Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby Schaumburg zrobił zegarki z naszego projektu w 2015 musi dostać opracowania do połowy bieżącego roku, Jesli wystąpimy z potrzebą w 2015 to też pewno nie zrobią.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy wystąpić z potrzebą w 2013r a w 2014 przygotować na spokojnie projekt. Kto robi koperty dla Schaumburga ? Fricker, Kemmner, Sinn, HK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tym bardziej należy poświęcić się temu tematowi! Tylko w nowym wątku-równolegle.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tym bardziej należy poświęcić się temu tematowi! Tylko w nowym wątku-równolegle.

W takim razie tez tak uważam. Tu kontynuujmy temat klubowca 2013, zobaczymy co z tego wyjdzie a Ty Paweł, o ile sie tego podejmiesz, załóz odrębny wątek na Schaumburga. Będzie czas na zebranie chętnych, opracowanie fajnego projetu i zebranie kaski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kolejna sprawa. Czy w takiej sytuacji pozostaje nam tylko Catorex czy szukamy jeszcze czegoś? Ktos podrzucił temat Stowy, modelu Marine, może by tam uderzyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy wystąpić z potrzebą w 2013r a w 2014 przygotować na spokojnie projekt. Kto robi koperty dla Schaumburga ?

Fricker i Vollmer.

Problem jest raczej w mocy produkcyjnej mechanizmów oraz tarcz. Schaumburg kupuje tylko surówkę.

Oczywiscie mozemy sobie dyskutowąc projektować w odzelnym wątku, niezaleznie czy to będzie klubowy , czy nieklubowy zegarek. :) Jeśli ktoś ma ochotę, zapraszam, ale wątku nie założę :P z przyczyn oczywistych.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony kicha bo wysypała się wg mnie najmocniejsza propozycja jaką mieliśmy. Ale z drugiej strony ciekawie było by móc zaprojektować zegarek na spokojnie - cały na zasadzie "detal po detalu" i tu może to być na takie działanie szansa...

Czy mamy tylko Catorexa czy już nie ma żadnych innych potwierdzonych opcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) - Stowa już była klubowcem

2) - Wyjdzie drożej niż Catorex

3) - Stowa nie pozwoli na zbyt duże modyfikacje/personalizacje

4) - Nie macie trochę dość tych Maryn ? Ostatnio straszny wysyp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pozamiatane :( Kurczę, a juz sie napaliłem na jakiegos fajnego nietuzinkowego Schaumburga a tu tali klops :(

Też mnie to trochę zmartwiło liczyłem na Schaumburga z tym niebieskim werkiem, a co do Catorexa jak na razie do mnie nie przemówił, ale uważnie śledzę projekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam bo w swojej kolekcji akurat nie mam tego typu zegarka a o Stowie mysle od dluższego czasu :) Chodzi bardziej o to, żeby bylo coś do wyboru, cos oprócz catorexa a skoro Stowa już raz robiła klubowca to może zgodzi sie ponownie. Mnie nie oprzeszkadza, że była. Mysle, że jakby był fajny projekt to by się znaleźli chętni i tez by im nie przeszkadzalo, że juz był klubowiec z tej stajni.

Kwestia jeszcze ceny. O ile wg Ciebie QV drożej niz catorex? Podawałeś, że cena np modelu C'Attitude jest ok 1 tyś euro, dla nas jako klubowiec i to po modyfikacjahc mialo byc cos ok. 2600-2800 zl. czyli zyskujemy na tym. A jakby to wyglądalo w Stowie, taka np. marinka jako klubowiec byłaby w cenie normalne, tańsza, droższa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony kicha bo wysypała się wg mnie najmocniejsza propozycja jaką mieliśmy. Ale z drugiej strony ciekawie było by móc zaprojektować zegarek na spokojnie - cały na zasadzie "detal po detalu" i tu może to być na takie działanie szansa...

Czy mamy tylko Catorexa czy już nie ma żadnych innych potwierdzonych opcji?

Mariusz888, podejmiesz sie także zalożenia i prowadzenia wątku. Ja nie mam w tym żadnego doświadczenia ale skoro byli chetni na Schaumburga, to bez względu czy wyjdzie w przyszlości klubowiec czy jakas limitka, to może warto ciągnąc temat:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nikt nie myśli o Archimede Marine lub Klassik jako alternatywa dla Catorexa? W tym budżecie to może nawet Klassik Chrono (na casual idealny)

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz888, podejmiesz sie także zalożenia i prowadzenia wątku. Ja nie mam w tym żadnego doświadczenia ale skoro byli chetni na Schaumburga, to bez względu czy wyjdzie w przyszlości klubowiec czy jakas limitka, to może warto ciągnąc temat:)

Mogę spróbować pociągnąć temat więc niedługo założę taki wątek - teraz jeszcze pytanie czy będziemy ten zegarek traktować jako projekt, który doczeka się finalizacji w roku 2015 czy będzie to klubowy 2015 bo wtedy taką inicjatywę musi poprzeć władza klubowa ;) Niezależnie od tego w jakiej kategorii będziemy tą inicjatywę rozpatrywać to uważam, że pomysł fajny - nie dlatego, że koperta jest zła, nie dlatego, że obecne koncepcje wyglądały by źle bo pewnie po zrealizowaniu było by ok, ale po prostu będzie dużo czasu na dyskusję, rysowanie itd. Ja np bywa że mam kilka dni luźniejszych, a bywa np tak jak dziś że od 7 rano jest młyn i wyszedłem z pracy o 19:10 kiedy już szczerze nie mam siły ani ochoty na jakieś inne prace. A tak to bez napinki można działać - ale fakt faktem skoro musimy się w miarę ogarną w kilka miesięcy to też nie można odpuścić kompletnie bo im dłużej będziemy przeciągać, tym bardziej zacznie się odwlekać realizacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to już przesądzone, że w 2015 będzię Schaumburg? Bo nie kojarze żadnej ankiety.

czas nie chodzi spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok luzik

moskwa_protesty2011.png

czas nie chodzi spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to już przesądzone, że w 2015 będzię Schaumburg?

To oczywiste. Spisek zawiązał się trzy posty temu.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie napisałem że pytanie czy będzie to klubowiec czy też luźna inicjatywa taka jak to miało miejsce np ze Steinhartem. O mnie za mnie po tym co widzę w temacie forsowania pewnych rozwiązań na siłę to chyba wolałbym jednak wolną inicjatywę bo wtedy kupi czy zaangażuje się w projekt ten kto będzie chciał Schaumburga i nie będzie pytań "kto zadecydował że klubowcem będzie ta a nie inna marka bo mnie taka nie pasuje".

To oczywiste. Spisek zawiązał się trzy posty temu.

Ręce opadają - przeczytaj co napisałem powyżej. Co prawda takie głosy nie powinny mnie zniechęcać bo nie da się zadowolić wszystkich - to oczywiste - ale faktycznie Paweł miał rację (co podkreślam kolejny raz), że NIE MA ATMOSFERY NA TWORZENIE ZEGARKA KLUBOWEGO. Co chwila jakiś kwas i niesmak - autentycznie się odechciewa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, nie wiem którego emotikona mam wkleić, żebyś rozpoznał ironię :o Czy jest jakiś emotikon, co w doope kopie? :lol:

Ironia była w stosunku do @gaudiego. Wszędzie widzi spiski masońskie. Już się czytać tego nie da.

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic - a to chyba że tak ;) jakoś nie odebrałem tego, że to do niego było ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz888, powiem tak. W zasadzie jest mi to obojętne czy bedzie to klubowiec na 2015 czy też jakas limitka dla chętnych, byleby wyszedł fajny projekt. Może by tak zacząc od spróbowania przeforsowania go jako klubowiec, Ty pewne będziesz wiedział jak to ruszyć - zgoda Zarządu, jakaś ankieta i jak wyjdzie to ok. a jak nie to pociągniemy temat dla chętnych jako zegarek limitowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz888, fajna inicjatywa, popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy wystąpić z potrzebą w 2013r a w 2014 przygotować na spokojnie projekt. Kto robi koperty dla Schaumburga ? Fricker, Kemmner, Sinn, HK ?

Nie wiem czy to takie proste.

Żeby zgłosić potrzebę trzeba mieć chętnych. Żeby mieć chętnych trzeba mieć projekt.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to już przesądzone, że w 2015 będzię Schaumburg? Bo nie kojarze żadnej ankiety.

Wątek zegarka klubowego ciągnie się już ponad 40 stron i widziałeś inną rzeczową propozycję niż Catorex i Schaumurg? Osobiście w 2013 roku wolałbym zegarek ciekawszej firmy niż Catorex ale narazie nie ma żadnej kontr propozycji do tych marek. Jaki sens jest więc robić ankietę. Chyba tylko czy jesteś za czy przeciw...

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek zegarka klubowego ciągnie się już ponad 40 stron i widziałeś inną rzeczową propozycję niż Catorex i Schaumurg? Osobiście w 2013 roku wolałbym zegarek ciekawszej firmy niż Catorex ale narazie nie ma żadnej kontr propozycji do tych marek. Jaki sens jest więc robić ankietę. Chyba tylko czy jesteś za czy przeciw...

Catorex mnie tez nie przekonuje. Czy ktos sie kontaktował z Copernicusem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.