Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sHYmii

Tissot T-Touch II

Rekomendowane odpowiedzi

Witam drogich forumowiczów :)

zakupiłem niedawno zegarek (jak w temacie) i jestem ciekaw opinii znawców, a w szczególności interesują mnie opinie posiadaczy takiego zegarka...

z góry dziękuję za wszelkie opinie i porady w sprawie tego zegarka :)

dorzucam fotkę mojego T-Touch II

post-57253-0-73924700-1354561113_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cudo gdy działa. Jak pokazuja fora dosyć awaryjny zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak uwielbiam Tissota i jest u mnie na 1 miejscu, tak do T-Touch sie nie zblizam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mniej więcej tak jak kupić R.Laguna II i wierzyć, że ten samochód nie będzie wyjątkowo awaryjny

oczywiście wszystko zależy jak się trafi, ale statystyki serwisowe mówią swoje

przykro mi, że wydałeś 3k i tak Cię ostudzxiliśmy

kiedyś też chorowałem na ten zegarek, ale cena z drugiej ręki poniżej 1500 dała mi wiele do myślenia

ostatnio sam odpisywałem w dwóch tematach, gdzie komuś siadł dotyk po okresie gwarancji i serwis zaśpiewał ponad 700zł za wymianę całego modułu

a że to zegarek kwarcowy, nie ma raczej co naprawiać - wymienia się całe modułu... niedostępne w wolnym obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi:)

hehehe już kupiłem więc nie oddam :P póki co jestem z niego super zadowolony...podoba mi się jego estetyka no i funkcje, które mnie bardzo interesują...

niestety strasznie nie podobają mi się G-shock'y dlatego też takiego zegarka sobie nie kupię :P

mam tylko nadzieję że ten Tissocik mi posłuży...a jak będzie to zobaczymy za jakiś czas, może akurat mi się trafiło :) bynajmniej taką mam nadzieję...

jeśli ktoś chciałby jeszcze wyrazić swoją opinię to będę bardzo wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jest może ktoś kto użytkuje ten zegarek na co dzień ? albo miał z nim w jakikolwiek sposób do czynienia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki bardzo za pomoc...sam też szukałem różnych informacji między innymi na tym forum, ale niestety niewiele znalazłem odnośnie tego mojego modelu...trochę opinii poczytałem na forach angielskich i stronie amazon...

a nie wpadłem na to żeby napisać priva do posiadaczy tego zegareczka :D hehehee

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pocieszenie : u mnie gości od ~2 lat - Tissot T-Touch Expert titanium na gumie - rok intensywnego użytkowania(basen/sauna/narty/budowa) nie odcisnął na nim piętna - wciąż t-touch'uje, od roku w szufladzie

- z racji faktu iż prezent - nie trafił jeszcze na bazar; szukam kajdan do niego może drugi żywot przekona, że w zasadzie zegar nie udaje g-shocka z ładniejszym logo ;) mimo to niech służy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to może jakaś króciutka opinia po półrocznym użytkowaniu:P tak jakby ktoś jeszcze kiedyś był zainteresowany tym zegareczkiem:P

ja mam na co dzień do czynienia z lotnictwem :) skoki, latanie samolotem i takie tam pierdółki:P zegarek kupowałem głównie z myślą o wykorzystaniu wysokościomierza, barometru i trendu pogodowego oraz stopera i budzika:P

takie funkcje głównie mnie interesowały jak szukałem takiego zegareczka...

od razu uprzedzam - G-shock mnie osobiście się nie podoba...kumpel ma zegarek Suunto i z jego opini wynikało że nie jest aż tak zadowolony, zresztą mi jakoś nie przypadł ten zegarek do gustu...są też jakieś Casio z podobnymi funkcjami ale no : / nie oszukujmy się - bez szału...

i tak zdecydowałem się na Tissocika:)

moje wrażenia po pół roku użytkowania... ? jestem osobą raczej aktywną więc zegarek jest eksploatowany na co dzień i raczej nie oszczędzam go...

w powietrzu? podczas skoków? ja korzystałem i w porównaniu z typowymi wysokościomierzami to różnice w wysokości nie były jakieś wielkie...podczas zbliżania do ziemi fajnie pokazywał zmniejszającą się wysokość no i uważam że całkiem dokładnie...

podczas lotu samolotem (nie pasażerskim, gdzie siedzimy w hermetycznej puszce ) bo tam jeszcze nie miałem okazji sprawdzać, ale jeśli tam jest wyrównywane ciśnienie to myślę że tam zegarek raczej się nie sprawdzi...

w samolocie turbośmigłowym - sprawdzałem całkiem niedawno wysokościomierz i porównaniu z profesjonalnym wysokościomierzem lotniczym bardzo fajnie pokazywał aktualną wysokość...:)

troszkę gorzej wyglądało to podczas nagłego zniżania albo wznoszenia jednak wysokościomierz wskazówkowy szybciej reaguje...T-Touch działa z lekkim opóżnieniem, ale piszę tutaj o nagłym i szybkim wznoszeniu (powiedzmy 30 m/s ) dla porównania prędkość opadania na spadochronie to ok. 5 m/s...i wtedy pokazuje już dosyć dokładnie tą wysokość...

barometr też fajna sprawa...no i trend pogodowy też - zwłaszcza przydatny np. w górach...

zegarek wypróbowany w górach zimą na nartach także jakieś chłodniejsze dni ma już za sobą i nic się jemu nie działo...wysokość bardzo fajnie pokazywał...np. fajnie możne ocenić różnicę wysokości górki np. na stokach:)

miało być krótko a tu proszę troszkę opisałem...

ogólnie póki co jestem bardzo zadowolony z tego zegarka - funkcje się sprawdzają...no i ten wygląd :) no mi się podoba...uważam że ten matowy Tytan robi wrażenie:)

jeśli miałbym komuś polecić to śmiało bym polecił...zobaczymy jak dalej...mam nadzieję że jeszcze długo posłuży i nie zawiedzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie, że się odezwałeś

dzięki za opis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ja rowniez posiadam od dwoch lat tissota t-touch experta na bransoletce w wersji tytanium i dziala bardzo dobrze- jedyny jego mankament to ryski wynikajace z jego ntensywnej eksploatacji.

Pozdrawiam Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Rowniez w moim posiadaniu jest tytanium t-touch expert jakies 4lata ciaglego uzytkowania,raz wymieniana bateria w serwisie i dziala doskonale.Na barometr zawsze mozna liczyc.Jedyna wada to rysy,ktorych nie mozna pozbyc sie z tytanu.Pasek skorzany rowniez sie zniszczyl ale wymienilem na nato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieco odświeżę :)

dla tych wszystkich którzy zastanawiają się nad kupnem tego zegarka i mają wątpliwości...

zegarek użytkowany od grudnia 2013...

na co by tu narzekać? no chyba tylko na cenę :D hehehe mógłby być nieco tańszy, chociaż jak się dobrze pogada i po marudzi to znajdzie się sklep gdzie dadzą spore zniżki byle tylko sprzedać taki zegarek. Ja pamiętam że ostatecznie dostałem na niego jakieś 25 % może więcej. Jeśli chodzi o jakiekolwiek awarie to póki co (odpukać) nic jemu nie dolega...po tych 2,5 roku przyszedł czas na wymianę baterii i to tyle...z informacji jakie znajdziemy w necie sama wymiana baterii to nic trudnego :)

http://forums.watchuseek.com/f62/how-change-tissot-touch-expert-battery-pics-726957.html

tytan w użytkowaniu jak dla mnie bardzo fajny :) uwielbiam ten kolor, do tego mat...dla mnie bomba:) ale to oczywiście kwestia gustu.

Jak koledzy po wyżej zgadzam się z tym, że zegarek niestety ale łapie ryski. Zwłaszcza jak się macha ręką w kabinie samolotu na prawo i lewo. Bliskie spotkania z metalowymi częściami samolotu powodują zarysowania :( na całe szczęście mamy tutaj szafirowe szkiełko więc to nam się nie zarysuje...same funkcje dla kogoś kto z nich korzysta to rewelacja. Jak już wcześniej wspominałem to używam tego zegarka w lotnictwie więc sam barometr to bardzo przydatna funkcja. Powiem szczerze, że wielu spadochroniarzy zazdrościło mi tego zegareczka;) 

hymmm...jeśli kogoś stać na taki zegareczek to polecam w 1000% 

jeśli chodzi o negatywne opinie to cóż mogę powiedzieć? ja osobiście złego słowa o tym zegarku nie powiem...

trzeba pytać osób, które miały problemy z tego typu zegarkami...

jak pokazuje życie zawsze znajdą się zwolennicy jak i przeciwnicy.

Osobiście nie miałem żadnych problemów, więc śmiało polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o samą wymianę baterii to jestem już po tym 'zabiegu' i powiem szczerze, że to nic trudnego. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami na filmiku czy też tematem, który podałem powyżej...

polecam robić to samemu, bo wydawać na to 100-200 zł to duża przesada. A jak się zrobi samemu to mamy podwójną satysfakcję :) heeee:D

jeśli chodzi o same rysy na zegarku to mi ten fakt aż tak nie przeszkadza, ponieważ uznaję ten zegarek za zegar roboczy (lotniczy) także uważam, że same ryski dodają mu to coś...

jeśli by jednak komuś to przeszkadzało to kolega z forum podpowiedział mi dobry i ponoć sprawdzony sposób...

zacytuję jego słowa (mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko)   :)

"...Powiem ci ciekawostke. Rysy oczywiscie te mniejsze usuwam welna stalowa z mydlem.To sa takie kwadraciki nasaczone mydlem.Kupisz w sklepie a sluza do czyszczeia zlewow ze stali nierdzewnej i armatury.Po dziesiec w kartoniku, powinno to byc w polsce.

Szybkie ruchy,rownolegle raz przy razie z nie zamocono dociskajac.Rysy usuwa.Sam sie zdziwilem   :o..."

oczywiście wszelkie "prace" na zegarku robimy na własną odpowiedzialność

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że temat trochę stary, ale jestem zadowolonym posiadaczem tytanowego Experta. Podobnie, jak koledzy mam problem z ryskami. Co kilka miesięcy ew. w zależności od potrzeby ściągam pasek i poprawiam kopertę gąbką do naczyń, tą ostrą stroną. Działa wyśmienicie taki patent. Dosłownie kilka dni temu znajomy, katowicki zegarmistrz powiedział mi, że sam tak robi z tytanowymi kopertami.

Mam również  Suunto i muszę stwierdzić, że co do wskazań Tissot jest bliższy prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dadam że w suunto szybko pada bateria i sam sposób wyświetlania jest mało wyraźny nie wiem czy to wina słabego wyświetlania czy jak ale wg mnie nie jest to jakieś mega wyraźne...

takie moje skromne zdanie...

a patent z gąbką zaraz przetestuję :D heheee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patent z gąbką na prawdę działa:)

i efekt jest mega...

dzięki za podpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosimy o zdjęcie, szkoda nie zobaczyć takiego Tissota używanego ponad 2 lata zgodnie z przeznaczeniem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki, że dopiero teraz :P

ale trochę zabiegany byłem ostatnio :(

jakoś na dniach zrobię zdjęcie przy lepszym świetle i wrzucę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez blachnio1902
      Witam Wszystkich Miłośników

Szukam trochę informacji na temat Meccaniche Veneziane Redentore 4.0 Automatic. Chodzi mi dokładnie o mechanizm, jaki jest margines błędu, czy wskazówki trafiają w indeksy - przyznam, że na poważnie zastanawiam się nad jego zakupem, ale potrzebuje opinii. Zastanawia mnie też komfort noszenia, bo koperty wcale nie są duże (40 mm), ale czy np. nie okażą się za małe na męski nadgarstek? Przyzwyczaiłem się do kopert 44-48 mm. 

• Przez Janusz50
      Posiadam używany zegarek IWC . Proszę o ustalenie roku jego produkcji na podstawie następujących danych: nr mechanizmu- 1285633; nr koperty- 1302533; próba złota- 750. Zegarek stanowi pamiątkę rodzinną, którego miejscem od lat 60 XX wieku jest głęboka szuflada. Rzadko przeze mnie używany. Nie ukrywam, iż zamierzam ten egzemplarz sprzedać osobie zainteresowanej. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich fanów i członków tego klubu.

• Przez Kraft
      Witam kolegów, mam pytanie dotyczące produkcji zegarków marki Tutima. Czy były one produkowane wyłącznie z in-house`owymi werkami, czy też na zasadzie ebauche`ów bywały z werkami innych producentów? Moje pytanie wzięło się stąd, że w pakiecie z innymi zegarkami kupiłem jakiś, który ma werk Lorsa i tarczę z napisem Tutima. Na oko przełom lat 70 i 80, tarcza jakoś do mnie nie przemawia i podejrzewam fejka. Może coś wiecie na ten temat?
    • Przez jakuber85
      Czołem przyjaciele,
      Ostatnio napadła mnie konieczność posiadania zegarka z tzw. "fazami księżyca". Wiem, że podobny temat już się pojawił, ale u mnie będzie trochę inaczej. Budżet jest skromny, bo tylko 2000 zł. Raczej zależałoby mi na uniknięciu kwarcu, ale zdecydowanie nie odrzucam. Najlepiej automat, lub manual. Preferowałbym jasną/białą tarczę (odcienie niebieskiego wchodziłyby w grę). Klasyk, do koszuli. Szerokość koperty to maks 42 mm.
      Szukałem trochę na własną rękę i znalazłem faworyta:

http://orientwatchusa.com/et0t002s

Póki co, jest numerem 1, ale chciałbym poznać Wasze opinie, propozycje i ewentualne sugestie w temacie.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.