Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Blanka Kwiatkowska

marka Ingersoll

Rekomendowane odpowiedzi

Znamy.

Czytałaś archiwum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki maja udawany design niestety i nie najlepsze mechanizmy. Sa za drogie jak na to co reprezentuja. Proponuje rozejzec sie za zegarkami innych firm. Jesli automaty to Seiko, Citizen (np. taki: http://www.otozegark...nj2161_59g.html), Orient, Tissot (np. taki http://www.otozegark..._16_051_00.html).

Ingresoll juz nie jest dobre za ta cene. Ich zegarki powinny kosztowac do 600 zl...

Jezeli naprawde tak sie podobaja Ingrssole to ten model jest chyba ok :

http://www.abento.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=110&flypage=flypage.tpl&product_id=815&option=com_virtuemart&Itemid=53

Z tym ze cene trzeba ztargowac ponizej 1000 pln koniecznie. Wie ktos co to za mechanizm?

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkieletorowata wersja azjatyckiej kopii Unitasa. Popularny mechanizm. Same zegarki - wykonane sa bnawet dobrze. Niespoecjalnie podoba mi się natomiast marka Ingersoll. Nie mają z Ingersollem nic wspólnego. no i są nieprzyzwoicie drogie, to fakt. Niemnije jak się kupi za dobrą cenę, to nie jest to zły zegarek.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam trochę inny model tej marki: INGERSOLL BONNEVILLE / IN-2705-WH, spisuje się dobrze i co mnie najbardziej zdziwiło to dokładność chodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem w ubiegłym roku zegarek Ingersoll Benton (http://www.chrono24....--id2211461.htm), wydany z okazji 120 lecia firmy - od paczki przyjaciół, którzy to zrzucili się aby kupić mi "fajny" zegarek w przystępnej cenie, wiedząc o moim hobby i o fakcie, iż kolekcjonuje zegarki, głównie vintage ale tych nowszych też mam parę sztuk a wiadomo było, że taki nowy zegarek, który by mnie interesował był cenowo nie osiągalny a na zegarkach vintage zwyczajnie się nie znają :)

Z paru względów padło akurat na Ingersoll'a...

Powiem tak: generalnie zdecydowana większość zegarków tej marki wygląda bardzo okazale - kwestia gustu - ale niekoniecznie jest to komplement :)

Są bardzo duże, masywne i czasem "przedesign'nowane" ale trzeba podkreślić jedną bardzo ważną kwestię - trudno o inną markę, która oferuje mechaniczne zegarki z tak dużą ilością komplikacji, z tak nowoczesnym design'em i w tak atrakcyjnych cenach!

Nawet "tańsi" producenci szwajcarscy, których zegarki już liczą się w świecie za każdą dodatkową komplikację podnoszą cenę zegarka o kilka tysięcy złotych...a aby dostać markowy zegarek z takimi "natłokiem" komplikacji jaki posiadają Ingersolle to zdecydowanie trzeba by myśleć o kwocie 10 k -20 k wzwyż....

Wykonanie zegarków jest naprawdę niezłe, z dbałością o detale, z całkiem przyzwoitych materiałów...kwestia wyglądu to już kwestia gustu są modele klasyczne i proste i są bardzo "finezyjne"

Na pewno jest to dobry wybór dla początkujących amatorów czasomierzy lub dla osób, które chcą mieć zegarek z funkcjami na które w przypadku firm z piramidy prestiżu zwyczajnie chwilowo ich nie stać...

poza tym warto dodać jeszcze jedno - wszystkie zegarki produkcji Ingersolla są mechaniczne !

a to duży +

Zegarki warto przed zakupem zobaczyć na żywo, faktem jest, że nie ma zbyt wielu sklepów, które oferują tą markę ale np. w Katowicach w SCC mają przedstawicielstwo i kilkanaście modeli w ofercie...

Reasumując: Nie są to na pewno zegarki tak prestiżowe jak szwajcarskie czy niemieckie ale wstydu moim zdanie nie przynoszą a wręcz niektóre wpadają w oko i przyciągają wzrok.

Ja sam preferuję inne marki i mechanizmy wyższej klasy...ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tej marki / nazwy przypadkiem nie sprzedano i aktualnie z historią nic nie ma wspólnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tej marki / nazwy przypadkiem nie sprzedano i aktualnie z historią nic nie ma wspólnego?

Kupili Chińczycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ingersoll to już Made IN CHINA z tego co widzę to zamierzasz przeznaczyć do około 1300 zł na zegarek i chcesz automatyczny ?. Do tej kwoty spokojnie znajdziesz sporą ofert w Seiko, Orientach nie kupuj tego ingersolla, bardzo dobrym wyborem będzie Tissot Le Locle za 1300 z małym haczykiem juz spokojnie znajdziesz kupuj u oficjalnych dystrybutorów na allegro jest sporo podrób Tissota sam kiedys o mało nie naciąłem się, poniżej Tissocik w pełnej krasie bardzo piękny czasomierz o ponadczasowym wyglądzie.

post-64308-0-32014400-1376128605_thumb.jpg

post-64308-0-74399400-1376128613_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam nie zauważyłem, ale temat chyba juz nieaktualny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
Chcialbym odgrzac temat zegarkow Ingersoll.

Bardzo podoba mi się INGERSOLL MONTGOMERY AUTOMATIC http://zegarownia.pl/zegarek-meski-ingersoll-montgomery-automatic-in4505rbk więc zmartwiły mnie powyższe opinie o tej marce. Generalnie szukam zegarka do ok 1500 PLN. 

Podoba mi sie jeszcze Atlantic Seacrest 50441-41-31 

Proszę o pomoc i sugestie innych wartych rozpatzrenia propozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ingersoll to już Made IN CHINA z tego co widzę to zamierzasz przeznaczyć do około 1300 zł na zegarek i chcesz automatyczny ?. Do tej kwoty spokojnie znajdziesz sporą ofert w Seiko, Orientach nie kupuj tego ingersolla, bardzo dobrym wyborem będzie Tissot Le Locle za 1300 z małym haczykiem juz spokojnie znajdziesz kupuj u oficjalnych dystrybutorów na allegro jest sporo podrób Tissota sam kiedys o mało nie naciąłem się, poniżej Tissocik w pełnej krasie bardzo piękny czasomierz o ponadczasowym wyglądzie.

Zaraz się rozpłaczę.... "oficjalny dystrybutor na Allegro"?! Strony typu allegro.pl, ebay.com czy amazon.com nie są autoryzowanym sprzedawcą marki Tissot. NIE SĄ i koniec. Owszem można Tissota kupić od różnych sprzedawców, ale nie jest to oficjalna dystrybucja.

A teraz do Ingersolla wracając. Marka amerykańska, ale niemiecka, ale produkowana w Chinach. A Montgomery Automatic wygląda całkiem dobrze. Nie oceniam  czy wart swojej ceny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest twarde zdanie w sprawie! :P

To ci "kromeczka", ;)  przyłożyła na odlew jak czerstwym bochenkiem! :D

Brawo!!!! :D  :D

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest twarde zdanie w sprawie! :P

To ci "kromeczka", ;)  przyłożyła na odlew jak czerstwym bochenkiem! :D

Brawo!!!! :D  :D

Bo wiem, że mam rację!

A wracając jeszcze do Ingersolli to piękna była edycja zrobiona dla Walta Disneya z Myszką Miki! Cudo po prostu. A przynajmniej z wyglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.