Pawelee 10 #1 Napisano 21 Grudnia 2012 Kilka zdjęć nowej DS-1. Mało jest w internecie rzeczywistych zdjęć tego zegarka, może ta galeria ułatwi komuś podjęcie decyzji dotyczącej zakupu. Przy okazji robienia zdjęć nabrałem jeszcze większego szacunku dla forumowych mistrzów fotografii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MacieK_K 0 #2 Napisano 21 Grudnia 2012 Wszystko ładnie pięknie ale jak dla mnie dużą porażką tej wersji kolorystycznej jest białe tło daty i dnia tygodnia. Osobiście wolałbym wersję tradycyjną - tylko z datą lub bliźniaka z Tissota: 0 [Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #3 Napisano 22 Grudnia 2012 Bardzo ładna Cytrynka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malcolm 10 #4 Napisano 23 Grudnia 2012 Oba są niezłe, ze wskazaniem na Tissota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #5 Napisano 14 Stycznia 2013 Wracając do wspomnianego białego tła datowników - dla mnie ładnie ożywia tarczę i dobrze współgra z sekundnikiem, jednak rozumiem, że dla kogoś innego odczucia mogą być odwrotne. Kilka dzisiejszych zdjęć: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #6 Napisano 16 Stycznia 2013 piękne modele - Certina i Tissot. Generalnie to kwestia gustu, ale do mnie także bardzie przemawia ten drugi: Tissot. Lubię tą markę i tyle :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #7 Napisano 22 Stycznia 2013 Muszę się chyba bardziej postarać bo wrzucam zdjęcia Certiny, a wszyscy chwalą Tissota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #8 Napisano 24 Stycznia 2013 Muszę się chyba bardziej postarać bo wrzucam zdjęcia Certiny, a wszyscy chwalą Tissota uhm - poprosimy zatem ... Tissota :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot Pirx 3 #9 Napisano 24 Stycznia 2013 Piękna Certina, jak dla mnie gniecie Tissota na calej linii. Jaką ma średnicę koperty bez koronki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #10 Napisano 24 Stycznia 2013 Piękna Certina, jak dla mnie gniecie Tissota na calej linii. Jaką ma średnicę koperty bez koronki? czym gniecie Tissota? proszę precyzyjniej;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #11 Napisano 24 Stycznia 2013 Całkiem fajna, chociaż ja wolę starszą LE bez dnia tygodnia . Generalnie to świetny zegar jest! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #12 Napisano 24 Stycznia 2013 Całkiem fajna, chociaż ja wolę starszą LE bez dnia tygodnia . Generalnie to świetny zegar jest! generalnie masz rację ZGADZAM SIĘ:] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #13 Napisano 25 Stycznia 2013 Jaką ma średnicę koperty bez koronki?39 milimetrów. uhm - poprosimy zatem ... Tissota :]Tak dobrze to nie ma . Udało mi się popełnić jeszcze takie zdjęcia: Dla porządku również możliwości lumy: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #14 Napisano 25 Stycznia 2013 no ładne cacko, ładne :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sokrim 3 #15 Napisano 26 Stycznia 2013 Witam Świetna Certina zawsze śledzę nowsze wersje sam posiadam DS1 LE i jestem z niej strasznie zadowolony. Piękna uniwersalna linia do tego zegarek czytelny. Mnie właśnie podobają się tła białe na wskaźniku dnia tygodnia i miesiąca. Po prostu coś się odróżnia jest czytelne a do tego dość eleganckie. Sami koledzy przyznają, że w tej cenie jakości i wyglądzie za wiele zegarków nie znajdziemy. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #16 Napisano 29 Stycznia 2013 Sami koledzy przyznają, że w tej cenie jakości i wyglądzie za wiele zegarków nie znajdziemy. Pozdrawiam. szczera prawda :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wawa 5 #17 Napisano 7 Lutego 2013 Chyba jednak Certina ładniejsza od bliźniaka Tissota.Białe tło datownika daje trochę kontrastu i podkreśla czerń tarczy. Zresztą bardzo elegencko wyglądają indeksy sekundowe oraz cienkie białe linkie na tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #18 Napisano 7 Lutego 2013 Certina ladniejsza, ale jak by miala czarne tarczki od daty to by byla jeszcze ladniejsza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #19 Napisano 7 Lutego 2013 Certina ladniejsza, ale jak by miala czarne tarczki od daty to by byla jeszcze ladniejsza gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była hm... a kto od kogo rżnie stylistykę: Rissot od Certiny czy odwrotnie? :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #20 Napisano 7 Lutego 2013 (...) podkreśla czerń tarczy. (...)Precyzując, tarcza jest koloru antracytowego . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7259 #21 Napisano 7 Lutego 2013 Precyzując, tarcza jest koloru antracytowego . hehehe hm... a cóż to za kolor? Chłop z założenia rozróznia tylko podstawowe barwy;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #22 Napisano 7 Lutego 2013 Taką nazwą kolor tarczy określa producent, a antracytowy to po prostu szaro-czarny - kolor minerału jakim jest antracyt . Dodatkowo tarcza posiada szlif słoneczny, starałem się uchwycić to na zdjęciach (z lepszym lub gorszym skutkiem). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henieks 2 #23 Napisano 16 Lutego 2013 Jak dla mnie - Tissot i Certina to jednak dwa różne zegarki.Tissot idzie ewidentnie w strone casualu (ten polerowany pierścień lunety, wpasowany w kopertę pasek), jest ogólnie - zegarkiem bardziej eleganckim i nowocześniej wygladającym. Certina jest bardziej oldsculowa. Certina jednak podoba mi się zdecydowanie bardziej. Moim zdaniem - trafia idealnie w punkt między zegarkiem oficjalnym a sportowym, jest przez to bardziej uniwersalna. Dodanie dnia tygodnia a zwłaszcza lumy dla mnie podniosło istotnie jego atrakcyjność. Takie umiejscowienie dnia tygodnia przynosi oczywiście skojarzenia z Rolkiem DD. Certina dla mnie jest klasykiem. Tissot - zegarkiem modnym. (Nie przeczę, tez bardzo ładnym) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 4823 #24 Napisano 16 Lutego 2013 Certina dużo ładniejsza od Tissota, fajnie wyszła na tych fotkach. W Tissocie beznadziejna jest ta szeroka obwódka daty, zupełnie niepotrzebna wg. mnie.Certina jest bardziej casualowa, ale przez to bardziej uniwersalna. Mi kojarzy się trochę z nowym Breitlingiem Transoceanem Day&Date (nomen omen też bardzo ładnym zegarem). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #25 Napisano 16 Lutego 2013 Miło mi bardzo czytać, że Certina trafia nie tylko w mój gust. Cieszę się, że postrzegacie DS-1 jako zegarek znajdujący się pomiędzy zegarkiem oficjalnym, a sportowym. Miałem to szczęście, że mogłem sam zdecydować jaki zegarek chcę dostać w prezencie i szukałem właśnie zegarka zarówno z nutą elegancji, jak i z posmakiem sportowym. Zegarka uniwersalnego, który będzie mi towarzyszył przez długie lata. Wiem, że są to często używane slogany, niemniej wydaje mi się, że udało mi się znaleźć zegarek, który spełnia takie wymagania. Przynajmniej w mojej, a jak widać nie tylko w mojej, opinii . Przytaczanego tutaj Tissota również brałem pod uwagę jednak niczym mnie ten zegarek nie zachwycił (chociaż bezsprzecznie może się podobać). Zastosowane okienka daty na godzinach 6 i 12 budzą oczywiście skojarzenia z modelami innych firm, ale wydaje mi się, że omawiany zegarek ma sporo indywidualnych cech, co powoduje, że nie jest postrzegany jako zrzynka z droższych modeli. To właśnie z powodu tej daty wybrałem model Day-Date nad klasycznym modelem DS-1. Jeśli chodzi o zdjęcia to nie jestem z nich szczególne dumny (głównie z fotek z pierwszych postów) i wolnej chwili postaram się podnieść poziom tej galerii . Dzięki za miłe opinie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach