Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

killerfatal

Certina ds 1 czy Longines Conquest

Rekomendowane odpowiedzi

Longines to kwarc, Certina to automat. Zależy na czym Ci zależy - jeśli nie musi być automat, to za te pieniążki można w kwarcach właściwie przebierać. Nie wspomniales czy musi być nowy, czy może być używany.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezapelacyjnie certina ds1. Sam takową posiadam i jestem ogromnie zadowolony. Polecam kupno na bransolecie. Pasek zawsze możesz dobrać wedle uznania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines to kwarc, Certina to automat. Zależy na czym Ci zależy - jeśli nie musi być automat, to za te pieniążki można w kwarcach właściwie przebierać. Nie wspomniales czy musi być nowy, czy może być używany.

Zegarek musi być nowy. Rodzaj mechanizmu jest mi obojętny, ale nie chciałbym automata, który będzie trzeba codziennie przestawiać o kilkanaście sekund. Znalazłem jeszcze taki edox, ale z tego co widzę po parametrach jest to raczej słaby wybór. http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Klasyczne,2681

Trochę zbyt bardzo masywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch tylko Certina.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezapelacyjnie certina ds1. Sam takową posiadam i jestem ogromnie zadowolony. Polecam kupno na bransolecie. Pasek zawsze możesz dobrać wedle uznania.

A jak sprawdza się mechanizm automatyczny? Zauważyłeś może jak bardzo się spóźnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina albo ten Edox, oba autimaty, przy nich dużo nie stracisz przy ewentualnej odsprzedaży. Natomiast kupisz kwarca za 2k to potem możesz liczysz na ledwie kilkaset pln. Na Edoxa wielu psioczy, ale mechanizm, komplikacja day date, szafirek i niezła jakosć za 2 tysie to uczciwy deal.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak kolega z góry. Edox jest teraz w niezłej cenie a do tego to ruchliwy towar jak by Ci się kiedyś znudził. Sam sprzedawałem używanego i było ogromne zainteresowanie. Na ten moment też posiadam Edoxa http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Klasyczne,1362 i bardzo sobie chwalę. Co prawda to jest kwarc ale nie mając rotomatu nie chciałem więcej automatów a do tego ten mnie po prostu użekł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina, lążin jest brzydki a edox słaby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.