazarach, tak samo w miejscowościach turystycznych np na Phukecie.

Więc generalnie nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

manufaktury zegarkowe w Tajlandii?!!! Chyba ,że podróbkowe ..

Sklepy są - polecam w Bangkoku centrum handlowe Siam Paragon - isntny raj zegarkowy - najlepsze modele Patków , Audemarsow , Vacheronow etc - tourbillony i co tylko sobie zamarzymy

Roleks - chyba z kilkaset wersji modelowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem (nie mówię, że tak jest), ze tam niektóre firmy jak np Omega, Rado etc. tam zegarki produkują a ostatnie przykręcania śrubek + grawerowanie etc. odbywa się np. w Szwajcarii. Może być to prawdą ?

Dariusz, czy ceny tych zegarków tam są jakieś mocno konkurencyjne, czy jest ryzyko otrzymania nieoryginalnego zegarka w sklepie? Marki, które wymieniasz zaiste piękne ale cenowo też mocno stoją:)

Astral, słyszałem o tym, że to raj podrób ale ... słyszałem tez drugą opcję, którą tu wyżej opisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio ma swoją "manufakturę" w Tajlandii. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bzdura , rozpowszechniana przez producentow i handlrzy podrobek , zeby uprawdopodobnic swoj proceder ..

Omega w Tajlandii ?? moze paski zamawiają tam , ale nie mechanizmy czy koperty ..

Ceny - nie pamietam , bylem juz z 6 lat temu ,ale najtaniej jest w USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie dobrze wiedzieć i zamówień nie składać u ludzi jadących do TH tylko raczej do USA :) dzięki za rozwianie niewiadomej ! najtaniej nawet jeśli chodzi o zakup marek europejskich ? dziwne ... że im się to opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kazdym razie nie licz na zakup np Roleksa za 1/3 ceny bo z Tajlandii ... najwyzej Ci wcisna nieźle wykonaną ( pozornie ) podróbkę

nie ma takich okazji

Zegarki mozna kupić w

- autoryzowanym sklepie w PL lub kazdym innym w miare normalnym kraju ( niestety np w Egipcie nawet w 5*hotelu w foyer sa sklepy z podrobkami)

- z drugiej reki np od Kolegi z KMZiZ lub pewnych sprzedawcow np z chrono24

- od sprawdzonych sprzedawcow online

reszta , a juz "okazje" typu Omega Seamaster nowa za 1000 pln bo to niby z tej samej linii produkcyjnej , ale robione na lewo po godzinach to zwykła" ściema " typowa dla podróbkarzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podejrzewam, że głównie ta marka jest podrabiana. Na szczęście jakoś do mnie nie przemawia :)

o opcji na lewo po godzinach robione, to już słyszałem :)

Czyli generalnie jak zawsze: ze sprawdzonych źródeł najlepiej i najbezpieczniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma okazji typu za 10% ceny katalogowej

Mozna kupic uzywane za pol ceny np ,

Wyjatkowo w przypadku jakichs przewartosciowanych na wstepie modeli , trafiaja sie za 30% ale to np musi byc Edox Koenigsegg

Ale kto by to kupil :)

Im model popularniejszy tym lepiej trzyma cene - np sub Rolex , AP RO czy speedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywane od dziadka czy kogos z rodziny to dla mnie wiadomo, zegarek nie do sprzedania. Uzywane jakos do mnie nie przemawiaja. Podejrzewam, ze mozna je pieknie zrobic i bedzie jak nowy ale zawsze zostaje to ale...moze nie doroslem jeszcze do tego:)

pozdrawiam i mysle, ze temat bialych krukow z Tajlandii mozna zakonczyc. :)

dzieki za wszelkie informacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mój kolega podróżuje na bliski wschód i generalnie mówi, że jest dużo zegarków w atrakcyjnych cenach ale podrób jeszcze więcej. Na pewno radzę unikać firm potentatów, bo podróbek tyle samo co na tureckim bazarze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię, warto się tam rozglądać za markami tańszymi? Wiadomo nie ma co patrzeć na okazję 50% za Rolexa itp. ale czy ceny mogą być niższe o 10-20% jak u nas? Ktoś ma doświadczenia z zakupem w Bankgkoku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkałem w Bkk i mogę rozwiać wszelkie wątpliwości co do kupna zegarka. Promocji tam nie uświadczysz, rzwczywiscie Siam Paragon to Mekka dla czasocholi.. ale ceny wcale mniejsze nie są.. można jeszcze zajsc do MBK tam można kupić uzywane.. ale czy na 100% kupisz oryginał? Wydawać by się mogło, że Seiko, Orient, Citizen powinny być tam tańsze.. nic bardziej mylnego, farang taniej raczej się tam nie oblowi.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, myślałem że przywiozę sobie prezent z urlopu :) Pozostają ogłoszenia kolegów na forum, dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli upolujesz z drugiej ręki to możesz sobie przywieźć pamiątkę lepszą niż Ci się wydaje - Seiko dedykuje tylko i wyłącznie na ten rynek okresowe Limitacje!

https://www.google.pl/search?q=seiko+thailand+edition&biw=2133&bih=1033&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEqKnV377QAhVIKywKHeiHAwUQ_AUICCgB&dpr=0.9

natomiast nie wiem jak jest z ich dostępnością lokalnie na miejscu, bo większość wyprzedaje się pierwszego dnia (namioty koczują już tygodnie przed)

a to co wypływa do międzynarodowej Sieci ma ceny 1,5-2x wyższe!

jest nawet mały Tour:

https://musingsofawatchaddict.wordpress.com/2015/03/11/a-visit-to-seiko-thailand/

Jak coś to pytajcie mnie na Priv - służę pomocą co i za ile, dla siebie i dla mnie  :P (nie napalałbym się jednak, ale a nóż się trafi - kto wie ;)  )

1971402_879544455463751_90868269_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.